فردای کرمان – گروه جامعه: معاون حملونقل و امور زیربنایی شهردار کرمان از مطالعهی طرح ساماندهی آبگرفتگیهای شهر کرمان خبر داد و گفت: «تا قبل از سال 96، بهدلیل خشکسالی، بارندگیها و آبگرفتگیها جزیی بودند، اما با شروع ترسالی، مشکلات بیشتر شده است؛ بنابراین، در تلاش هستیم پس از ارایهی طرح توسط مشاور، نسبت به خروج آب از داخل شهر اقدام کنیم تا در حد امکان مشکل آبگرفتگیهای داخل شهر برطرف شود».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی شهرداری کرمان، محمدعلی قنبری با بیان اینکه برای ساماندهیِ آبگرفتگیهای داخل شهر، مشاور در حال مطالعهی طرح است تا آب را از داخل شهر به خارج از شهر هدایت کنیم، بیان کرد: «تلاش میکنیم این مطالعات هرچه زودتر به پایان برسد».
وی با اشاره به بارندگیهای اخیر افزود: «تا قبل از سال 96، بهدلیل خشکسالی، بارندگیها و آبگرفتگیها جزیی بودند، اما با شروع ترسالی، مشکلات بیشتر شده است؛ بنابراین، در تلاش هستیم پس از ارایهی طرح توسط مشاور، نسبت به خروج آب از داخل شهر اقدام کنیم تا در حد امکان مشکل آبگرفتگیهای داخل شهر برطرف شود».
معاون حملونقل و امور زیربنایی شهردار کرمان در عین حال بیان کرد: «البته با توجه به اینکه شهر کرمان شیب بسیار کمی دارد، نمیتوانیم از آبگرفتگیِ 100 درصد شهر جلوگیری کنیم؛ بهویژه در بارندگیهای بیش از 20 میلیمتر، بسیاری از نقاط شهر دچار آبگرفتگی میشود که اگر بخواهیم مشکل آبگرفتگیهای کوچک را حل کنیم، هزینهی بسیار زیادی در بر دارد و از توان شهرداری و حتی منابع استانی خارج است».
قنبری افزود: «البته تلاش میکنیم آبگرفتگیهای جزیی در مناطق مختلف شهر را نیز در سالهای آینده و پیش از فرا رسیدن ترسالهای بیشتر حل کنیم؛ اما الان، معضل ما آبگرفتگیهای بزرگ داخل شهر ازجمله خیابان شهید باهنر، الغدیر، خیابان کمیل، زیرگذر ابوذر، میدان سرآسیاب، میدان خواجو، خیابان میرزارضا، خیابان هفده شهریور، خیابان مدرس و بلوار آیتالله خامنهای است که در مرحلهی اول طی یکیدوسال آینده باید آبگرفتگی این مناطق را حل کنیم و پس از آن برای آبگرفتگیهای جزیی راهکاری بیندیشیم».
وی در همین رابطه از نصب لوله 250 میلیمتری در خیابان شهید باهنر و از چهارراه شهدای کارگر به دریاچهی بلدالامین در سال گذشته خبر داد و گفت: «این لوله نصب شد تا آب حاصل از بارندگی را به دریاچهی بلدالامین پمپاژ کند، اما چون امسال بارندگیِ زیادی داشتیم، این خط لوله و پمپها جوابگوی این حجم بارندگی نبود؛ بنابراین، تقویت خط لوله و پمپِ این محدوده را در دستور کار قرار دادهایم».
معاون حملونقل و امو زیربنایی شهردار کرمان همچنین با بیان اینکه طبق قانون، شهرداری باید سیلابهای داخل شهر را جمع و مشکل آبگرفتگی معابر را حل کند، اضافه کرد: «در خارج از شهر نیز دستگاههای متولی باید مسیرهای رودخانهها را لایروبی و مسیلها را آزاد کنند و یا پخش سیلاب داشته باشند تا سیلاب به شهر وارد نشود».
بند مملکت تخریب شده و دیگر وجود ندارد
قنبری در خصوص بند مملکت توضیح داد: «بهدلیل خشکسالیهای سالهای گذشته، متأسفانه در شرق شهر کرمان ساختوساز شده و به همین دلیل رودخانههای قدیمی و بند مملکت تخریب شده است؛ بنابراین، کرمان از سمت شرق برای ورود سیلاب هیچ آمادگی ندارد».
وی با بیان اینکه بند مملکت تخریب شده و دیگر وجود ندارد، گفت: «بند مملکت، در قسمتی از کمربند شرقی کرمان تا بزرگراه آیتالله خامنهای (از تخت دریاقلیبیگ تا شهرک قمر بنیهاشم) ادامه داشته که از طریق این بند، آبهای حاصل از بارندگی به رودخانهای که از دشت بلدالامین عبور میکرده، وارد میشده است».
معاون حملونقل و امور زیربنایی شهردار کرمان بار دیگر با تأکید بر اینکه بند مملکت تخریب شده و دیگر نباید بهدنبال ساخت بند مملکت باشیم، بیان کرد: «باید با پخش سیلاب و جابهجایی مسیلهای رودخانه، تلاش کنیم آب به داخل شهر وارد نشود؛ بنابراین، پیشنهاد میکنم دستگاههای متولی برای خارج از حریم شهر برنامهریزی کنند که اگر ساخت سد نیاز است، هرچه زودتر ساخته شود تا آب داخل شهر وارد نشود؛ چراکه در داخل شهر، هیچ رودخانه یا کانالی نداریم که آب واردشده به شهر را به پاییندست شهر هدایت کنیم».
افزایش حجم دریاچۀ بلدالامین
قنبری در خصوص دریاچهی بلدالامین نیز گفت: «در زمستان سال گذشته قرارداد منعقد کردیم تا 15 هزار مترمکعب به حجم این دریاچه اضافه کنیم که حدود 10 هزار مترمکعب خاکبرداری شد، اما با شروع بارندگی، داخل دریاچه را آب فرا گرفت و تا بارندگی اخیر، آب همچنان داخل دریاچه وجود داشت و نتوانستیم ادامهی گودبرداری را انجام دهیم».
وی افزود: «اسفند سال گذشته نیز قرارداد دیگری منعقد کردیم تا کنار دریاچهی بلدالامین، 30 هزار مترمکعب خاکبرداری کرده و به دریاچهی موجود وصل کنیم».
معاون حملونقل و امور زیربنایی شهردار کرمان در رابطه با بند خاکی دهبالا نیز توضیح داد: «در بارندگی اخیر، ورودی آب به رودخانهی دهبالا و پشت بند، هفت مترمکعب در ثانیه بود که بالافاصله در کمتر از 24 ساعت، 500 هزار مترمکعب آب پشت بند جمع شد».
قنبری با اشاره به اجرای سرریز موقت برای بند خاکی دهبالا در روزهای اخیر برای جلوگیری از ورود آب به داخل شهر تأکید کرد: «ضرورت دارد هرچه سریعتر نسبت به ایجاد سرریز دائمی این بند خاکی اقدام شود».
وی افزود: «در نشست ستاد مدیریت بحران مقرر شد شهرداری کرمان سرریز موقت بند خاکی دهبالا را بهطور موقت اجرا کند و پس از بارندگیها، دستگاههای مربوط ضمن انجام کار مطالعاتی جامع، نسبت به اجرای سرریز دائمی این بند خاکی اقدام کنند». /پ
نظر خود را بنویسید