فردای کرمان – گروه جامعه: عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ۱۲ درصد موارد بیمارستانی کرونا فوت میکنند، گفت: «عمدهی افراد مبتلا به کرونا که به شکل بدحال و شدید بیماری کرونا مبتلا شدهاند بیماری قلبی - عروقی یا بیماری ریوی، یا دیابت کنترل نشده داشتهاند یا هیپوتیروئیدی بودهاند. در واقع کمکاری تیروئید بیشتر از حد معمول در مرگ بیماران کرونا موثر بوده است. علاوه بر این افراد، بیماران مبتلا به سرطان، افراد پیوندی و بیماران نقص ایمنی، در معرض خطر نوع شدید کرونا هستند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، مسعود مردانی روز چهارشنبه بیان کرد: «تجارب سه ماه اپیدمی کرونا در ایران نشان میدهد بیمارانی که به نوع خفیف یا متوسط بیماری کرونا مبتلا هستند و در خانه استراحت میکنند، معمولا دچار مرگ و میر نمیشوند، این افراد ۸۰ تا ۸۵ درصد موارد این بیماری هستند».
وی افزود: «از بین بیماران کرونا که به بیمارستان میآیند ۱۲ درصد فوت میکنند، در واقع از بین ۱۵ درصد افراد مبتلا به کرونا که به بیمارستان میآیند، پنج درصد به آیسییو میآیند و حدود ۵۰ درصد بیماران کرونا که به بخش مراقبتهای ویژه میآیند فوت میکنند».
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله کرونا یادآور شد: «عمدهی افراد مبتلا به کرونا که به شکل بدحال و شدید بیماری کرونا مبتلا شدهاند بیماری قلبی - عروقی یا بیماری ریوی، یا دیابت کنترل نشده داشتهاند یا هیپوتیروئیدی بودهاند. شاخص ابتلا به هیپوتیروئید و اختلالات غدهی تیروئید از جمله کمکاری تیروئید و ارتباط آن با فوت ناشی از کرونا از یافتههای دانشمندان ایران است و به زودی مقالهی آن منتشر میشود. در واقع کمکاری تیروئید بیشتر از حد معمول در مرگ بیماران کرونا موثر بوده است».
وی گفت: «علاوه بر این افراد، بیماران مبتلا به سرطان، افراد پیوندی، بیماران نقص ایمنی در معرض خطر نوع شدید کرونا هستند. افراد عادی هم ممکن است به کرونا مبتلا شوند ولی نسبت به آن دسته بیمارانی که نام برده شده، دورهی بیماری کوتاهتر و عاقبت بهتری دارند».
مردانی افزود: «در مجموع درصد بالایی از فوتشدگان ویروس کرونا یکی از بیماریهاییهای زمینهای را داشتهاند یا سن بالای ۶۵ داشتهاند، حدود ۱۲ درصد فوتشدگان بالای ۸۰ سال سن داشتند. البته چاقی هم در فوت بیماران کرونا موثر بوده است».
وی تاکید کرد: «در شرایط کنونی بیماری کرونا هنوز در دنیا واکسن ندارد، دارو و درمان قابل قبولی هم ندارد، بنابراین بهترین کاری که اکنون میتوان انجام داد پیشگیری از ابتلاست، پیشگیری یعنی اینکه مدام دستها را با آب و صابون بشوییم، و تا جای ممکن در خانه بمانیم. نگرانی فعلی این است که مردم نسبت به گذشته کمتر اصول پیشگیری را رعایت میکنند. کمتر دستهایشان را میشویند، ماسک کمتر استفاده میکنند، بیشتر به سفر میروند و این مساله نگرانکننده است». /پ
24483
عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماریهای واگیر:
۱۲ درصد موارد بیمارستانی کرونا فوت میکنند

نظر خود را بنویسید