فردای کرمان – گروه جامعه: فرمانده عملیات مقابله با کرونا در کلانشهر تهران گفت: «معدل مرگ و میر بیماران مبتلا به کرونا نسبت به میزان مراجعه در استان تهران ۱.۶۹ بوده است که نسبت به نرم جهانی عدد مطلوبتری است. همچنین میزان بهبودیافتگان قطعی ما نیز ۸۸.۷ درصد است.».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، دکتر علیرضا زالی در مراسم جشنواره فرشته مهر که برای پاسداشت ۱۱۰ شهید سلامت در بیمارستان شهدای تجریش برگزار شد، بیان کرد: «علیرغم حجم زیاد بیماران و افرادی که در روزهای سخت به بیمارستانهای استان تهران مراجعه کردند، معدل مرگ و میر بیماران مبتلا به کرونا نسبت به میزان مراجعه ۱.۶۹ بوده است که نسبت به نرم جهانی عدد مطلوبتری است. میزان بهبودیافتگان قطعی ما ۸۸.۷ درصد است که بخشی از این بیماران از آنجایی که هنوز دو هفته بهبودیشان سپری نشده، در زمرهی بهبودیافتگان محاسبه نشدند. این دو عدد کافی است که ببینیم چه دستاوردهای بزرگی محقق شده است».
فرمانده مقابله با کرونا در استان تهران همچنین گفت: «خوشبختانه با همت عزیزان عرصهی بهداشت، بالغ بر ۸۱ درصد از جمعیت استان تهران غربالگری شدند و در فاز دوم غربالگری هم توفیقات فراوانی در تهران حاصل شده است. در عین حال ۱۲۸ پروژهی بالینی نوظهور با بالاترین سطح بضاعت علمی و قابل طرح در عرصهی جهانی در بیمارستانهای دانشگاه تهران در حال انجام است و ۸۹۰ پروژهی تحقیقاتی در ذیل وزارت بهداشت و در حوزه سلامت در حال انجام است».
وی ادامه داد: «میزان روزی که بیماران در استان تهران از زمان بروز علائم در بیمارستانهای ما بستری شدهاند، ۳.۱۶ روز بوده است. یعنی در کوتاهترین زمان ممکن میزبانان بیماران کرونایی بودیم و زمان ترخیص در بخشهای عادی ۵.۱۷ روز بوده است که نشاندهندهی رکوردی دست نیافتنی است. بیمارانی که از بخش آیسییو ترخیص میشدند، به طور میانگین ۵.۶۹ روز در آیسییو بودند».
زالی در حاشیهی این مراسم با حضور در جمع خبرنگاران نیز گفت: «در تهران با فراز و فرودهای متفاوتی روبهرو هستیم و از ابتدای اسفند ماه تاکنون تَموج یا شناور بودن آمار را داریم. البته دامنهی تغییرات ما در تهران از ابتدای اردیبهشت ماه کمتر و محدودتر شده است. بالاترین میزان مراجعین ما در تهران در تاریخ ۱۹ اسفند ماه بود و بعد از آن در چهارم، ۱۲ و ۲۴ فروردین بیشترین مراجعات را داشتیم. به تدریج از اردیبهشت ماه شاهد بودیم که از دامنهی مراجعین به بیمارستانها کاسته شد که به دلیل رعایت مسائل بهداشتی بود، افراد پرمخاطره و مسن در منزل ماندند که در تقلیل آمار بسیار نقشآفرین بود. به ویژه همکاری و همیاری شهروندان تهرانی در طرح غربالگری منجر شد که میزان مراجعات کاهش یابد».
وی همچنین گفت: «باید توجه کرد که زمان ثبات و پایداری ویروس کرونا برخلاف ویروسهای اجدادی خودش، به صورت متفاوتی طولانیتر بوده و شرایط غیرمتعارف محیطی و تغییرات اقلیمی هم قادر به زدودن این ویروس نبوده است و خود ویروس هم رفتار از بین رفتن خود به خودی را در طبیعت طی نکرده است. بنابراین مجموعا کرونا در کالبد زندگی انسانها حضور خواهد داشت و فعلا باید اسلوب جدیدی از زندگی را در کنار کرونا تجربه کنیم. طبیعتا مسالهی رعایت بهداشت فردی بسیار مهم است. زیرا ویروس کرونا بسیار فریبکار است و در کوتاهترین زمان م تواند با فرصت طلبی منجر به ابتلای افراد شود».
زالی افزود: «بنابراین رعایت بهداشت فردی بسیار مهم است. از طرفی مدت مدیدی نباید دست داد، بسیاری از مهمانیها تعطیل میشوند و افراد در معرض خطر باید ملاحظات بیشتری داشته باشند».
وی تاکید کرد: «از ابتدای اردیبهشت ماه آمارها با شیب ملایمی در تهران در حال کاهش است. البته در تهران فراز و فرودهایی داشتیم که بخشی از آن به دلیل ماهیت این بیماری است». /پ
24575
کاهش مراجعات کرونایی در تهران؛
بیش از 80 درصد مبتلایان کرونا در تهران بهبود یافتهاند

نظر خود را بنویسید