فردایکرمان ـ گروه جامعه: آمار روزانهی ابتلا به کرونا در استان کرمان برای دومین روز پیاپی سه رقمی شد. در شبانهروز گذشته، با انجام آزمایش تشخیص کرونا بر روی 429 نمونهی مشکوک، 119 مبتلای جدید شناسایی شده که 16 نفر از آنها در بیمارستان بستری شدهاند. با اضافه شدن موارد جدید، آمار کل مبتلایان به کرونا در استان تا عصر شنبه 17 خردادماه به «دو هزار و 299 نفر» رسید. بیشترین آمار امروز مربوط به جنوب استان است با 68 مورد جدید. مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی «کرمان» با 36 مبتلای جدید در رتبهی بعدی هستند. خوشبختانه در شبانهروز گذشته، فوت بابت کرونا در استان رخ نداده است. به گفتهی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان اما، طی دو هفتهی اخیر، آمار مرگومیر بهخاطر کرونا در استان افزایش یافته است که عمدهی آن هم مربوط به مناطق جنوبی استان بوده است. یک دلیل این اتفاق، افزایش شمار مبتلایان سرپایی است چرا که با گسترش شیوع کرونا، سالمندان و افراد دارای بیماری زمینهای و زنان باردار هم بیشتر در معرض ابتلا قرار میگیرند و نتیجه میشود اینکه مبتلایان سرپایی، خوب و سرحال به زندگی خود ادامه میدهند اما این گروههای حساس، در صورتی که نتوانند بر این بیماری غلبه کنند، جان خود را از دست میدهند.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، دکتر مهدی شفیعی، امروز شنبه، 17 خردادماه در نشست خبری مجازی دربارهی آخرین وضعیت کرونا در استان توضیحات بیشتری داد.
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان با بیان اینکه 119 مبتلای جدید با آزمایش بر روی 429 نمونهی مشکوک شناسایی شدهاند، گفت: «16 مورد، بستری در بیمارستان و 103 مورد سرپایی یا اطرافیان بیمار هستند که با شناسایی آنها، تعداد کل موارد ابتلا به کرونا در استان به 2299 مورد رسید».
وی افزود: «از مجموع کسانی که به این بیماری مبتلا شدهاند، 837 نفرشان در بیمارستان بستری و 1462 نفرشان سرپایی بودهاند».
وی توضیح داد: «هرچه جلوتر میرویم آمار مبتلایان سرپایی از بیماران بستری فاصله میگیرد و این نشان میدهد برنامههای گام دوم که شناسایی فعال ناقلان بدون علامت یا کمعلامت بوده، به درستی در حال انجام است و این شناسایی بهموقع کمک میکند در صورتی که این افراد در خانه ایزوله بمانند، زنجیرهی انتقال ویروس، در خانواده و جامعه قطع شود».
شفیعی ادامه داد: «از 116 مورد جدید، 36 نفر مربوط به حوزهی دانشگاه علومپزشکی کرمان، 10 نفر حوزهی دانشگاه رفسنجان، 68 نفر حوزهی دانشگاه علومپزشکی جیرفت و پنج نفر از حوزهی دانشکده علومپزشکی سیرجان بودهاند. دانشگاه علومپزشکی بم، چون روز گذشته نمونهای نداشته، آزمایشگاه آن تعطیل بوده و آمار امروز را در گزارش فردا اعلام خواهند کرد».
وی اضافه کرد: «66 نفر از مبتلایان جدید زن و بقیه مرد هستند».
وی توضیح داد: «26 مورد از مبتلایان جدید، بیمارانی هستند که سرپایی بودند، 16 مورد بستری، 10 مورد پرسنل بهداشتی و درمانی که حین خدماترسانی مبتلا و عمدتا هم نوع خفیف را گرفتهاند و 66 مورد اطرافیان بیمارانی هستند که پیش از این تست کرونای آنها مثبت شده است».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علومپزشکی کرمان سپس گفت: «خوشبختانه در شبانهروز گذشته، مورد فوتی بر اثر ابتلا به کووید ـ 19 نداشتیم و شمار جانباختگان همان 90 نفرِ روز گذشته است».
شفیعی با بیان اینکه از ابتدای اپیدمی تاکنون 15 هزار و 600 مورد نمونهگیری در استان انجام شده است، افزود: «این آمار، نشان میدهد حجم بالایی از کار انجام شده که آزمایشات استان، روزانه آن را انجام میدهند».
وی با بیان اینکه در حال حاضر، بیش از 60 درصد موارد مثبتی که روزانه گزارش میکنیم مربوط به اطرافیان بیماران است، توضیح داد: «دو نکته در این آمار وجود دارد. یکی اینکه فردی که بیمار میشود با عدم رعایت نکات بهداشتی و بهداشت دست و عدم گندزدایی مناسب سطوح در منزل و فاصلهگذاری؛ اطرافیان خود را بیمار میکند و نکتهی بعدی اینکه وقتی به شکل فعال در بیماران و اطرافیان جستوجو میکنیم تعداد قابل توجهی افراد را شناسایی میکنیم که علامت ندارند یا علامت خفیفی دارند که اگر فراخوان نمیشدند، شاید اصلا به پزشک مراجعه نمیکردند ولی حامل ویروس هستند و در جامعه و خانواده یا محل کار حضور مییابند و دیگران را هم آلوده میکنند».
وی در این شرایط، بر رعایت فاصلهگذاری اجتماعی و فیزیکی تاکید کرد و گفت: «درست است که نوع شدید بیماری که افراد را بدحال میکرد و بیمارستان میکشاند به نظر میرسد کاهش یافته ولی ویروس همچنان در جامعه فعال است و به دنبال میزبان برای بقاست و عمدهی انتقال ویروس هم در خانوادهها و به شکل خوشههای بزرگ و به دنبال میهمانی و عزا و عروسی خانوادهها در حال انجام است. بنابراین همچنان گرفتار اپیدمی هستیم و اگر خود مردم رفتارهای بهداشتی را رعایت نکنند احتمال بازگشت موجهای بعدی در استان وجود دارد».
سخنگوی علومپزشکی کرمان ادامه داد: «گرما روی ویروس تاثیر دارد اما باعث میشود زمان ماندگاری ویروس در محیط بیرون کم شود الان اما محیط داخل منزل برای ماندگاری ویروس مناسب شده است و ویروس هم از طریق حضور افراد در تجمعات و مراسمهای عروسی و عزا و میهمانی و ازدحامها به خانه وارد میشود».
وی اظهار کرد: «همنان، رعایت بهداشت فردی و شستوشوی دست و فاصلهگذاری اجتماعی و فیزیکی سه اصل کلیدی برای مراقبت از خودمان و خانواده است».
شفیعی در ادامه، در پاسخ به این پرسش فردایکرمان که براساس آمارهایی که اعلام شده، مدتی است مرگومیرهای کرونا در استان زیاد شده؛ اگر تایید میکنید بفرمایید دلیل آن چیست؟ گفت: «کاملا درست است. طی دو هفتهی اخیر افزایشی در موارد متوفیان ناشی از کووید ـ 19 را تجربه کردیم که عمدهی آن، مربوط به جنوب استان است».
وی افزود: «به دنبال افزایش مبتلایان سرپایی، عدهای از افراد که در معرض خطر بیشتری هستند هم مبتلا میشوند. درست است تعداد زیادی از مبتلایان، بدون علامت یا کم علامت هسند ولی سالمندان یا کسانی که بیماری زمینهای دارند یا زنان باردار هم مبتلا میشوند و معمولا هم نوع شدید این بیماری را میگیرند و در نتیجه، مرگومیر هم افزایش مییابد».
سخنگوی علومپزشکی کرمان با بیان اینکه عمدهی مرگومیرهای اخیر در جنوب استان و اکثریت هم سالمندان و افراد دارای بیماریهای زمینهای بودهاند، ادامه داد: «ممکن است در خود افراد سرپایی کمعلامت یا بدون علامت، ایمنی هم ایجاد شود ولی این افراد، ویروس را به سالمندان و بیماران زمینهای منتقل میکنند».
وی تاکید کرد که افراد کوچکترین علامت از بیماری را جدی بگیرند و مانع برقراری زنجیرهی انتقال در گروههای مختلف شوند.
به گزارش فردایکرمان، مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی کرمان شامل شهرستانهای «کرمان، راور، بردسیر، رابر، بافت، ارزوییه، زرند، شهربابک، کوهبنان» است. کل شهرستانهای جنوبی استان تحت مدیریت دانشگاه جیرفت هستند. شهرستانهای شرقی استان هم تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی بم هستند. به جز این، دو دانشگاه رفسنجان و دانشکده سیرجان نیز شهرستانهای دیگر را تحت پوشش دارند./ الف
نظر خود را بنویسید