فردای کرمان – گروه جامعه: به گفتهی معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکنون ۲۵۰ هزار واحد صنفی متخلف در کل کشور به دلیل عدم رعایت پروتکلها تعطیل شدهاند. این واحدها بیشتر شامل رستورانها و سفرهخانههایی بودند که فعالیت خود را آغاز کرده بودند، اما به عرضهی مواد دخانی به شکل غیرمجاز ادامه میدادند. برخی هم مربوط به تالارهای پذیرایی بوده که مراسم تجمعی مثل عروسی و ختم برگزار کرده بودند. برخی مکانهای بینراهی هم که پروتکلها را رعایت نکرده بودند، تعطیل شدند. به گفتهی وی هنوز مجوزی برای بازگشایی تالارهای پذیرایی صادر نشده است.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسی، محسن فرهادی روز چهارشنبه در نشست خبری ویدئوکنفرانس که از وزارت بهداشت برگزار شد، بیان کرد: «وضعیت اجرای پروتکلها تا ۲۷ اردیبهشت ماه مطلوب بود و تا آن زمان در شهر تهران میزان رعایت پروتکلها به ۵۶ درصد میرسید».
وی ادامه داد: «تا ۱۵ خرداد ماه میانگین کل کشور به ۲۲.۶۶ درصد رعایت پروتکل رسید و در شهر تهران این میزان به ۱۰.۵۴ درصد کاهش یافت. این زنگ خطری را برای ما به صدا درآورد. زمانی میتوان بازگشاییها را ادامه داد و با ویروس کرونا همزیستی داشت که پروتکلهای بهداشتی رعایت شود».
فرهادی افزود: «همان طور که مردم میدانند، ستاد ملی مقابله با کرونا دو مصوبهی بسیار مهم داشت که از این بازگشاییها نیز مهمتر است. اولین مصوبه این بود که کلیهی دستگاههای اجرایی کشور را موظف کرد که با کرونا زندگی کنند. یعنی همهی برنامههای عملیاتی تا پایان سال را با وجود کرونا تصویب و اجرایی کنند. مصوبهی مهم دیگر این بود که کنترلها برای اجرای پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاریهای اجتماعی تشدید شود».
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بیان کرد: «مصوبهی قبلی ستاد ملی مقابله با کرونا که ۱۷ خرداد تشکیل شد، مسائل مهمی از جمله بازگشایی مهدکودکها و شروع تورها از ۲۴ خرداد را شامل میشد. همچنین فعالیتهای فرهنگی از جمله سینماها، تئاتر، کنسرتها هم از اول تیر ماه اجازه فعالیت دارند».
تعطیلی ۲۵۰ هزار واحد صنفی متخلف در کل کشور
فرهادی در پاسخ به سوالی دربارهی عدم رعایت پروتکلها و ادامهی بازگشاییها گفت: «بازگشاییها فقط در ایران انجام نمیشود و در همهی دنیا اتفاق میافتد. بازگشاییها اول باید با نظارت تشدید شده و قانونی انجام شود و دوم اینکه خدمتدهنده و خدمتگیرنده با هم در این زمینه کمک کنند. کنترلهای بهداشتی در پروتکلهای گام دوم تشدید میشود و این تشدیدها ممکن است با یک سری از تعطیلیها روبهرو شود. خواهش ما این است که برخوردهای قانونی که با سایر دستگاهها انجام میشود هم منعکس شود».
وی ادامه داد: «اجرای پروتکل فقط توسط خدمتدهنده انجام نمیشود و خود خدمتگیرنده هم باید پروتکلها را رعایت کند. اگر بخواهیم زندگی با کرونا را داشته باشیم و کار خود را ادامه بدهیم، باید پروتکلها را رعایت کنیم».
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت اظهار کرد: «در شهر تهران نسبت به سایر استانها به دلیل جمعیت زیاد و حمل و نقلها و سفرهای درون شهری، پروتکلها کمتر رعایت شده است. پاساژها در تهران، کسب و کار سایر شهرها را هم هدایت میکنند و رعایت پروتکل در تهران امیدوارکننده نیست».
فرهادی بیان کرد: «تاکنون ۲۵۰ هزار واحد صنفی متخلف در کل کشور به دلیل عدم رعایت پروتکلها تعطیل شدهاند.».
وی اظهار کرد: «تعطیلی واحدهای صنفی در مکانهایی انجام شده که حجم مراودات آنها بیشتر بود. حجم زیادی از آنها رستورانها و سفرهخانههایی بودند که فعالیت خود را آغاز کرده بودند، اما به عرضهی مواد دخانی به شکل غیرمجاز ادامه میدادند. برخی مربوط به تالارهای پذیرایی است که مراسم تجمعی مثل عروسی و ختم برگزار کرده بودند. همچنین برخی مکانهای بینراهی هم که پروتکلها را رعایت نکرده بودند، تعطیل شدند».
مصوبهای برای بازگشایی تالارهای پذیرایی نداشتیم
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: «تاکنون مصوبهای برای بازگشایی تالارهای پذیرایی نداشتیم و در دستور کار قرار دارد. کم کم سالنهای رو باز شاید بتوانند فعالیت خود را شروع کنند. البته برخی تالارها به صورت زیرزمینی و غیرقانونی خدمات میدهند. اتاقهای اصناف ایران و تهران طبق وظایف خود و مطابق ماده ۱۷ قانون نظام صنفی میتوانند نظارت خود را تشدید کرده و همکاری خود با بازرسان بهداشت را افزایش بدهند تا با متخلفان برخورد شود».
فرهادی اظهار کرد: «نکتهی مهم در مهدکودکها، تهویه مطبوع است. مهدکودکها باید نحوهی استفاده از کولرها و تهویه را جدی بگیرند. دریچهی کولر را به سمت افراد تنظیم نکنند. اگر ممکن است، ضمن استفاده از کولر، باید پنجره را برای هوادهی طبیعی باز کنند».
وی افزود: «همچنین مهدکودکها باید از مواد ضدعفونیکننده و گندزدا استفاده کنند. قبل از اینکه بچهها در مهدکودک باشند باید از این مواد استفاده شود و از ترکیبات کلره استفاده نکنند». /پ
نظر خود را بنویسید