فردایکرمان ـ گروه جامعه: در شبانهروز گذشته با انجام آزمایش تشخیص کرونا بر روی 640 نمونهی مشکوک در استان کرمان، 226 مورد مثبت شناسایی شده است که 35 نفر از آنها بستری هستند. با اضافه شدن این مبتلایان، آمار کل افرادی که در استان کرمان تاکنون به کرونا مبتلا و شناسایی شدهاند تا عصر چهارشنبه 21 خردادماه، به «دو هزار و 949 نفر» رسید. بیشترین آمار مبتلایان امروز مربوط به مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی کرمان است با 81 مبتلای جدید. بعد از آن، مناطق جنوبی استان قرار دارند با 64 مبتلا. خوشبختانه در شبانهروز گذشته، مرگ بابت کرونا در استان رخ نداده و شمار جانباختگان همان 94 نفر روز گذشته است. بنا به گفتهی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، در پی افزایش چشمگیر شمار مبتلایان سرپایی در استان، آمار بیماران بستری نیز با شیب ملایمی در حال افزایش است. در حال حاضر، 72 بیمار کرونا در استان بستری هستند. دکتر مهدی شفیعی در پاسخ به «فردایکرمان» دربارهی وضعیت فعلی اپیدمی کرونا در استان، با اشاره به اینکه در جنوب استان وضعیت نگرانکننده است، گفت که در دیگر مناطق استان، طی روزهای اخیر، افزایش موارد ابتلا در مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی رفسنجان و دانشکده سیرجان مشاهده شده که در رفسنجان، دلیل اصلی، ورود ویروس کرونا به مهمانشهر بوده که جمعیت مهاجران در آنجا را درگیر کرده است. به گفتهی وی، شرایط مهمانشهر رفسنجان اما اکنون تحت کنترل است. همچنین، در شهرستانهای سردسیر استان از جمله «بافت و ارزوئیه» و پس از انجام مسافرتهایی از استانهای آلوده، افزایش موارد ابتلا در حال وقوع است. بنا به گفتهی شفیعی، با عادیانگاری شرایط از سوی برخی افراد جامعه، این روند افزایشی ابتلا در استان میتواند همچنان ادامه یابد. استان کرمان هماکنون در وضعیت هشدار قرار دارد به این معنی که در صورت عدم رعایت توصیههای بهداشتی، وارد شرایط قرمز کرونا میشویم که علاوه بر موارد ابتلا، مرگومیر هم افزایش مییابد.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، در نشست خبری مجازی چهارشنبه 21 خردادماه، دربارهی آخرین وضعیت کرونا در استان توضیحات بیشتری داد.
دکتر مهدی شفیعی، با بیان اینکه 226 مبتلای جدید با انجام آزمایش کرونا بر روی 640 نمونهی مشکوک شناسایی شدهاند، گفت: «مبتلایان جدید شامل 35 مورد بیمار بستری، 59 مورد بیمار سرپایی، دو مورد پرسنل بهداشتی و درمانی و 130 مورد اطرافیان بیمارانی هستند که پیش از این، تست آنها مثبت شده است».
وی افزود: «90 نفر از مبتلایان جدید زن و 136 نفرشان مرد هستند. همچنین، 81 نفر از کل مبتلایان از مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی کرمان و 44 نفرشان از مناطق تحت پوشش دانشکده سیرجان هستند».
وی اضافه کرد: «مبتلایان جدید در حوزه دانشگاه علومپزشکی رفسنجان 28 نفر، در حوزهی دانشگاه بم 9 نفر و در حوزهی دانشگاه علومپزشکی جیرفت 64 نفر هستند».
وی گفت: «با شناسایی مبتلایان جدید، تعداد کل موارد دارای تست مثبت کرونا در استان کرمان از ابتدای اپیدمی تاکنون به 2949 نفر رسید که تعداد 924 نفر از آنها بستری و 2025 نفر سرپایی و اطرافیان بیماران بودهاند».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علومپزشکی کرمان سپس اظهار کرد: «خوشبختانه در ۲۴ ساعت گذشته فوت به دلیل ابتلا به بیماری کووید ـ ۱۹ در استان گزارش نشده است و مجموع جانباختگان کرونا در استان از ابتدای اپیدمی تا امروز 90 نفر است».
آمار بستریشدگان در حال افزایش است
شفیعی سپس، در پاسخ به فردایکرمان دربارهی وضعیت اپیدمی کرونا در استان و پیشبینی آیندهی آن توضیحاتی داد.
وی گفت: «نسبت به روزها و هفتههای گذشته، آمار موارد بستری مثبت، شیب ملایمی افزایشی را نشان میدهد که همزمان با افزایش موارد تشخیص در موارد سرپایی، یک هشدار است که اگر رعایت نکنیم و افزایش مبتلایان سرپایی را به همین شکل داشته باشیم، این احتمال وجود دارد که گروههای آسیبپذیر مبتلا شوند و در نتیجه، موارد بستری بیشتر میشود و خدای نکرده مرگومیر هم افزایش خواهد یافت».
سخنگوی علومپزشکی کرمان افزود: «از اواخر ماه مبارک رمضان با نزدیکی به تعطیلات عید و بعد هم تعطیلات دیگری که داشتیم، یکی، دو مرتبه در همین جلسات عرض کردم اگر هماستانیها پروتکلهای بهداشتی را رعایت نکنند و سفرها رخ دهد و مراسمات و جشنهای عروسی برگزار شود، شاهد افزایش موارد در هفتههای بعد خواهیم بود که آمار اکنون این موضوع را نشان میدهد».
وی ادامه داد: «فراز و نشیب آمار به رفتارهای مردم بستگی دارد. در گام دوم مدیریت اپیدمی، نمیتوانیم با محدودیت شدید و بستن اصناف یا راهها اپیدمی را کنترل کنیم. این اقدامات در مراحل اولیهی اپیدمی کمک میکند ولی وقتی اپیدمی مستقر شد شرایط باید با رعایت پروتکلهای بهداشتی به وضعیت عادی برگردد تا زنجیره برقرار نشود».
وی اظهار کرد: «اکثر موارد به دنبال شرکت در مراسم عزا و عروسی و میهمانیهای بزرگ و مراجعه به ادارهای که ازدحام داشته و یا با حضور در شلوغیها مبتلا میشوند و به دنبال آن خانواده درگیر و خوشه در خانواده گسترش مییابد».
شفیعی با بیان اینکه انتقال در جمعهای خانوادگی بیشتر از محیط بیرونی است، گفت: «چون مقداری شرایط آب و هوایی تغییر کرده و قبلا هم گفته میشد کرونا تا پایان خرداد یا اردیبهشت تمام میشود، شاید مردم براساس این اطلاعات دارند تصمیمهای اشتباه میگیرند و ملاحظات بهداشتی را کنار گذاشته و سفرهای غیرضروری را از سر گرفته و حتی به مکانهای با آلودگی بالا هم میروند. در نتیجهی اینگونه رفتارها، افزایش مبتلایان را شاهدیم».
سخنگوی علومپزشکی کرمان اضافه کرد: «این روند افزایشی با این وضعیت، میتواند همچنان ادامه یابد و حتی تصاعدی هم زیاد شود و در این شرایط، مردم حفاظت فردی را خیلی بیشتر از قبل باید جدی بگیرند».
کل استان قرمز نیست
وی در پاسخ به پرسش دیگر فردایکرمان مبنی بر اینکه آیا کل استان در وضعیت قرمز قرار دارد یا فقط جنوب؟ توضیح داد: «تقسیمبندی مناطق براساس سفید و زرد و قرمز و سبز، از سوی وزارت بهداشت و براساس یکسری شاخصها از جمله موارد بستری صورت میگیرد. عمدهی قسمتهای استان در حال حاضر زرد و بخشهایی شامل پنج، شش شهرستان سفید هستند. ما قرمز نیستیم و البته سبز هم نیستیم. ولی با وضعیت آبوهوایی و افزایش ملایم در موارد بستری و افزایش موارد فوت در هفتههای اخیر، در وضعیت هشدار در کل استان هستیم. یعنی اگر مردم رعایت نکنند، احتمال اینکه وارد وضعیت قرمز و یا از سفید به زرد شویم بالاست».
وی سپس گفت: «اما از نظر ما، شهرستانهای سفید و زرد از لحاظ الگوی انتقال، قرمز هستند یعنی احتمال انتقال در این مناطق، بهشدت بالاست».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علومپزشکی کرمان اظهار کرد: «در حال حاضر، وزارتخانه به استانها اختیار داده تا اطلاعات استانها و نظرات دانشگاهها هم در مورد تقسیمبندی مناطق اعمال شود چون شرایط منطقهی خود را بهتر میدانند. این کار را این هفته در استان انجام میدهیم و به وزارتخانه اطلاع میدهیم که براساس آن، ممکن است الگوی رنگبندی تغییر کند».
وضعیت کرونا در 4 گوشۀ استان
شفیعی سپس توضیح داد: «در حال حاضر، وضعیت نگرانکنندهی ما در جنوب استان است.
در شمال استان، افزایش موارد در سیرجان و رفسنجان را اخیرا مشاهده میکنیم. عمدهی آمار رفسنجان مربط به مواردی است که در مهمانشهر و در جمعیت اتباع اتفاق افتاده است. در مهمانشهر، فضا بسته و تراکم جمعیتی بالاست و ساکنان آن، به بیرون از آن تردد دارند. همکاران ما با کمک فرمانداری قرنطینهی نسبی در اردوگاه برقرار کردهاند و موارد علامتدار شناسایی و از گسترش بیش از حد اپیدمی به بیرون مهمانشهر جلوگیری شده است. مقداری از افزایش آمار مربوط به این است».
وی افزود: «در مناطق تحت پوشش دانشگاه علومپزشکی کرمان، در برخی شهرستانهای سردسیر تقریبا افزایش موارد را داریم مشاهده میکنیم که البته در دست بررسی بیشتر است. به نظر میرسد بعد از مسافرتهایی که در تعطیلات اواخر هفتهی گذشته رخ داده و از فارس و هرمزگان و دیگر مناطق، افرادی بهعنوان گردشگر به مناطق خوش آب و هوای بافت و دیگر شهرستانها آمدند و اکنون، موارد مثبت هم رو به افزایش است. در ارزوییه افزایش موارد داشتیم که بررسی کردیم مشخص شد غیربومی بودند».
شفیعی با بیان اینکه همکاران ما در این مناطق مراقب هستند و به شدت اوضاع را رصد میکنند، گفت: «این مسائل الگوی انتقال بیماری را طی هفتهی آینده تغییر میدهد و باید منتظر بمانیم که آیا مردم رعایت میکنند یا وضعیت به همین شکل ادامه مییابد». / الف
نظر خود را بنویسید