فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به برخی پروندههای اقتصادی استان، گفت: «سال گذشته در سطح استان کرمان ۳۴۴ نفر و امسال 59 نفر به دلیل ارتکاب جرایم مفاسد اقتصادی مانند اخلال در نظام اقتصادی کشور، ارتشا، اختلاس، پولشویی، قاچاق کالا و ارز، تصرف غیرقانونی در وجوه و اموال و داراییهای دولتی، وارد زندانهای استان شدند و در حال حاضر ۱۴۴ نفر زندانی داریم که به اتهام جرایم فساد اقتصادی در زندان به سر میبرند که یا در حال تحمل محکومیت هستند و یا پروندهی آنها در حال رسیدگی در مراجع قضایی استان است».
به گزارش خبرنگار فردای کرمان، یدالله موحد در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه، بیان کرد: «یکی از برنامههای محوری قوه قضائیه در دوران مدیریت تحولی آیتالله رئیسی مبارزه جدی و فراگیر با مفاسد اقتصادی درون سازمانی و برون سازمانی است که مردم به طور ملموس شاهد این مبارزهی قاطعانه هستند».
وی با اشاره به برخی احکام قضایی در رابطه با مفاسد اقتصادی در سطح کشور، افزود: «در طول یک سال و نیم گذشته احکام بسیار مهمی در خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادی، مانند ۹ مورد حکم اعدام اخلالگران در نظام اقتصادی کشور، چهار مورد حبس ابد، 44 مورد حبس بیش از 20 تا 30 سال، 73 مورد صدور حکم حبس ۱۰ تا ۲۰ سال، 116 مورد حبس زیر 10 سال، 172 مورد انفصال از خدمات دولتی و همچنین انفصال از خدمت به طور موقت صادر شد».
رئیس کل دادگستری استان کرمان خاطرنشان کرد: «در سطح استان کرمان در سال گذشته ۳۴۴ نفر به دلیل ارتکاب جرایم مفاسد اقتصادی مانند اخلال در نظام اقتصادی کشور، ارتشا، اختلاس، پولشویی، قاچاق کالا و ارز، تصرف غیرقانونی در وجوه و اموال و داراییهای دولتی، وارد زندانهای استان شدند».
وی ادامه داد: «در سال ۹۹ نیز تاکنون ۵۹ نفر به دلیل جرایم مفاسد اقتصادی وارد زندانهای استان شدند و در حال حاضر ۱۴۴ نفر زندانی داریم که به اتهام جرایم فساد اقتصادی در زندان به سر میبرند که یا در حال تحمل محکومیت هستند و یا پروندهی آنها در حال رسیدگی در مراجع قضایی استان است».
دستگیری اعضای باند اخلال در نظام بانکی در سیرجان
موحد با اشاره به برخی از این پروندهها، گفت: «یکی از این موارد، پروندهی اخلال در نظام پولی و بانکی کشور است که در شهر سیرجان تشکیل شد و در دادگاه انقلاب اسلامی شهرستان سیرجان در حال رسیدگی است».
وی توضیح داد: «در آبانماه سال گذشته یک باند بسیار خطرناک که برنامهریزی کرده بودند با اقدامات پیچیدهای در بستر اینترنت و نفوذ به سیستم بانکی، ۱۵ میلیارد تومان را به نفع خودشان جابهجا کنند، در آستانهی جابهجایی این وجه، توسط سربازارن گمنام امام زمان (عج) و دادسرای شهرستان سیرجان شناسایی و دستگیر شدند و در حال حاضر هشت نفر از آنها در استان زندانی هستند».
رئیس کل دادگستری استان کرمان ادامه داد: «بعد از تحقیقات مشخص شد تعدادی هم در تهران فعالیتهایی داشتند که آنجا هم پروندهی مشابهی تشکیل و شش نفر متهم شدند».
وی با اشاره به پروندهی فساد اقتصادی در شهرداری سیرجان، بیان کرد: «این پرونده ۱۵ متهم داشت، دو نفر تبرئه شدند و مابقی این افراد محکومیت کیفری پیدا کردند، تمام وجوه و اموال دولتی برگشت داده شد و متهمان به تناسب اتهامشان از شهردار وقت تا کارکنان شهرداری و افراد وابسته به شهرداری و شورای شهر، به محکومیتهای قابل توجهی مانند حبس طولانی مدت، جزای نقدی، شلاق و انفصال دائم و موقت از خدمات دولتی محکوم شدند».
اختلاس در یکی از شعب بانک سپه کرمان
موحد در ادامه با اشاره به پرونده اداره کل غله استان کرمان، خاطرنشان کرد: «مدیر کل و یکی از معاونینش و چند نفر از افرادی که در باند رشا و ارتشا قرار داشتند، دستگیر شدند که مدیر کل و معاونش در زندان هستند و پولی که فعلا مطرح است نزدیک ۲۰۰ میلیون تومان است که به عنوان رشوه رد و بدل شده است».
وی پروندهی بانک سپه را از دیگر پروندههای مفاسد اقتصادی در استان کرمان اعلام کرد و افزود: «این پرونده که مربوط به سال 87 است با اتهام اختلاس و تضییع حقوق دولتی در اثر اهمال در جریان است».
رئیس کل دادگستری استان کرمان توضیح داد: «رئیس یکی از شعب بانک سپه کرمان، مبلغ ۱۰ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در سال 87 تسهیلات میدهد یا ضمانتنامهی بانکی صادر میکند، این ضمانتنامهها و وجوه از بانک خارج شده اما پروندهی تسهیلاتی وجود ندارد».
وی افزود: «مدیر وقت بانک و برخی افراد ذینفع تحت عنوان اختلاس تحت تعقیب قرار گرفتند و در حال حاضر رئیس شعبهی بانک در بازداشت به سر میبرد، پرونده در جریان رسیدگی است و بقیهی متهمین با قرار وثیقه آزاد هستند».
شناسایی باند ارتشا در شهرداری ارزوئیه
موحد با اشاره به پروندهی شهرداری ارزوئیه که اخیرا تشکیل شده است، بیان کرد: «شهردار ارزوئیه، یکی از اعضای شورای شهر و یکی از کارشناسان شهرداری، یک باند کوچک چند نفرهی ارتشا را تشکیل داده بودند و در آخرین مرحله، زمان رد و بدل شدن پول، توسط اطلاعات سپاه دستگیر شدند و متهمان الان با قرار بازداشت موقت در زندان هستند و تحقیقات در حال انجام است».
وی پروندهی ۱۵۰ میلیون تومانی بخشداری ماهان را از دیگر پروندههای اقتصادی استان بیان کرد و گفت: «این پرونده برای سالهای قبل بوده که اخیرا توسط سازمان بازرسی کل کشور کشف شده، متهم احضار و مدتی بازداشت شد، تحقیقات انجام شد و در حال حاضر با وثیقه آزاد است، موضوع پرونده 150 میلیون تومان است اما اینکه نهایتا به چه رقمی برسد نیاز به تحقیق بیشتر دارد که در حال انجام است».
رئیس کل دادگستری استان کرمان، پروندهی شهرداری رودبارجنوب، شهرداری فاریاب، فرمانداری شهربابک و پروندهی اختلاس و ارتشا شهرداری نجفشهر را از دیگر پروندههای اقتصادی استان مطرح کرد و افزود: «پروندههای دیگری نیز با همکاری اداره کل اطلاعات تشکیل شده است که در جریان رسیدگی است».
وی ادامه داد: «اداره کل اطلاعات در حال بررسی و تحقیق دربارهی پروندهی شرکت هرمی یونیک فاینانس، احتکار قاچاق کالاهای پزشکی و بهداشتی سلامتمحور، قاچاق کالاهای ممنوعه، پروندهی کارکنان مجموعهی مالیاتی با هفت متهم، پروندهی برق شمال با 11 متهم و پروندهی 10 نفر از کارکنان شرکت پخش فرآوردههای نفتی است که تحقیقات آن شروع شده و در حال جمعآوری مستندات است».
موحد افزود: «پروندهای نیز مربوط به بیمه دانا تحت عنوان جعل و امانت در خیانت به مبلغ ۲۵ میلیارد تومان در حال رسیدگی است و متهم که نمایندگی بیم را داشته با همکاری دو فرد دیگر وجوه بیمه شرکت کرمان موتور را به نفع خود برداشته و تحویل شرکت بیمه نداده که بخشی از پرونده در حال کیفرخواست است و بخشی نیاز به تحقیقات بیشتری دارد». /پ
نظر خود را بنویسید