فردایکرمان ـ گروه جامعه: آزمایشگاههای تشخیص کرونا در دانشگاههای علومپزشکی جیرفت و بم و دانشکده سیرجان روز گذشته تعطیل بوده اما براساس نتایجی که آزمایشگاههای علومپزشکی «کرمان و رفسنجان» ارائه کردهاند، طی شبانهروز گذشته 23 بیمار جدید کرونا بستری شدهاند. به گفتهی سخنگوی علومپزشکی کرمان، ابتلا و بستری در استان کرمان از هفتهی گذشته تاکنون، همچنان روند افزایشی دارد و وضعیت استان پرخطر و بسیار پرخطر است. متاسفانه طی شبانهروز گذشته، شش بیمار دیگر نیز، در جدال با کرونا جان خود را از دست دادند و شمار قربانیان در استان از ابتدای اپیدمی تا شنبه هفتم تیرماه به 141 نفر رسید. دکتر مهدی شفیعی در پاسخ به فردایکرمان دربارهی اینکه بیشترین دلیل ابتلا به کرونا در استان چیست؟ توضیح داد که بیشترِ بیماران جدید، بعد از شرکت در مراسم عروسی و ترحیم مبتلا شدهاند. او همچنین، دربارهی اینکه چرا برای پیشگیری از وخیم شدن اوضاع استان هرچه زودتر تصمیمی گرفته نمیشود؟ گفت که در ستاد استانی مدیریت کرونا که فردا یکشنبه برگزار میشود، تصمیماتی براساس پیشنهاداتی که میآید گرفته خواهد شد و باید منتظر خروجی این ستاد بمانیم.
به گزارش خبرنگار فردایکرمان، شفیعی، عصر شنبه هفتم تیرماه، در نشست خبری مجازی دربارهی آخرین وضعیت اپیدمی کرونا در استان توضیحات بیشتری داد.
وی با بیان اینکه روز جمعه آزمایشگاههای جیرفت، بم و سیرجان فعال نبوده و 23 بیمار جدید در حوزهی دانشگاه علومپزشکی کرمان و رفسنجان بستری شدهاند، اظهار کرد: «از این موارد جدید، 21 نفر از مناطق تحت پوشش دانشگاه کرمان و دو مورد از حوزهی علومپزشکی رفسنجان هستند».
وی افزود: «مجموع موارد قطعی بستری در استان از ابتدای اپیدمی تا امروز به 1479 مورد رسید و هماکنون 201 بیمار با تشخیص قطعی کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند».
وی ادامه داد: «در روند بستری بیماران در استان، از هفتهی گذشته، سیر افزایشی مشاهده میشود. آمار موارد مثبت روزانه، بسته به تعداد آزمایشهایی که گرفته میشود یا مواردی که برای نمونهگیری مراجعه میکنند تغییر میکند ولی روند بستریشدگان افزایشی است و نشان میدهد که در استان رعایت دستورالعملهای بهداشتی با حساسیت بیشتری باید دنبال شود».
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علومپزشکی کرمان سپس گفت: «متاسفانه، در شبانهروز گذشته، شش مورد فوت ناشی از این بیماری در استان گزارش شده که سه مورد مربوط به حوزهی علومپزشکی کرمان و دو مورد مربوط به حوزهی جیرفت بودند و یک مورد فوت نیز از دانشکده علومپزشکی سیرجان گزارش شده و با افزودن این آمار، مجموع جانباختگان ناشی از بیماری کووید ـ 19 در استان از ابتدای اپیدمی تا امروز به 141 مورد رسید».
افزایش ابتلای خانوادگی به کرونا
شفیعی در پاسخ به این پرسش فردایکرمان که مبتلایان جدید در استان بیشتر چگونه مبتلا شدهاند؟ توضیح داد: «در ماههای قبل، در تحلیل وضعیت بیماران معلوم بود که بیشتر سفر و جابهجایی بین مناطق مختلف باعث ابتلای افراد میشد. الان اما بیشتر موارد، به دنبال شرکت در مراسمات و عمدتا عروسی و ترحیم رخ میدهد یا سفر به شهرستانها یا استانهایی که شیوع بالاتری دارند و یا پذیرا بودن میهمانانی از این مناطق».
وی افزود: «در این موارد میبینیم خانواده و گاهی تا پنج نفرشان درگیر میشوند که نشان میدهد با خوشههای پراکندهی خانوادگی درگیر هستیم که در مراسمی عمدتا عروسی و ترحیم شرکت کردهاند». وی تصریح کرد: «آنچه الان باعث گردش ویروس و پایداری زنجیرهی انتقال در استان شده است، رعایت نکردن فاصلهگذاری فیزیکی، بیتوجهی به شستوشوی مکرر دستها و حضور در ازدحام و شلوغیها است».
رنگبندی هر شهرستان مربوط به کل مناطق است
شفیعی در پاسخ به این پرسش فردایکرمان که از طریق اپلیکیشن ماسک تنها وضعیت شهرستانها مشخص شده است. لطفا بگویید در شهرستان کرمان کدام مناطق شرایط بدتری دارند؟ گفت: «اطلاعات این اپلیکیشن شهرستانی است ولی به عنوان قانون کلی، هر شهرستان هر رنگی که دارد، برای مرکز شهرستان و روستاها و بخشهای اطراف آن نیز همان وضعیت متصور است». سخنگوی علومپزشکی کرمان افزود: «در حال حاضر، خیلی دادهی جزیی براساس مناطق و بخشهای مختلف شهرستانها استخراج نمیکنیم. چون تردد در مناطق مختلف یک شهرستان خیلی به هم وابسته است و نمیتوان اطلاعات را خرد و براساس آن، تصمیمگیری کرد. وقتی معلوم میشود که شهرستان کرمان چه وضعیتی دارد، منظور این است که تمام قسمتها از شهداد و راین و باغین و ... همانگونه است».
روز یکشنبه تصمیمات جدید میگیریم
وی در پاسخ به پرسش دیگر فردایکرمان که چرا حالا که رئیسجمهور به ستادهای استانی مناطق قرمز اختیاراتی داده است، برای جلوگیری از وخیم شدن اوضاع استان تصمیمات فوری نمیگیرید؟ آیا قرار است مثل استان هرمزگان عمل شود که تا وقتی مرگومیر و ابتلا به حد فاجعه نرسید کاری نکردند؟ گفت: «یکسری اختیارات ستاد استانی است که میتواند موردی تصمیم بگیرد، یکسری مصوبات را ستاد ملی ابلاغ میکند و ستاد استانی میتواند با شدت و ضعفی که تشخیص میدهد به آن عمل کند، برخی مصوبات هم لازماجرا هستند. ایجاد محدودیتهای ترافیکی در حوزهی اختیارات ستاد ملی است. رئیسجمهور هفتهی گذشته اعلام کرد که ستاد ملی این اختیار را به ستاد استانی بدهد تا مناطقی که وضعیت نگرانکننده دارند و شیوع بسیار پرخطر باشد، ستاد به صورت منطقهای و شهرستانی تصمیماتی بگیرد. قرار است این مصوبه، ابلاغ شود و از این هفته، ستاد استانی این اختیار را داشته باشد».
وی بیان کرد: «ستاد استان کرمان قرار است فردا تشکیل شود. شاید تصمیماتی در این زمینه گرفته شود. باید ببینیم فردا خروجی ستاد استانی چگونه خواهد بود؟». / الف
نظر خود را بنویسید