فردایکرمان ـ گروه جامعه: تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه زیارت با همهی فضیلتی که دارد امر مستحبی است، ولی حفظ جان انسان، امری واجب است، گفت: «اکنون تردد در رواقها و مکانهای مطهر مسقف، محدود شده و زائران از آن محروم هستند و فقط صحنهایی که مسقف نیست باز است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از مهر سراسری،حجتالاسلام والمسلمین احمد مروی، چهارشنبه شب، در برنامهی گفتوگوی ویژه خبری، در بخشی از سخنان خود اظهار کرد: «ما در جهان مادی زندگی میکنیم و این جهان، سنتهای خود را دارد و سنتهای الهی و مادی را نباید نادیده بگیریم و باید به آن پایبند باشیم».
وی افزود: «تصمیم بر محدود کردن زیارت برای ما بسیار سخت بود، اما خداوندی که ما را از سد الهی برحذر میدارد برای حفظ جان انسان هم توصیه میکند. زیارت بسیار ارزشمند است و نباید آن را از دست بدهیم، اما با همه فضیلتی که دارد امر مستحبی است، ولی حفظ جان انسان، امری واجب است و نمیتوانیم امر واجب را نادیده بگیریم، زیرا اسلام و آموزههای الهی به ما این اجازه را نداده است که امر واجب را فدای امر مستحب کنیم».
وی ادامه داد: «بنابراین بر اساس تکلیف شرعی، محدودیت زیارت را در آستان مقدس حضرت امام رضا (ع) قائل شدیم گرچه برای ما بسیار سخت و دشوار بود».
تولیت آستان قدس رضوی در پاسخ به این پرسش که آیا امکان دارد محدودیتهای بیشتری در حرم مطهر وضع شود؟ گفت: «اکنون تردد در رواقها و مکانهای مطهر مسقف، محدود شده است و زائران از آن محروم هستند و فقط صحنهایی که مسقف نیست باز است».
وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات و تحقیقات میدانی، ۷۰ درصد مردم و زائران، مسائل بهداشتی را در صحنهای مطهر رعایت میکنند، ادامه داد: «به همه زائران، ماسک میدهیم و دستهای آنها هم ضد عفونی، فاصله گذاری اجتماعی رعایت، فرشها ضد عفونی و هر سه روز یکبار هم عوض میشود».
مروی با تاکید بر اینکه همه نکات بهداشتی رعایت میشود اضافه کرد: «دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم نظارت و از رعایت مسائل بهداشتی ابراز رضایت دارد، اما اگر ستاد کرونا اعلام کند که به همین میزان هم اجتماع انجام نشود، تسلیم هستیم و هر تدبیری داشته باشند به آن عمل میکنیم».
تولیت آستان قدس رضوی افزود: «در ایام محدودیت کرونایی، حدود ۵۰ نفر از خدام با رعایت فاصلههای اجتماعی و نکات بهداشتی، برنامههای زیارتی را انجام میدهند و زیارت حرم مطهر، تعطیل نشده است».
وی بیان کرد: «با تعطیلی حرم، ضعفهای فراوانی در تعمیرات دربها و ضریح مطهر نمایان شد و برای رفع این ضعف ها، حدود ۳۸۰ هزار نفر ساعت در حرم مطهر در مدت ۸۰ روز، کار و تعمیرات جدی لازم و ضروری و نوسازی و بازسازی لازم انجام شد». / الف
نظر خود را بنویسید