فردایکرمان ـ گروه جامعه: بنا به گفتهی سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان، افزایش کرونا در استان در حدی است که احتمالا در حال تجربهی موج دوم بیماری هستیم. زنجیرهی انتقال مجدد برقرار شده و اگرچه بار مراجعه به بیمارستانها در جنوب استان مقداری کاهش پیدا کرده اما ویروس به مناطق شمالی و خوش آبوهوای استان و شهرستانهایی که مقصد گردشگری هستند وارد شده و در حال انتقال است.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، دکتر مهدی شفیعی، پانزدهم تیرماه اظهار کرد: «به نظر میرسد در استان کرمان در ادامهی موج اول افزایش موارد ابتلا به کرونا هستیم و احتمالا داریم موج دوم را تجربه میکنیم».
وی افزود: «به لحاظ شاخصهای وزارت بهداشت، هفتهی گذشته تمام شهرستانهای استان کرمان دارای وضعیت قرمز بودند و هفتهی جاری اکثر شهرستانها قرمز و نارنجی هستند که نارنجی یعنی پرخطر و قرمز یعنی بسیار پرخطر. تعداد معدودی در حد چهار شهرستان در استان کرمان در هفتهی جاری دارای وضعیت زرد شدهاند اما وضعیت بسیار شکننده است و دائم شرایط تغییر میکند».
وی با بیان اینکه زنجیرهی انتقال کرونا در استان در گردش است، ادامه داد: «پیش از این، عمدتا افزایش موارد در جنوب استان بود اما اکنون در حال انتقال به نقاط شمالی و خوش آب و هوا و گردشگری شهرستانها منتقل میشود».
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان بیان کرد: «این وضعیت نشان میدهد مردم خودشان فاصلهگذاری اجتماعی و فیزیکی و دیگر نکات بهداشتی را رعایت نمیکنند».
شفیعی درباره پیشبینی وضعیت استان کرمان در نیمهی دوم امسال گفت: «با توجه به شرایط کشور، نیمهی دوم سال قابل پیشبینی نیست اما به نظر میآید طبق رصدهای سازمان جهانی بهداشت در نیمکره جنوبی، ویروس آنفلوانزا امسال شدیدا در گردش است و امسال اپیدمی آنفلوانزا و ادامه اپیدمی کووید ـ ۱۹ را ممکن است با هم تجربه کنیم که علائم آن بسیار شبیه به هم و از طرفی مداخلاتشان شبیه به هم است».
وی تاکید کرد: «باید از الان زیرساختها را در استان تقویت کنیم و آمادگی کامل در زمینه بهداشتی درمانی داشته باشیم».
سخنگوی دانشگاه علومپزشکی کرمان درباره تختهای بستری بیماران کرونایی در استان گفت: «اکنون کمبود تخت نداریم، بیمارستان افضلیپور کرمان را مجدد به حالت آمادهباش برگرداندیم و پذیرش الکتیو و اعمال الکتیو آن را لغو کردیم و ظرفیت ۳۰۰ تخت در این بیمارستان فراهم است که اگر افزایش بیشترِ مراجعه را داشتیم بتواند پاسخگوی استان باشد».
مدیرگروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علومپزشکی کرمان با بیان اینکه بیمارستانهای شفا و باهنر نیز بیماران را اگر مراجعه کنند، پذیرش میکنند و بیمارستان پیامبر اعظم نیز همچنان کمک ماست، افزود: «در جنوب استان نیز که هفتهی گذشته شلوغی بخشها را تجربه میکرد، مقداری بار مراجعه کم شده ولی این آمادگی وجود دارد که اگر مشکلی وجود داشته باشد، بیماران را پذیرا باشند».
وی بیان کرد: «در استان کرمان حدود ۴۵۰ تا ۶۰۰ تخت ویژه بستری بیماران مبتلا به کرونا و به تعداد کافی آیسییو پیشبینی شده است». / الف
نظر خود را بنویسید