گروه اقتصاد - مدیر عامل آب منطقهای استان کرمان با بیان اینکه در برداشت و مصرف آب از خط قرمز هم عبور کردهایم، تصریح کرد: «متوسط مصرف سرانهی آب استان باید از 2 هزار و400 مترمکعب به یکهزار و 500 مترمکعب برسد».
به گزارش خبرنگار فردایکرمان به نقل از استقامت، ابراهیم علیزاده در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان تصریح کرد: «از 15 هزار و 500 حلقه چاه مجاز و هشت هزار و 500 چاه غیرمجاز جنوب استان کرمان، حدود 2 میلیارد و 700 میلیون مترمکعب آب برداشت میشود».
وی با بیان اینکه حدود 97 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف میشود، افزود: «متوسط افت دشتهای جنوب حدود 82 سانتیمتر در سال است».
علیزاده اظهارکرد: «نزدیک به یک سوم از کسری 900 میلیون مترمکعبی آب استان مربوط به جنوب است».
وی گفت: «مصرف سالانهی سرانهی آب استان کرمان نزدیک به 2 هزار و 400 مترمکعب است که باعث شده در کشور بیشترین مصرف آب تجدیدپذیر را داشته باشیم».
مدیر عامل آب منطقهای استان کرمان با بیان اینکه در برداشت و مصرف آب از خط قرمز هم عبور کردهایم، تصریح کرد: «متوسط مصرف سرانهی آب استان باید از 2 هزار و400 مترمکعب به یکهزار و 500 مترمکعب برسد».
وی افزود: «در سال آبی 94 – 95 موفق شدیم 75 میلیون مترمکعب کسری مخزن را بهبود بخشیم».
علیزاده گفت: «30 سال در بحث آب دستگاههای مختلف یکدیگر را محکوم کردند تا اینکه در اسفند ماه 96 اتفاق خوبی افتاد و وزاری نیرو، جهاد کشاورزی، صنعت و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست کشور، نامهی مشترکی را به ریاستجمهوری نوشتند و مسائلی را مطرح کردند که منجر به یک مصوبه در هیات دولت با 9 بند و تشکیل کارگروه سازگاری با کمآبی شد».
وی ادامه داد: «متناسب با آن کارگروه استانی نیز به ریاست استاندار و دبیری شرکت آب منطقهای کرمان شکل گرفت که این کارگروه تاکنون 6 جلسه تشکیل داده در ذیل آن نیز 4 کارگروه تشکیل شده است».
مدیر عامل آب منطقهای استان کرمان افزود: «کارگروه کشوری از استانها خواست تا برنامههای کوتاه مدت و بلند مدت خود برای سازگاری با کمآبی را تهیه کنند که در استان کرمان نیز این کار انجام شده است».
وی اذعان کرد: «راهکارهای حل مشکل آب استان در کوتاه مدت، توزیع کمبود آب بین مصارف مختلف و در بلند مدت، رسیدن به آب قابل برنامهریزی است».
علیزاده تاکید کرد: «مهمترین کارگروه استان، کارگروه سازگاری با کمآبی است و راهکارهایی که بیان شد فقط نباید توسط شرکت آب منطقهای انجام شود زیرا در بحث آب همه مسئول هستند».
وی گفت: «کارگروه سازگاری با کمآبی آمادگی پذیرش نظرات و پیشنهادات را دارد و از افراد صاحب نظر دعوت میکنیم به جای نوشتن مقاله علیه شرکت آب منطقهای در نشریات، پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارند».
مدیر عامل آب منطقهای استان کرمان اظهارکرد: «در سال 97، 213 حلقه چاه غیرمجاز در جنوب استان و در مجموع 700 حلقه چاه غیرمجاز در استان پلمب شد».
سند بهرهوری کشاورزی جنوب استان تدوین میشود
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان نیز در این نشست گفت: «استان کرمان به لحاظ سرانهی آب در دسترس در بین استانهای کشور رتبهی دوم را به خود اختصاص داده و چون از منابع زیرزمینی استفاده میکنیم این مساله یک فاجعه است و در این شرایط همه باید نسبت به این مساله حساس باشند».
طبیزاده با اشاره به تمرکز کشاورزی استان در جنوب، اظهارکرد: «اتاق کرمان مسوولیت تهیه سند بهرهوری کشاورزی جنوب استان را قبول و آن را تدوین میکند».
نظر خود را بنویسید