فردای کرمان – گروه جامعه: معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه متولیان اتوبوسرانی نباید اجازهی سوار شدن به افراد فاقد ماسک را بدهند، از احتمال جریمه کردن افرادی که پروتکلها را رعایت نمیکنند خبر داد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از تسنیم سراسری، محسن فرهادی در گفتوگویی تلویزیونی با بیان اینکه از اواسط تیرماه استفاده از ماسک به عنوان تکلیف اداری و قانونی برای تمام مردم به ویژه در مناطق هشدار و قرمز اجباری شد، گفت: «آخرین وضعیت بررسی نظارتهای ما نشان میدهد که مؤسسات و دستگاههای دولتی در رتبهی دوم اجرای این امر هستند که البته کافی نیست و پروتکلها به میزان 76 درصد اجرا میشود اما توقع ما از دستگاههای اداری و دولتی و تمام دستگاههای اجرایی این است که رعایت پروتکلهای بهداشتی که مهمترین آنها رعایت بهداشت فردی و استفاده از ماسک است به شاخص 100 درصد برسد».
وی افزود: «همانطور که ریاست جمهوری اعلام کردند، عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی در حکم تخلفات اداری محسوب میشود و کسی که این حکم را اجرا نکند خاطی به شمار میرود».
فرهادی با بیان اینکه اجرای پروتکلهای بهداشتی اجباری و نه اختیاری است، خاطرنشان کرد: «ناوگان شهری ما همچنان مشکل دارد و فاصلهگذاری اجتماعی در آن رعایت نمیشود و ازدحام وجود دارد و حتی اگر در ازدحام از ماسک استفاده شود نیز میزان تأثیرگذاری ماسک کاهش مییابد. اتوبوسرانی برونشهری و سیستم هوایی ما دچار مشکل در رعایت پروتکلها هستند».
وی با بیان اینکه بخشی از این مشکل به مردم و بخشی به مسئولین شهری بازمیگردد یادآور شد: «مردم باید اگر مجبور به رفتن به سرکار و خرید باشند از خانه بیرون بروند و سعی کنند خریدهای خود را نیز الکترونیک انجام دهند. متولیان اتوبوسرانی نیز نباید اجازهی سوار شدن به افراد فاقد ماسک را بدهند؛ در همهجای دنیا از نیروی قهریه استفاده کردند اما ما این را نداشتیم و اگر مجبور شویم این امر بر عهدهی نیروی انتظامی خواهد بود و فکر میکنم احتمالاً جریمههای نقدی نیز برای افرادی که پروتکلها و استفاده از ماسک را رعایت نمیکنند پیشبینی خواهد شد».
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: «مؤسسات و دستگاههای اداری ما ارباب رجوع دارند؛ باید به سمت دولت الکترونیک پیش برویم. چه در دستگاههای دولتی و چه دستگاههای دیگر، خدمتدهنده و خدمتگیرنده هر دو وظایفی دارند؛ پروتکلهای بهداشتی باید در ادارات رعایت شود و مسئول مدیریت و پشتیبانی باید تمهیداتی بیندیشد که فاصلهگذاری اجتماعی رعایت شود؛ گندزدایی و ضدعفونی اجرا و کیبورد و موس باید گندزدایی شود. ماسک نیز باید در تمام طول ساعت کاری خدمتدهنده استفاده شود».
وی با بیان اینکه خدمتگیرنده نیز باید شیوهنامههای بهداشتی را رعایت کند خاطرنشان کرد: «مسئولین گیتهای ورودی ادارات موظف هستند از پذیرش کسانی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند امتناع کنند. تأکید ما به ارائهی خدمات الکترونیک است تا مراجعات کاهش یابد».
فرهادی با بیان اینکه باید از ازدحام بیمورد جلوگیری شود، اضافه کرد: «باید تمهیداتی اندیشیده شود که تجمع در دفاتر خدماتی ایجاد نشود».
وی با بیان اینکه رعایت پروتکلهای بهداشتی بهتر شده است اما هنوز کافی نیست، افزود: «پاساژها و نانواییها در انتهای جدول رعایت پروتکلها قرار دارند و بانکها، موسسات اداری و رستورانها در وضعیت بهتری هستند. زمانی میتوانیم مهار بیماری کرونا را شاهد باشیم که علیرغم رعایت کامل بهداشت فردی و فاصلهگذاری اجتماعی، میزان رعایت پروتکلها به بالای 85 تا 90 درصد برسد».
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه عمدهترین مشکل پاساژها تراکم جمعیت است؛ گفت: «قوت غالب مردم از نانواییها تهیه میشود؛ تعداد عمدهای از نانواییها هنوز از وجه نقد استفاده میکنند در حالیکه میتوان به سادگی از کارتخوان استفاده کرد که در دستورالعملها بر این موضوع نیز تأکید شده است». /پ
27481
معاون مرکز سلامت محیط وزارت بهداشت مطرح کرد
نظر خود را بنویسید