فردای کرمان – گروه جامعه: افزایش تعداد بیماران بدحال مبتلا به کرونا، شرایط را در بیمارستانها سخت و دشوار کرده است. کمبود تخت آیسییو از یک سو و کمبود نیروی انسانی در بخش مراقبتهای ویژه از سوی دیگر سبب شده تا کادر درمان دچار خستگی و فرسودگی شوند و ابتلای آنها به کرونا افزایش یابد. معاون سازمان نظام پزشکی با اشاره به کمبود تخت آیسییو در کشور، گفت: «تعداد تختهای آیسییو در کشور را بر پایهی یک زندگی عادی و نیازهای عادی دیده بودیم اما اکنون شرایط فرق کرده و سختتر شده است و این تعداد نیرو و وسایل جوابگو نیست».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، علیرضا سلیمی روز چهارشنبه در نشست خبری پویش ملی همدلی با مدافعان سلامت که به صورت آنلاین برگزار شد، بیان کرد: «الگوی مراجعه به بیمارستانها تغییر کرده است در اسفند با توجه به اینکه علم کمتری هم نسبت به کرونا وجود داشت مراجعان عمومی مبتلا به کرونا به بیمارستانها بیشتر بودند اما اکنون افرادی که به بیمارستان مراجعه میکنند عموما افراد بد حال هستند که به تحت ویژه نیاز دارند و به همین علت با کمبود تخت مراقبت ویژه مواجه هستیم».
وی ادامه داد: «تعداد تختهای آیسییو در کشور را بر پایهی یک زندگی عادی و نیازهای عادی دیده بودیم اما اکنون شرایط فرق کرده و سختتر شده است و این تعداد نیرو و وسایل جوابگو نیست».
سلیمی ادامه داد: «تا این لحظه همکاران ما بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها در ایران هیچ گزینشی برای پذیرش بیماران در آیسییوها انجام ندادهاند، البته به طور طبیعی تعداد بیماران بدحال سالمند و افرادی که بیماری زمینهای داشتهاند بیشتر است».
معاون سازمان نظام پزشکی گفت: «لحظات سختی را برای تصمیمگیری خالی کردن تختهای آیسییو و انتخاب بیماران جدید سپری میکنیم، با این حال باید این بخشها را مدیریت کنیم یکی از کمبودهایی که اکنون جدی است، مشکل کمبود نیروی انسانی در بخشهای مراقبتهای ویژه است و این کمبود اعم از پرستار و پیراپزشکان بیشتر است و این نیروها خسته و فرسوده شدهاند، خستگی ایمنی بدن را پایین میآورد و امکان ابتلا به بیماری با وجود وسایل محافظت شخصی بیشتر میشود».
سلیمی تاکید کرد: «اولین کمبود در بخشهای آیسییو کمبود نیروی انسانی است و بعد، مشکلات تاخیر در پرداخت معوقات کادر درمانی است که ماهها به تعویق افتاده است و توجه به رفاهیات و پرداخت به موقع معوقات در این شرایط بسیار مهم است».
وی گفت: «مشکلات مالی و سختی کار به خصوص برای دستیاران بسیار بیشتر است و امیدواریم مسئولان با درایت در وزارت بهداشت و بیمارستانها به وضعیت این نیروها توجه کنند».
معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی ادامه داد: «در شرایط پاندمی میزان فرسودگی و ابتلا در افراد و کادر درمان بیشتر است. افرادی که در آیسییو کار میکنند سه برابر افراد عادی به بیماری مبتلا میشوند. افرادی که بیمار میشوند ممکن است بعد از در یک دورهی ۱۴ روزه آزمایش کرونای آنها منفی شود اما ماهها طول میکشد تا دوباره به شرایط عادی برگردند و توان کار لازم را پیدا کنند».
سلیمی گفت: «تاکنون پرسنل آیسییوها و متخصصان بیهوشی با افزایش تعداد شیفتها که یک نوع ایثار است خلاء کمبود نیرو را پر کردهاند. افرادی را داریم که ۲۱ روز در بیمارستان ماندهاند که یک از خودگذشتی فوقالعاده است یا از شهرهایی که وضعیت بهتری بوده همکاران به کمک آمدهاند تا رسیدگی به بیماران دچار خدشه نشود. مشکل فرسودگی و خستگی نیروها در بیمارستانها جدی است نیاز به تدبیر مسئولان دارد».
وی افزود: «پیشنهاد ما این است که در شرایط پیشرو مرزبندیهای بین تخصصها تا حدودی برداشته شود و برای احیای بیماران همهی همکاران پزشک دخیل شوند حتی اگر نیاز باشد دورههایی برای پزشکان عمومی در نظر گرفته شود تا این نیروها نیز با آموزشهای لازم بتوانند خدمات لازم را به بیماران کرونا در بیمارستانها ارائه کنند».
رئیس انجمن بیهوشی ایران گفت: «تعداد زیادی از همکاران متخصص بیهوشی به کووید۱۹ مبتلا شدهاند. تاکنون هشت نفر از متخصصان بیهوشی کشور بر اثر ابتلا به کرونا شهید شدهاند. در حالی که برای حفاظت در برابر انتقال ویروس فاصلهی دو متری لازم است متخصصان بیهوشی از فاصلهی ۱۰ سانتیمتری برای بیماران بدحال کرونا لولهی تراشه میگذارند و در معرض خطر بالای ابتلا قرار دارند».
وی گفت: «از مسئولان انتظار داریم حمایت همه جانبهای از پزشکان داشته باشند قدردانی در سطوح بالای مسئولان از پزشکان انجام شده و نهایت تشکر را داریم اما انتظار داریم در سطوح مدیریتی پایینتر گامهای عملی برای قدردانی از پزشکان اجام شود و مشکلات حل شود معوقات پرداختی و مشکلات مالیاتی نباید لحظهای ذهن جامعه پزشکی را در این شرایط سخت به خود اختصاص دهد».
نظر خود را بنویسید