فردای کرمان – گروه جامعه: بسیاری از پروندههایی که در نیروی انتظامی و دادگستری مطرح میشوند ماهیت اجتماعی دارند و در بسیاری از موارد با ورود شوراهای حل اختلاف و یا استفاده از ظرفیت مشاوران و نهادهایی مانند بهزیستی و علوم پزشکی، به صلح و سازش ختم میشوند. با این رویکرد قرار است در استان کرمان طرح اورژانس قضایی راهاندازی شود تا قبل از آن که موضوع جنبهی قضایی پیدا کند با مداخلات مددکاری، حل و فصل شود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی دادگستری استان کرمان، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان از اجرای طرح اورژانس قضایی در این استان خبر داد و گفت: «در قالب این طرح، پروندههای دارای ماهیت اجتماعی، قبل از ورود به دستگاه قضایی توسط تیمهایی از اورژانس اجتماعی، مصلحین، شوراهای حل اختلاف، دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی بررسی شده و تلاش میشود که از طریق مشاوره و مددکاری موضوع را حل و فصل کرده و منجر به صلح و سازش کنند».
سیدمهدی قویدل در جلسهی شورای قضایی استان کرمان افزود: «بسیاری از پروندههای مطروحه در دادگستری و نیروی انتظامی ماهیت اجتماعی دارند و با مداخلات مناسب و کارشناسی نهادهای مربوطه منجر به صلح و سازش خواهد شد».
وی در ادامه با اشاره به برگزاری 15 شورای پیشگیری از وقوع جرم در سطح استان کرمان طی سال جاری، اضافه کرد: «سه شورا در مرکز استان و 12 شورا در شهرستانها برگزار شده است».
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان به شناسایی 250 سمن و نهاد مردمی نیز اشاره و بیان کرد: «جلساتی با سمنها، نخبگان و افراد تاثیرگذار در حوزهی پیشگیری به ویژه در حوزهی فضای مجازی و ساماندهی حاشیهی شهر کرمان داشتهایم و این طرحها به صورت جدی در سطح استان دنبال میشود».
قویدل ادامه داد: «معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان در سال جاری تفاهمنامههایی را با بهزیستی، نیروی انتظامی، دانشگاه علوم پزشکی و معاونت اجتماعی سپاه ثارالله به منظور همافزایی ظرفیتهای موجود در مسیر پیشگیری از وقوع جرم منعقد کرده و امید میرود که براساس برنامهریزیهای انجام شده در این راستا، در آیندهی نزدیک شاهد کاهش جرایم و کاهش ورودی به دستگاه قضایی باشیم».
وی گفت: «پنجهزار نفر از مصلحین در سالهای 97 و 98 در استان کرمان آموزش دیدهاند و درصدد هستیم که تیمهای مصلحین با حضور در کلانتریها، پروندههای دارای ماهیت اجتماعی را بررسی کرده و بر مبنای صلح و سازش، مشکلات این پروندهها را رفع کنند».
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان اضافه کرد: «معتقدیم با برنامه و اقدام در حوزهی پیشگیری در آینده شاهد کاهش ورودی به دستگاه قضایی خواهیم بود».
قویدل با اشاره به ثبتنام بیش ازششهزار نفر در سامانهی جامع ارتباطات مردمی قوه قضاییه (سجام)، بیان کرد: «تاکنون بالغ بر یک هزار و 200 گزارش در این سامانه دریافت شده است و این سامانه زمینهی بسیار خوبی برای مشارکت مردم و خروج از بیتفاوتی است».
وی افزود: «تشکیل کارگروههای تخصصی نخبگان و سازمانهای مردمنهاد، سند تقسیم کار نهادها و دستگاههای دولتی در شورای پیشگیری استان و ساماندهی و پیگیری مراکز مشاوره خانواده در سطح استان نیز در دستور کار معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان کرمان قرار دارد و در حال پیگیری هستند». /پ
نظر خود را بنویسید