فردای کرمان – گروه جامعه: در حالی که این روزها بیشترین دغدغهی دانشآموزان کنکوری و خانوادههای آنها شرکت در آزمون سراسری در شرایط شیوع بیماری کرونا است، وزیر علوم اعلام کرد که با وجود فعال شدن پذیرشهای بدون آزمون، داوطلبان ضرورتی برای شرکت در آزمون سراسری ندارند. به گفتهی غلامی 400 هزار نفر میتوانند بدون آزمون در دانشگاههای دولتی پذیرش شوند که با احتساب دانشگاههای غیردولتی این رقم به 912 هزار میرسد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، منصور غلامی روز دوشنبه در نشست خبری مجازی با رسانهها به مناسبت روز خبرنگار با اشاره به برگزاری آزمونهای سال ۹۹، بیان کرد: «این روزها فضای جامعه بیشتر در آموزش عالی روی برگزاری آزمونها میگذرد و آزمونهای دکتری و کارشناسی ارشد با تمام نقدها و تاییدهایی که بود، برگزار شد».
وی افزود: «مراجع رسمی مرتبط با رعایت پروتکلهای بهداشتی، آزمون دکتری را ۸۵ درصد و ارشد را ۹۱ درصد منطبق با پروتکلها معرفی کردند و آزمون سراسری هم با دقت بیشتری در زمینهی اجرای پروتکلها برگزار میشود».
وزیر علوم دربارهی فرآیند پذیرش بدون آزمون در دانشگاهها، بیان کرد: «تعداد زیادی رشته و محل دانشگاهی وجود دارد که به طور مستقیم از طریق بررسی سوابق تحصیلی داوطلبان، انتخاب میشوند. ضرورتی به شرکت در آزمون برای این رشتهها وجود ندارد».
غلامی با یادآوری اینکه سال قبل هم پذیرش بدون آزمون در ۸۵ درصد رشتهها انجام شد، خاطرنشان کرد: «داوطلبان این روزها میتوانند با مراجعه به سایت سازمان سنجش آموزش کشور نسبت به انتخاب این رشتهها و دانشگاهها اقدام کنند».
وی با ارائهی آماری در خصوص ظرفیت در پذیرشهای بدون آزمون، افزود: «دانشگاههای دولتی حدود ۴۰۰ هزار نفر صندلی و کد رشته محل را بدون آزمون پذیرش میکنند که ۲۰ درصد دورههای روزانه میشود؛ همچنین ۴۵ درصد نوبت دوم از این طریق پذیرش میشود».
غلامی ادامه داد: «بیش از ۹۸ درصد از ظرفیت دانشگاههای غیردولتی و آزاد اسلامی از طریق بدون آزمون پذیرش میشود. نمرهی آزمون در این پذیرشها تاثیری ندارد و داوطلبان بدون شرکت در آزمون میتوانند در رشتههای مدنظر خود پذیرفته شوند».
وزیر علوم با بیان اینکه تراکم داوطلب در رشتههای پزشکی در دانشگاه آزاد هم وجود دارد، افزود: «داوطلبان بر اساس دانشگاهی که میخواهند قبول شوند، امکان انتخاب این رشتهها را دارند».
وی با بیان اینکه به طور کلی در پذیرشهای بدون آزمون ۹۱۲ هزار داوطلب میتواند در رشته محلها پذیرفته شوند، اظهار کرد: «در واقع رقابت برای ۱۰۹ هزار صندلی است که کمتر از ۱۱ درصد ظرفیت پذیرش دانشگاهها میشود».
وزیر علوم تاکید کرد: «داوطلبان با انتخاب دانشگاه و رشتهی مورد نظر، اگر نیازی به حضور در رقابت فشردهی آزمون ندارند، از طریق بدون آزمون انتخاب رشته کنند».
غلامی گفت: «وزارت علوم در سالهای گذشته تلاش کرد، بخش خارج از کنکور (پذیرش بدون آزمون) را جا بیندازد. در این شرایط حساسیت بیشتر شده است و موضوع باید نهادینه شود».
وی با بیان اینکه برای حذف کنکور برنامهریزی شده است، گفت: «حرکت به سمت حذف کنکور اتفاق افتاده است و در شرایط کرونا به سمتی میرویم که این مسأله، شفافتر به داوطلبان اطلاعرسانی شود».
وزیر علوم افزود: «بسیاری از داوطلبان میتوانند در این زمینه برنامههای آیندهی رشتهها و محلها را ارزیابی کنند و نگران شرکت نکردن در آزمون سراسری نباشند، مگر آنها که میخواهند در آزمون رشتههای پرطرفدار حضور یابند و تحصیل کنند».
غلامی اظهار کرد: «برای بحث حذف کامل کنکور برنامهریزی شده است که نیاز به هماهنگی دو وزارتخانه علوم و آموزش و پرورش است».
نظر خود را بنویسید