فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: بنا به اعلام رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان، هماکنون ۲۹ درصد واحدهای تولیدی استان کرمان به دلیل شرایط اقتصادی تعطیل هستند، ۴۱ درصدشان با ظرفیت پایین فعالیت میکنند و در واقع نیمهفعال هستند و بقیه یعنی حدود ۳۰ درصد واحدها، با تمام توان فعالیت میکنند.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، مهدی حسینی نژاد، روز پنجشنبه ۲۳ مردادماه درباره مشکلات صنایع کوچک در استان کرمان گفت: «در استان کرمان ۱۳۰۰ واحد صنعتی داریم که فعالیت میکنند که این صنایع در قالب سه محور واحدهای تعطیل، نیمهفعال و فعال عارضهیابی شدهاند».
وی اظهار کرد: «هماکنون ۲۹ درصد واحدهای تولیدی استان کرمان به دلیل شرایط و بحرانهای پیش رو ناشی از مسائل اقتصادی تعطیل هستند، ۴۱ درصد با ظرفیت پایین فعالیت میکنند و در واقع نیمهفعال هستند و بقیه یعنی حدود ۳۰ درصد واحدها با تمام توان فعالیت میکنند».
حسینی نژاد با اشاره به اینکه ۷۰۰ واحد صنعتی در شهر کرمان، در سه شهرک صنعتی مشغول به فعالیت هستند و ۴۴ ناحیه شهرک صنعتی در استان کرمان داریم، افزود: «واحدهای تولیدی استان ۱۸.۸ درصد GDP استان را به خود اختصاص دادهاند که تا پایان برنامه ششم توسعه قرار است این سهم به حدود ۲۶ درصد برسد».
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان دربارهی روند اداری طولانی در صدور مجوزها در استان کرمان گفت: «متاسفانه به دلیل مقررات و ضوابط تعریف شده در سطح ملی، روند صدور مجوزها به دلیل بروکراسیهای اداری، کمی طولانی است و بیشتر زمانبری نیز در بحث استعلامات است و به طور متوسط سرمایهگذار در استان کرمان شش ماه درگیر فرآیند صدور مجوزها میشود».
وی ادامه داد: «بروکرواسیهای اداری سبب شده رتبه کسب و کار کشور در دنیا و استان کرمان در کشور مناسب نباشد. در راستای کاهش بروکراسیهای اداری، راهاندازی پنجره واحد الکترونیکی را با واگذاری به اتاق بازرگانی پیگیری کردهایم که در این راستا برای کاهش زمان بری استعلامات و صدور مجوزها به دنبال تعریف لکههای سرمایهگذاری و زمینهایی که استعلامات آنها از قبل گرفته شده است هستیم تا سرمایهگذار به جای آنکه درگیر این استعلامات شود از قبل مکانهایی که مورد تایید تمامی نهادهای مربوطه است را تعیین و نهایتا ظرف مدت ۱۵ روز مجوزهای خود را دریافت کند».
حسینی نژاد با اشاره به اینکه امیدواریم تا پایان امسال پنجره واحد الکترونیکی به صورت پایلوت در استان کرمان راهاندازی شود، اظهار کرد: «در درون سازمان نیز بحث تفویض اختیارات به تشکل های زیرمجموعه این سازمان از جمله خانه صنعت، معدن؛ اتاق بازرگانی و نظام مهندسی معادن را داریم تا بتوانیم زمان صدور مجوزها را کاهش دهیم».
وی درباره حمایت های پولی و بانکی از صنایع خرد در استان کرمان نیز گفت: «برای واحدهای صنفی بحث پرداخت پرداخت تسهیلات سامانه کارا با نرخ سود ۱۲ درصد از ۶ تا ۱۶ میلیون تومان و براساس تعداد افرادی که درون این واحد صنفی مشغول به فعالیت بوده و برای واحدهای صنعتی تسهیلات تبصره ۱۸ با سود ۱۸ درصد را داریم».
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت شمال استان کرمان با انتقاد از سود بالای تسهیلات تبصره ۱۸ اظهار کرد: «پرداخت تسیلات به صنایع با سود ۱۸ درصد در این شرایط سخت اقتصادی رقم بالایی است ضمن آنکه متاسفانه این پرداخت تسهیلات توسط سیستم بانکی در زمان خودش انجام نمیشود این در حالی است که زمان پرداخت این تسهیلات به واحدها خیلی مهم است که متاسفانه عملیاتی نمیشود».
حسینی نژاد با اشاره به اینکه علاوه بر استفاده از ظرفیتهای ملی، به دنبال بهرهگیری از پتانسیل های موجود در استان برای پرداخت تسهیلات با سود کمتر به واحدهای صنعتی هستیم، افزود: «با کمک پتانسیلهای استان و شورای معادن، طرحی را پیش میبریم که در قالب این طرح از محل گردش مالی واحدهای صنعتی بزرگ استان در بانکها، پرداخت تسهیلات با نرخ ۱۲ درصد را به واحدهای صنعتی داشته باشیم که این طرح هماکنون با یکی از بانکها در مراحل نهایی بوده و به زودی پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی از این مسیر با سود ۱۲ درصد میسر خواهد شد».
وی با تاکید بر اینکه در این شرایط جنگی و جنگ اقتصادی هستیم و بانک ها باید کمک بیشتری به واحدهای تولیدی ما داشته باشند، اظهار کرد: «متاسفانه ۴۳ درصد واحدهای تولیدی استان کرمان مشکل بازار دارند که در این زمینه نیز با استفاده از ظرفیتهای خود استان، به دنبال حل این مشکل هستیم». / الف
نظر خود را بنویسید