فردایکرمان – گروه فرهنگوهنر: مهدی بهرامی، نویسنده کرمانی که روز هفتم مردادماه در صفحهی اینستاگرام خود خبر از ابتلایش به بیماری کرونا را داده بود، به تازگی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا کرمان(رحیم بنیاسدآزاد) از گذراندن دورهی نقاهت خود صحبت کرده است. به گزارش فردایکرمان، او میگوید:« الان پنج روز است که علائم بیماری را ندارم، ولی در کل بیماری سختی است. خیلی مراقب خودتان باشید».
بهرامی میگوید:«قرنطینه در ماههای اسفند و فروردین فرصت خوبی برای مطالعه، ورزش کردن در خانه، نوشتن، کنار خانواده بودن و البته غرق شدن در خیال بود. اما اگر درگیر کرونا شوید، هیچکدام از اینها را ندارید. شما بیمارید و بیماریتان را میتوانید به دیگران منتقل کنید، این باعث هراس میشود ضمن آنکه توان لازم برای هیچ کاری ندارید، نه ورزش و نه نوشتن؛ این موضوع در کنار امکان همهگیر شدن این بیماری و مرگبار بودن آن ناخودآگاه بر روحیه شما اثر میگذارد».
نویسندهی رمان «هشت پیانیست» ادامه میدهد:«وقتی به این بیماری مبتلا میشوی، از یک سو باید از دیگران فاصله بگیری و به این فکر میکنی که شاید فاصله و به نوعی جدایی بیشتر از دیگران باعث سلامتی میشود، اما از سوی دیگر حسی از یکپارچگی با تمام انسانها ایجاد میکند، چرا که احساس میکنید به آنها وابستهتر از آن هستید که فکر میکردید. به نظرم کرونا با من کنار آمد و روی مرگبارش را به من نشان نداد و البته گذر از کرونای غیر مرگبار هم بدون کمک خانواده و حمایت دوستان بسیار سخت بود. بدندرد شدید، تعریق مدام و دلدردهای بسیار عذابآور داشتم».
او بیان میکند:«در این دوران، بیش از همه مدیون همسر و خواهرم هستم که تمام مدت مراقب من بودند، البته خیلیها بسیار محبت کردند و مدام جویای احوالم بودند. یعنی اصلا احساس تک افتادن به من دست نداد و بیش از قبل در ارتباط با دوستان و اقوامم بودم. این مطلب مهمی است. نباید بیمار کرونایی را تنها گذاشت و البته یک مطلب مهم دیگر اینکه من از کرونا نترسیدم. هراس و اضطراب گاهی از خود بیماری آسیب بیشتری میرساند».
نویسندهی رمان «گهواره مردگان» سپس با اشاره به تاثیر شرایط کرونایی بر نوشتن و حرفهاش گفت: «قطعا این بیماری تاثیر عمیقی بر نوشتن من خواهد گذاشت، اما نه تاثیری آنی و مشخص. شما وقتی مینویسید تحت تاثیر تمام زندگیتان هستید. گاهی بعد از مدتها که بخشی از رمانتان را میخوانید، ناگهان متوجه میشوید که چقدر احتمالا تحتتاثیر رخدادی بودهاید که فراموش کرده بودید. نوشتن فرایند پیچیدهای است که بخش بزرگی از آن در اختیار خودتان نیست، و البته که کرونا رخداد عظیمی است که خودآگاه و ناخودآگاه شما را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد».
او میافزاید:«کرونا یک تراژدی است که میتواند به حماسه تبدیل شود. اگر به کشورهایی مثل نیوزلند یا کره جنوبی نگاه کنیم، متوجه میشویم این تراژدی با سیاستهای درست حکمرانان لایق و مسئولیت اجتماعی تک تک افراد جامعه به حماسه تبدیل شده است. کرونا تلخی است که میتواند هوشیارمان کند».
بهرامی در پایان توصیه میکند:«اگر تب یا سرفه و حتی دلدرد داشتید، فرض را به کرونا بگذارید. انکار بیماری میتواند کشنده باشد. همان ساعتهای اول به پزشک مراجعه کنید و درمان را شروع کنید. درست است که کرونا درمان قطعی ندارد اما داروهایی هست که میتواند آن را بیاثر کند. خودتان را حتما قرنطینه کنید. به دیگران بگویید تا اگر با شما در ارتباط بودهاند مراقبتهای لازم را انجام دهند»./م
نظر خود را بنویسید