فردایکرمان ـ گروه اقتصاد: وزیر نیرو با بیان اینکه تا پایان سال ۹۹ باید طرح سازگاری با کمآبی تمامی استانها تصویب شود و مجوز تخصیص آب از دریا به استانها را جز با تصویب کارگروه سازگاری با کمآبی نخواهیم داد، گفت: «اجرای طرح تخصیص آب از دریای عمان به استان کرمان مستلزم آن است که طرح نهایی سازگاری با کمآبی استان نهایی و تصویب شود». اردکانیان افزود: «استان کرمان یکی از استانهایی است که در این عرصه عقب است و بارها به استاندار عرض کردهام که این کار را سرعت ببخشید».
وی همچنین با گفت: «هر مدیرعاملی که تا پایان سال این طرح را تصویب نکند، بار را از دوش او برمی داریم و در این زمینه تعارفی نداریم».
اردکانیان در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: «استانی که میلیاردها تومان هزینه میکند که ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیون مترمکعب آب را شیرین و منتقل کند، نمیتوان قبول کرد که چند میلیارد مترمکعب آب را برای کشاورزی صرف کند و بگوید نمیتوانم به آن دست بزنم بلکه باید روشی را پیدا کرد که ضمن تامین امنیت غذایی و اشتغال بخش کشاورزی، در شرایط خشک و نیمه خشک، آب کمتری در حوزهی کشاورزی مصرف شود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا کرمان، رضا اردکانیان روز دوشنبه 17 شهریورماه، در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان کرمان با تاکید بر اینکه تا پایان سال ۹۹ باید طرح سازگاری با کمآبی تمامی استانها تصویب شود تا یک سند روشنی را به دولت بعد تحویل دهیم، گفت: «مجوز تخصیص آب از دریا به استانها را جز با تصویب کارگروه سازگاری با کمآبی نخواهیم داد».
وی افزود: «اجرای طرح تخصیص آب از دریای عمان به استان کرمان مستلزم آن است که طرح نهایی سازگاری با کمآبی استان نهایی و تصویب شود و استان کرمان یکی از استانهایی است که در این عرصه عقب است و بارها به استاندار عرض کردهام که این کار را سرعت ببخشید».
وزیر نیرو اظهار کرد: «در ۱۱ استان کشور از جمله استانهای خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اصفهان و برخی استانهای دیگر طرح سازگاری با کمآبی نهایی و تصویب شده است».
اردکانیان بیان کرد: «استانی که میلیاردها تومان هزینه میکند که ۱۵۰ تا ۱۷۰ میلیون مترمکعب آب را شیرین و منتقل کند، نمیتوان قبول کرد که چند میلیارد مترمکعب آب را برای کشاورزی صرف کند و بگوید نمیتوانم به آن دست بزنم بلکه باید روشی را پیدا کرد که ضمن تامین امنیت غذایی و اشتغال بخش کشاورزی، در شرایط خشک و نیمه خشک آب کمتری درحوزه کشاورزی مصرف شود».
وی گفت: «در خصوص طرح های بلند مدت تامین آب نیز فکرهای خوبی شده و ساز وکارهایی در دست انجام است و تضمین عملی و اجرایی آن این است که همپای آن دغدغه چگونگی مصرف آب در بخش کشاورزی را داشته باشیم و باید به سمتی حرکت کنیم که دستگاههای مسئول در این زمینه هدف مشترک داشته باشند و کارگروه سازگاری با کمآبی ریلگذاری برای آن است که مسئلهی آب مربوط به یک بخش و دستگاه نیست و اگر بخشی و دستگاهی شود باید بدانیم که به بیراهه رفتهایم».
منابع قابل توجهی از توانیر را در اختیار نداریم
وی سپس، با اشاره به اینکه باید جلسهای برای حل مشکلات موجود در مسیر پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ با حضور مسئولان مربوطه در سطح کشوری برگزار و موضوع بررسی شود، گفت: «بیش از ۹۰ درصد بودجه برق کشور منابع داخلی است و بودجه عمومی ندارد و به شرطی که سازمان برنامه و بودجه منابع داخلی توانیر را حبس نکند و آزاد کند، حاضر هستیم استان کرمان را در اولویت قرار دهیم زیرا در حال حاضر منابع قابل توجهی از توانیر در اختیار نیست».
وزیر نیرو ضمن قدردانی از تلاشهای انجام شده در راستای اجرای طرح های اقتصاد مقاومتی استان کرمان، خاطرنشان کرد: «برای تامین کسری آب مربوط به نواحی شهرک صنعتی مشکلی وجود ندارد و باید در سطح استان پیگیری شود».
برپایهی این خبر، در سفر وزیر نیرو به استان کرمان، عملیات آبگیری سد قدرونی با حجم مخزن ۴۴ میلیون مترمکعب و با اعتباری بالغ بر ۹۷ میلیارد تومان آغاز شد.
مساحت حوزه آبخیز سد قدرونی ۴۴۱ کیلومتر مربع است و مطالعات این سد در سالهای ۷۴ و ۷۵ انجام و عملیات اجرایی آن سال ۸۷ آغاز شده است.
هدف اجرای این پروژه جلوگیری از سیلابهای مخرب دو رودخانه هتکن و قدرونیه و تامین آب شهر راور است.
همچنین همزمان با سفر وزیر نیرو به استان کرمان و در هفتهی نوزدهم پویش هر هفته _ الف _ ب _ ایران علاوه بر سد قدردونی، پست ۴۰۰/۱۳۲ کیلوولت جیرفت، پست ۴۰۰/۱۳۲ کیلوولت کهنوج و چهار پروژه فوق توزیع و خط انتقال نیروی برق با جمع سرمایهگذاری ۵۰۷ میلیارد تومان افتتاح شد. / الف
نظر خود را بنویسید