فردایکرمان ـ گروه جامعه: رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران باز گذاشتن جادهی شهرهای شمالی کشور و بازگشایی زودهنگام مدارس را از استراتژیهای اشتباه کشور در برخورد با ویروس کرونا دانست و گفت: «همهی محققان، کارشناسان و صاحبنظران فریاد زدند که برای باز کردن مدارس تعجیل نشود ولی شاهد بودیم که این اتفاق افتاد. یک دانشآموز مبتلا به کرونا در یکی از مدارس اصفهان بیش از ۱۰۰ دانشآموز دیگر را مبتلا کرد».
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: «برخی ادعا میکنند که به زودی دنیا را شگفتزده میکنند، نیازی نیست که ما دنیا را شگفتزده کنیم، اندازهی علمی ما مشخص است و امکانات زیادی در اختیار نداریم؛ ولی اگر از همین امکانات موجود بهرهی مفید ببریم، میتوانیم اقدامات موثری برای کاهش ابتلا و پیشگیری انجام دهیم».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا سراسری، حسین قناعتی امروز 30 شهریورماه، در سومین نشست آنلاین ترویج علم بنیاد مصطفی (ص)، با اشاره به پاندمی کرونا ویروس در دنیا، افزود: «دنیا چنین پاندمی تجربه شده ثبت شدهای ندارد و امروزه بشر با نوع متفاوتی از ویروس مواجه است که نه درمانی دارد و نه واکسنی برای آن تولید شده است».
وی با ابراز تاسف از اینکه در دنیا و در ایران استراتژیهای نادرستی در مواجهه با ویروس کرونا اتخاذ شد و برخوردهای اشتباهی با این ویروس صورت گرفت، اظهار کرد: «یکی از استراتژیهای اشتباه تکیه بر دارو بود که این رویکرد موجب شد که برخی از مردم هزینههای میلیونی برای خرید داروی رمدسیویر پرداخت کنند، در حالی که اثرپذیری این دارو در بهبود بیماران مبتلا ثابت شده نیست».
قناعتی با تاکید بر اینکه برای تجویز دارو باید شناخت کاملی داشته باشیم، ادامه داد: «با توجه به ناشناخته بودن ویروس کرونا، بخشی از اشتباهات ما قابل قبول است و هیچ اتاق فکری در دنیا نمیتواند ادعا کند که برنامه دقیقی در برخورد با این ویروس دارد».
وی اظهار کرد: «در مورد زلزله میتوان بر اساس استراتژیهایی برنامه ریزی کرد، ولی در مورد این ویروس این امکان وجود ندارد. این غافلگیری قابل قبول است، ولی نباید نسبت به اصلاح روشها و استراتژیها بیتوجه بود».
قناعتی پیشگیری، بیماری یابی، قرنطینه اجباری و اقتدار دولت را از استراتژیهای کلان پیشگیری از کرونا ذکر کرد و گفت: «دولت از نظر اقتدار ضعیف عمل کرده است اما به عنوان مثال در روز ۱۳ فروردینماه که ورود به خیابان و فضای سبز جریمه داشت، خوب عمل کردیم و باعث کنترل بیماری شد».
وی اضافه کرد: «یکی از مواردی که ما را از این شرایط نجات میدهد تولید واکسن است که این امید واهی نیست و در شرایط فعلی سرمایهگذاری بر روی واکسن منطقی است».
رئیس اتاق فکر ستاد فرماندهی عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران با تاکید بر اینکه علم پزشکی بر اساس حدس و گمان نیست، بلکه مبتنی بر شواهد قطعی است، اظهار کرد: «به دلیل آنکه رفتار این ویروس بسیار عجیب و هم فاصله زمانی وقوع بحران بسیار کوتاه بوده است، نمیتوانیم به بسیاری از سوالات پاسخ دهیم؛ از این رو یکی از راهکارهایی که بشر برای مقابله با این ویروس اتخاذ کرده سرمایهگذاری بر روی واکسن است که منطقی به نظر میرسد».
وی با بیان اینکه بسیاری از دانشمندان و محققان دنیا امیدوارند با تولید واکسن افق روشنی رابرای متوقف کردن این بحران ایجاد کنند تا وارد موجهای بعدی بیماری نشویم، یادآور شد: «برخی ادعا میکنند که به زودی دنیا را شگفتزده میکنند، نیازی نیست که ما دنیا را شگفتزده کنیم، اندازهی علمی ما مشخص است و امکانات زیادی در اختیار نداریم ولی اگر از همین امکانات موجود بهره مفید ببریم، میتوانیم اقدامات موثری برای کاهش پیشگیری انجام دهیم».
قناعتی با تاکید بر این که مسئولان باید حقایق کرونا را درک کنند، گفت: «تاکنون کسی در دنیا ادعا نمیکند که واکسن تایید شدهای دارد، ولی نقطههای روشنی وجود دارد، شاید این امیدها جواب ندهد ولی باید حرکت ما برای مقابله با این ویروس منطقی باشد و غافل از روشهای موثر موجود نشویم».
وی استفاده از ماسک را یکی از راهکارهای موثر در کاهش ابتلا به کرونا دانست و بیان کرد: «اگر دو طرف که مبتلا به کرونا هستند ماسک استفاده کنند، تنها ۱.۵ درصد احتمال ابتلا وجود دارد؛ ولی در صورتی که دو طرف بدون ماسک باشند، این احتمال به ۸۵ درصد میرسد و یک مبتلا به ویروس کرونا ۴۲۰ نفر را درگیر خواهد کرد».
وی تاکید کرد: «توجه به مسئلهی تولید واکسن نباید ما را از مسایل سادهتر و عادیتر غافل کند و با روشهای سادهتر میتوانیم این ویروس را کنترل کنیم».
استراتژیهای فاجعهبار قابل کنترل
قناعتی با انتقاد از برخی از استراتژیهای اتخاذ شده در کشور، خاطرنشان کرد: «بستن جادههای شهرهای شمالی کار سختی نبود تا مردم به صورت گروهی به این استانها سفر نکنند».
وی استراتژی اشتباه دیگر را باز کردن زودهنگام مدارس نام برد و اظهار کرد: «همه محققان، کارشناسان و صاحب نظران فریاد زدند که که برای باز کردن مدارس تعجیل نشود ولی شاهد بودیم که یک دانشآموز مبتلا به کرونا در یکی از مدارس اصفهان بیش از ۱۰۰ دانش آموز دیگر را مبتلا کرد».
وی اضافه کرد: «امید به تولید واکسنی که هنوز موجودیت ندارد، ما را از شرایط فعلی دور خواهد کرد». / الف
نظر خود را بنویسید