فردای کرمان – گروه جامعه: معاون کل وزارت بهداشت با بیان اینکه روند استفاده از ماسک در کشور حدود ۵۰ درصد است و پیشبینی میشود که در همین حد نیز باقی بماند، گفت که ماسک از هنگام خروج از خانه تا رسیدن به خانه بدون وقفه باید استفاده شود و هیچ بهانهای بر انجام ندادن این عمل وارد نیست. زدن ماسک به یک چانه، یا آویزان کردن از گوش و کارهای اینچنینی اسمش ماسک زدن نیست. اگر استفاده از ماسک توسط مردم به ۹۵ درصد برسد اتفاقهای خوبی خواهد افتاد.
او گفت که باتوجه به شرایط اقتصادی در کشور نمیتوان جریمهی سنگینی برای رعایت نکردن پروتکل بهداشتی اعمال کرد اما ادارات موظف شدهاند به افرادی که رعایت بهداشتی ندارند ارائهی خدمت ندهند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان سراسری، ایرج حریرچی درخصوص میزان استفاده از ماسک در کشور بیان کرد: «روند استفاده از ماسک در کشور حدود ۴۸ الی ۵۰ درصد است و پیشبینی میشود که متاسفانه در همین حد نیز باقی بماند».
وی افزود: «ژاپن، کره جنوبی و ویتنام که توانستند ویروس کرونا را کنترل کنند، بیش از ۹۹ درصد از مردمشان از ماسک استفاده میکردند. در این کشورها استفاده نکردن از ماسک به معنای یک انگ اجتماعی، خلاف و بیاحترامی به عموم و بیفرهنگی تلقی میشود».
حریرچی ادامه داد: «برخی از شهروندان ایرانی در پاسخ به اینکه چرا ماسک نمیزنید میگویند که اعتقادی به این کار نداریم یا میگویند در جیبمان است. ماسک از هنگام خروج از خانه تا رسیدن به خانه بدون وقفه باید استفاده شود و هیچ بهانهای غیر از موارد خاص و برای افراد خاص بر انجام ندادن این عمل وارد نیست. زدن ماسک به یک چانه، یا آویزان کردن از گوش و کارهای اینچنینی اسمش ماسک زدن نیست؛ اگر استفاده از ماسک توسط مردم به ۹۵ درصد برسد اتفاقهای خوبی خواهد افتاد».
وی گفت: «رفتار برخی از مردم خیلی عجیب است، فرزندان خود را به مدرسه نمیفرستند تا کرونا نگیرند، اما برای تفریح راهی شمال میشوند. برخی از افراد واقعا رعایت میکنند و در خانه ماندهاند، اما در مقابل، برخی اصلا رعایت نمیکنند و مدام در گردشاند. روند کاهش استفاده از ماسک و کم شدن رعایت شیوهنامهها توسط مردم در آمار صعودی مبتلایان به کرونا بسیار ملموس است و اهمیت توجه به شیوهنامههای بهداشتی با سهلانگاری مردم بیشتر و بیشتر میشود».
معاون کل وزارت بهداشت در مورد اعمال رفتارهای بازدارنده بر افرادی که در ترددهای خود مراقبت بهداشتی ندارند، گفت: «توصیهی مراکز بینالمللی جریمه است. در کشورهای دیگر شاهد جریمههای سنگین نقدی و حتی حکم زندان درعوض دور زدن شیوهنامههای بهداشتی هستیم. با توجه به شرایط اقتصادی در ایران نمیتوانیم جریمهی سنگینی را اعمال کنیم، اما ادارات را موظف کردیم به افرادی که رعایت بهداشتی ندارند ارائهی خدمت ندهند». /پ
نظر خود را بنویسید