فردای کرمان – پروین میرزاحسینی: ابوالفضل اسلامی، دانشآموز رشتهی ریاضیفیزیک مدرسه علامه حلی (تیزهوشان) زرند، موفق شده است در کنکور 99، رتبهی چهارم منطقهی سه کشور را کسب کند. او رمز موفقیت خود را شناخت خوبی که از خود داشته و ارادهی قوی برای رسیدن به اهدافش میداند و میگوید که پیوسته و مداوم کار کردن و درس خواندن بهتر از ناپیوستگی و فشرده درس خواندن در بازههای کوتاهمدت است. با او گفتوگویی انجام دادم که در ادامه میخوانید.
آقای اسلامی انتظار کسب چنین رتبهای در آزمون سراسری را داشتید؟
بله. با توجه به نتایجی که در آزمونهای آموزشی کسب میکردم انتظار کسب چنین رتبهای را داشتم. البته گاهی در آزمونها افت هم داشتم اما میدانستم در نهایت رتبهی خوبی در کنکور کسب میکنم.
از چه زمانی خواندن برای کنکور را شروع کردید؟
بعد از اتمام کلاس یازدهم و از تابستان درس خواندن برای کنکور را با روزی حدود هشت ساعت مطالعه، شروع کردم. بعد از باز شدن مدرسهها در طول هفته، حدود شش ساعت درس میخواندم و روزهایی که مدرسه نمیرفتم روزانه ۱۰ ساعت مطالعه داشتم. زمانی که کرونا شیوع پیدا کرد و کنکور به تعویق افتاد هم بهطور میانگین روزانه ۸ تا ۹ ساعت درس میخواندم.
وقتی نتایج اعلام شد، خانوادهی شما چه احساسی داشتند و اولین بار چه کسی به شما تبریک گفت؟
چون میدانستم قرار است رتبهها را اعلام کنند، سایت را چک کردم و به بقیهی اعضای خانواده خبر دادم و آنها خیلی خوشحال و هیجانزده شدند. اول به خواهر بزرگم خبر دادم و او اولین نفری بود که به من تبریک گفت و بعد از خانوادهام، یکی از دوستانم این موفقیت را به من تبریک گفت.
قصد دارید چه رشتهای و کدام دانشگاه را انتخاب کنید؟
انتخاب من رشتهی کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف است و اگر آنجا قبول نشدم، که احتمال آن کم است، کامپیوتر دانشگاه تهران را انتخاب میکنم.
روزانه چقدر از وقتتان را به تلویزیون و اینترنت و شبکههای اجتماعی اختصاص میدادید؟
تلویزیون که زیاد نگاه نمیکردم و فقط زمان شام خوردن تلویزیون میدیدم. وقتی مدارس به دلیل کرونا تعطیل شد وقت اضافهی زیادی داشتم و در نتیجه شاید روزی دو تا سه ساعت را در شبکههای اجتماعی میگذراندم.
عامل موفقیت خودتان را چه میدانید؟
شناخت خوبی که از خودم داشتم باعث میشد در هر کاری، درس خواندن و سایر کارها، بهترین روشها را انتخاب کنم و ارادهی قوی که در ادامه دادن و پشیمان نشدم در راه اهدافم داشتم باعث شد به این موفقیت برسم.
خانوادهتان چقدر در این موفقیت شما نقش داشتند؟
من در امور درسیام همیشه مستقل بودم و اگر تصمیمی میگرفتم خانواده همیشه من را همراهی میکردند.
شغل پدر و مادرتان چیست؟
پدرم بازنشسته ذوبآهن هستند و مادرم خانهدار.
زمانی که برای کنکور درس میخواندید مشاور هم داشتید؟
با یکی از دانشجویان دانشگاه شریف از طرف مرکزی که در آزمونهای آموزشی آن شرکت میکردم در ارتباط بودم و مشاور دیگری نداشتم. ایشان خودشان از رتبههای برتر سال گذشته بودند.
از چه منابعی خارج از کتابهای مدرسه استفاده میکردید؟
کتابهای زیادی با منابع مختلف را برای دروس عمومی و اختصاصی استفاده کردم.
مراکز آموزشی که کنکور برگزار میکنند چقدر در موفقیت دانشآموزان تاثیر دارد؟
این موسسات یک راهنمای خوب هستند، به درس خواندن هدف و نظم میدهند و در جایی مثل زرند که یک شهر نسبتا محروم است و از مشاور و مدرسهی آنچنانی برخوردار نیست، این موسسات و برنامههای آنها برای دادن برنامهی راهبردی و مشخص کردن هدف، کمک خوبی هستند.
در کلاس خاصی هم برای کنکور شرکت کردید؟
خیر. اصلا.
به تعویق افتادن کنکور چه تاثیری بر روند درس خواندن شما گذاشت؟
به دلیل اینکه برای کنکور آماده بودم از تاخیر آن خیلی ناراحت شدم اما تصمیم گرفتم از این فرصت استفاده کنم و یکسری منابع مطالعاتی جدید را کار کنم و در آزمونهای جدید شرکت کنم. در واقع از این فرصت برای رفع نقاط ضعفم استفاده کردم. در کل فکر میکنم کرونا برای من مفید بود.
روز امتحان استرس هم داشتید؟
قبل از آزمون اصلا استرس نداشتم و خیلی راحت سر جلسه حاضر شدم چون مطمئن بودم رتبهی خوبی را کسب میکنم. سوالات دروس عمومی سخت بودند، من هم انتظار سطح بالای سوالات را داشتم اما در دروس اختصاصی اصلا انتظار سوالات سخت را نداشتم برای همین بعد از شروع سوالات اختصاصی، حدود یک ساعت استرس زیادی داشتم و نتوانستم برنامهای که از قبل چیده بودم را پیاده کنم اما این واقعیت را قبول کردم که کنکور اگر سخت باشد برای همه سخت است و من دانشآموز خوبی بودم و قبلا در این موقعیتها قرار گرفته بودم و میدانستم چه باید بکنم، به همین دلیل سعی کردم بهترین کاری که میتوانم را انجام دهم و خیلی زود توانستم شرایط جلسه را مدیریت کنم.
پس همانطور که میگویند کنکور امسال خیلی سخت بوده؟
بله. واقعا خیلی سخت بود.
چه توصیهای برای کنکوریهای سال بعد دارید؟
اینکه امسال کنکور سخت بوده دلیل نمیشود سال آینده حتما ساده باشد. برای ما قرار بود 20 درصد آخر کتاب حذف شود اما از آن قسمت هم سوال داده بودند. کسانی که خود را برای کنکور آماده میکنند زیاد نباید تحت تاثیر اخبار و حواشی قرار بگیرند، باید بر کار خودشان مسلط باشند و در درس خواندن پیوسته کار کنند و کمکاری نکنند. اگر کاری را بهصورت مداوم انجام بدهیم اگر حتی تلاش کمی هم داشته باشیم خیلی بهتر از این است که یک مدت خیلی سخت تلاش کنیم و مدتی کار را رها کنیم و خسته و دلزده شویم. پیوستگی در درس خواندن خیلی مهم است.
نظر خود را بنویسید