فردای کرمان – گروه جامعه: معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات جدید در مورد اعمال سختگیرانهی پروتکلها، یکی از این اقدامات را تقویت نظارتهای مردمی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی بیان کرد و گفت که هر صنفی باید QR کد خود را در معرض دید قرار دهد و افراد میتوانند با اسکن کد با موبایلشان به سوالات پاسخ دهند و گزارش آن برای ما ارسال کنند تا با صنف خاطی برخورد کنیم. وی همچنین تاکید کرد که ماموران بهداشت محیط به عنوان ضابطین قضایی، اختیار تعطیل کردن اماکنی که پروتکلهای بهداشتی را رعایت نمیکنند، دارند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از مهر سراسری، علیرضا رئیسی، در اجلاس غیرحضوری روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور که از طریق ویدئوکنفرانس برگزار شد، در پاسخ به موارد مطرح شده از سوی روسای دانشگاهها، اظهار کرد: «ظرف هفتهی جاری حدود ۲۰۰ میلیارد تومان منابع مالی به منظور پزشک خانواده شهری و ۱۵۰ میلیارد تومان نیز به منظور پزشک خانواده روستایی توزیع خواهد شد. حدود ۸۰ میلیارد تومان نیز به منظور خرید کیت تشخیص کرونا هزینه خواهیم کرد که بین استانها توزیع خواهد شد».
وی افزود: «بر اساس پیگیریهای وزارت بهداشت، سازمان مدیریت و برنامهریزی قول مساعد داده که تا آخر ماه جاری، مبلغ قابل توجهی از بدهیهایی که ما در حوزهی بهداشت داریم را در اختیارمان قرار دهد».
معاون وزیر بهداشت، در خصوص ازدحام مردم در اماکنی مانند پاساژها و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی، گفت: «همکاران بهداشت محیط ما به عنوان ضابطین قضایی در استانها حضور دارند و اختیار تعطیل کردن خاطیان پروتکلهای بهداشتی را دارند. با سازمان تعزیرات نیز تفاهمنامهای به امضا رساندهایم و براساس آن، امکان حضور گشتهای مشترک وجود دارد و اختیار تصمیمگیری در مورد تعطیلی اماکن وجود دارد. نیروی انتظامی نیز براساس قانون مکلف است که همکاری کند».
رئیسی خطاب به روسای دانشگاه تاکید کرد: «دستورالعمل ستاد ملی در رابطه با سطوح نظارتی را ابلاغ کردیم و درخواستم این است که در ستاد استانی آن را اجرایی کنید. دستگاهها موظف هستند براساس این دستورالعمل به دانشگاهها گزارش دهند. در این دستورالعمل وظایف دستگاهها مشخص شده است. لذا، روسای دانشگاهها و معاونینشان در مورد این دستورالعمل، سختگیرانه عمل کنند و گزارش آن را به ما بدهید تا در حضور رئیسجمهوری اعلام کنیم که مثلا کدام دستگاهها و نهادها گزارش و اطلاعاتی ارائه نکردهاند».
وی در خصوص اقدامات جدید در مورد اعمال سختگیرانهی پروتکلها، اظهار کرد: «در این راستا، یکی از اقدامات تقویت نظارتهای مردمی بر رعایت پروتکلهای بهداشتی است، به این صورت که هر صنفی باید QR کد خود را داشته باشد و چنانچه این QR کدها در معرض دید باشد، افراد میتوانند با اسکن کد با موبایلشان به سئوالات پاسخ دهند و گزارش آن برای ما ارسال شود تا با صنف خاطی برخورد کنیم».
رئیسی در خصوص توزیع واکسن آنفلوآنزا نیز بیان کرد: «هر تعداد مادر باردار در کشور وجود داشته باشد، واکسن آنفلوآنزای رایگان دریافت میکند. آنها میتوانند با کارت ملیشان به مراکز بهداشت مراجعه کنند. کمبودی هم در این زمینه نداریم».
وی ادامه داد: «توزیع واکسن آنفلوآنزا را باید مدیریت کنیم. البته در نیمکرهی جنوبی هیچ موجی از بیماری آنفلوآنزا بروز پیدا نکرده و این موضوع نشان میدهد که رعایت پروتکلهای بهداشتی تاثیر زیادی بر بیمار نشدن مردم دارد. اما از نظر روانی و نیاز برخی گروهها به واکسن، باید پاسخگوی مردم باشیم».
رئیسی اظهار کرد: «باید دقت شود که واکسن آنفلوآنزا در مراکز ۱۶ ساعته منتخب کرونا تزریق نشود. در مرکزی که بیمار کرونایی مراجعه می کند، واکسن تزریق نشود. واکسنها را در مراکزی که بیمار کرونایی ویزیت نمیشود، تزریق کنید».
معاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: «خانههای سالمندان و مراکز نگهداری از سالمندان تحت پوشش بهداشت بوده و واکسن آنفلوآنزا دریافت میکنند، اما سالمندانی که بیماری زمینهای شناخته شدهای ندارند و بالای ۶۵ سال هستند، باید از داروخانههای سطح شهر واکسن آنفلوآنزا تهیه کنند». /پ
نظر خود را بنویسید