فردای کرمان – گروه اقتصاد: معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به تورم و گرانی اجناس در بازار و نگرانی مردم از افزایش قیمتها، گفت:«بهعنوان متولی بخشی از بازار و موثر در بخشی از تغییر قیمتها، تلاشمان را در تنظیم بازار کردهایم و هر کاری برای کنترل قیمتها میدانستیم، انجام دادهایم».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، سینا خسروی امروز چهاردهم مهرماه در جمع خبرنگاران، بیان کرد: «رفتار و حرکاتی که در بازار رخ میدهد توجیهپذیر نیست و اینکه چه میزان توانستهایم موفق باشیم متاثر از اتفاقات کشور است».
وی با اشاره به تحریمها و شیوع کرونا و در ادامه با تاکید بر اینکه کشور در شرایط خاصی به سر میبرد، افزود: «نگرانی مردم از گرانی اجناس است».
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به نرخ تورم در کشور اظهار کرد: «در شهریورماه امسال تورم ماهانه ۳.۶ درصد، تورم نقطه به نقطه (شهریور امسال نسبت به شهریور سال گذشته) ۳۴.۴ درصد و تورم سالانه یعنی میانگین ۱۲ ماههی منتهی به شهریورماه امسال ۲۶ درصد بوده است».
وی ادامه داد: «بهعنوان متولی بخشی از بازار و موثر در بخشی از تغییر قیمتها، تلاشمان را در تنظیم بازار کردهایم و هر کاری برای کنترل قیمتها میدانستیم، انجام دادهایم».
خسروی با اشاره به جایگاه استان کرمان در میزان گرانیها گفت: «در گذشته استان کرمان جزو سه استان گران کشور بود اکنون بر اساس تورم ماهیانه، رتبهی ۲۹ را به خود اختصاص داده است اما در بحث تورم نقطهای رتبهی شش کشور را داریم و در تورم ۱۲ ماههی منتهی به شهریورماه نیز رتبهی ۲۷ را به خود اختصاص دادهایم».
وی استان کرمان را یک استان واردکنندهی گوشت مرغ دانست و بیان کرد: «استان کرمان در زمینهی گوشت مرغ وابسته به استان یزد است اما با همهی این وابستگیها و تاثیرپذیریها ما رتبهی دوازدهم از لحاظ گرانی مرغ داریم و اکنون با بازی قیمتی توانستیم از تاثیر استان یزد بر بازار مرغ کرمان جلوگیری کنیم بهطوری که نرخگذاری گوشت مرغ را هر شب انجام میدهیم و با این روش اکنون قیمت مرغ در استان یزد بیشتر از کرمان است».
معاون امور بازرگانی سازمان صمت استان کرمان با بیان اینکه نهادهای دامی با قیمت گوشت مرغ ارتباط مستقیم دارد، تاکید کرد: «پیشبینی جهش قیمت مرغ را نداریم زیرا بازار مرغ، بازار با کششی است».
وی استان کرمان را یک استان تولیدکنندهی شکر ندانست و اظهار کرد: «دولت قیمت شکر دولتی را افزایش داد و قیمت دولتی را به قیمت آزاد نزدیک کردیم و با این کار دیگر بازار سیاه در بازار شکر نداریم و با این اقدام مقداری از سهمیهی شکر دولتی روی دست ما مانده است».
خسروی خاطرنشان کرد: «دانههای روغنی، سویا، ذرت و جو تنها کالاهایی هستند که ارز دولتی میگیرند».
وی در ادامه با بیان اینکه برخورد ما با تخلفات بهصورت صنفی است، افزود: «سیستم فرسودهای در برخی اصناف داریم که از سال ۹۲ اصلاحیهی قانون اصناف تصویب شده و هر فرد فقط دو دوره میتواند رئیس صنف باشد و براساس این قانون میتوان خانه تکانی انجام داد».
خسروی، نان را یک کالای استراتژیک دانست و اظهار کرد: «متاسفانه سالهاست در نانواییها انحصار ایجاد کردهاند و به این سادگی افراد نمیتوانند مجوز راهاندازی نانوایی دریافت کرد. برخیها سالهاست در این صنف مشغول هستند و هیچ تغییری در بدنهی این صنف ایجاد نشده است و با توجه به مشکلاتی که وجود دارد به سمت اصلاحات این سیستم قدم برداشتهایم».
معاون امور بازرگانی سازمان صمت استان کرمان با اشاره به اینکه برنج وارداتی، روغن، شکر و گوشت، جزو کالاهای اساسی هستند، بیان کرد: «سرانهی مصرف برنج وارداتی استان ۲۸ کیلوگرم است لذا 46 هزار و 200 تن نیاز برنج وارداتی استان در شش ماههی اول امسال بوده که هفتهزار و 150 تن برنج وارداتی در استان توزیع کردهایم بنابراین یکششم نیاز استان را دولت مستقیم به بازار تزریق کرده است».
وی سرانهی مصرف شکر استان کرمان را ۳۰ کیلوگرم اعلام کرد و افزود: «استان کرمان در شش ماههی اول امسال به 49 هزار و 500 تن شکر نیاز داشته که دولت هشتهزار و 800 تن شکر برای تعادل بخشی در بازار توزیع کرده و اکنون کمبود شکر در بازار وجود ندارد».
خسروی از توزیع ۵۰۰ تن مرغ منجمد در استان درشش ماههی اول امسال خبر داد و اظهار کرد: «۲۱ کیلوگرم سرانهی مصرف گوشت مرغ در استان است که 34 هزار و 650 تن مرغ نیاز استان در نیمهی اول امسال بوده و به دلیل اینکه مردم کرمان مرغ منجمد مصرف نمیکنند، ۵۰۰ تن فقط مرغ منجمد در سطح استان توزیع شده است».
وی با بیان اینکه مردم مدارای نجیبانهای با فقر میکنند، اضافه کرد: «سرانهی گوشت منجمد استان کرمان هفت کیلوگرم است این در حالی است که در گذشته سرانهی گوشت قرمز در استان ۱۱ کیلو بوده است و در نیمهی اول امسال ۲۸۰ تن گوشت منجمد در سطح استان برای تعادل بازار توزیع شده که نیاز استان در شش ماههی اول امسال به گوشت منجمد 11 هزار و 550 تن بوده است».
معاون امور بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان خاطرنشان کرد: «۱۷ کیلو سرانهی مصرف روغن استان کرمان است که نیاز استان در شش ماههی اول سال ۲۸ تن بوده که هزار و 600 تن در استان توزیع کردیم». /پ
نظر خود را بنویسید