فردایکرمان ـ گروه فرهنگوهنر: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آماری از میزان مصرف فرهنگی در کشور، ارقامی را در حوزه مطالعه کتاب، نشریات و مجلات و همچنین رفتن به سینما اعلام کرد و گفت: «در این حوزه پیمایشهای زیادی انجام دادهایم. در یکی از پیمایشها متوجه شدیم که در حوزهی کتاب، مصرف فرهنگی ما هفتهای یکونیم ساعت است. در حوزهی نشریات و مجلات حدود ۲۸ درصد جامعهی پیمایش گفتهاند روزنامه یا مجله میخوانند. از بین این ۲۸ درصد هم میزان مطالعه نیم ساعت در هفته بوده است. همچنین، ۷۷ درصد جامعهی هدف، سینما نمیرفته اند. از ۲۳ درصدی که به سینما هم میرفتهاند ۲۷ درصد تنها سالی یکبار به سینما میرفتهاند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا سراسری، عباس صالحی، چهارشنبه 23 مهرماه، در سی و ششمین اجلاس عمومی شورای عالی استانها افزود: «اگر قرار باشد اتفاق فرهنگی رخ بدهد باید به مصرف فرهنگی توجه کرد زیرا تا مصرفی نباشد تولید فرهنگی بیمعنا میشود».
او با بیان اینکه ما باید هم کمیت مصرف و هم کیفیت مصرف را بالا ببریم از این رو باید پرسید چه کنیم که تبلیغات محصولات فرهنگی را روانتر و آسانتر کنیم، ادامه داد: «نکتهی دیگر این است که مراکز توزیع محصولات فرهنگی نیز باید مورد توجه قرار گیرند و فعالیت آنها آسانتر شود».
صالحی در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید بر اهمیت برنامهریزی فرهنگی از سوی شوراها گفت: «یکی از نکاتی که هم در این جلسه و جلسات دیگر باید درباره آن صحبت شود و از طریق شما نگاه موجود تغییر یابد و فرهنگ در کانون توسعه و توجه قرار بگیرد ضرورت داشتن یک برنامهریزی فرهنگی از روستا تا کلانشهر است. اگر این تغییر نگاه رخ ندهد و به فرهنگ به عنوان یک نیاز ثانوی نگاه کنیم، بخشی از مسائلی که در این سالها گرفتارش بودیم همچنان لاینحل باقی خواهد ماند».
وی اظهار کرد: «همانطور که میدانید وزارت فرهنگ و ارشاد حوزههای متنوعی دارد هر چند که تنها دستگاه فرهنگی کشور نیست و دستگاههای دیگری هم وجود دارند که مسئولیتهای فرهنگی دارند».
وی افزود: «فضای هنر با شاخههای مختلف نظیر هنرهای نمایشی و تجسمی و غیره شاخه دیگر رسانه است که حوزه مطبوعات و رسانهها به این حوزه مرتبط می شوند و اما حوزه سوم حوزه دین است. در این حوزه در داخل وزارتخانه معاونت قرآن و عترت وجود دارد و در نهایت حوزه فرهنگ و نشر شناخته میشود». /الف
نظر خود را بنویسید