فردایکرمان ـ گروه جامعه: وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در دو نامهی جداگانه، مراتب ثبت ملی ۱۱ اثر میراثفرهنگی ناملموس را به استاندار کرمان ابلاغ کرد.
مهارت ساخت عروسک لوپتو، مهارت حصیربافی در جنوب استان و شهداد و مهارت بافت قالی گل سرخ در اسفندقه همچنین، تهیهی کشک خلال کوهبنان و چلوگوشت زرند و آیین حنابندون جیرفت و دانش بومی تهیه و خشک کردن ترخون در گلباف از جمله برخی از این میراث ناملموس استان کرمان هستند که ثبت ملی شدهاند.
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا سراسری، در نامه علیاصغر مونسان به محمدجواد فدائی آمده است: «در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراثفرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی حفظ میراثفرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد دو و سه آییننامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷/۱۱/۶ هیاتوزیران و با رعایت مقررات آییننامه اجرایی مذکور، میراثفرهنگی ناملموس با عنوان مهارت ساخت عروسک لوپتو به شماره ۱۸۴۱، مهارت تهیه کشک خلال کوهبنان به شماره ۱۸۴۲، مهارت ساخت و نواختن سوتک گلی به شماره ۱۸۴۳، آیین حنابندون جیرفت به شماره ۱۸۵۵، هنر قطاعی کرمان به شماره ۱۸۴۵ و مراسم برپایی خیمه ابوالفضل طغرالجرد کوهبنان به شماره ۱۸۴۶ در فهرست ملی میراث فرهنگی ناملموس به ثبت رسیده است. هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث شود، مورد تاکید است».
در ادامهی این نامه آمده است: «خواهشمند است، دستور فرمایید مراتب برای اطلاع و اجرا به مقامات و مسئولان ذیربط ابلاغ و از نتیجه اقدام این وزارتخانه را مطلع کنند».
همچنین در نامه مشابه دیگر مونسان به استاندار کرمان مراتب ثبت میراثفرهنگی ناملموس با عنوان مراسم و مهارت پخت چلوگوشت یا چلوقرمه زرند کوهبنان به شماره ۲۰۲۱، دانش بومی تهیه و خشک کردن ترخون در شهر گلباف به شماره ۲۰۲۲، مهارت بافت قالی گل سرخ در اسفندقه، شهرستان جیرفت به شماره ۲۰۲۳، آیین بارونی روستای اودرج، شهرستان رفسنجان به شماره ۲۰۲۴ و فن و مهارت حصیربافی شهرستانهای جنوبی استان کرمان و منطقه شهداد به شماره ۲۰۲۵ ابلاغ شد. / الف
نظر خود را بنویسید