فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی و آسم و آلرژی گفت که استفاده از ماسک باعث افت سطح اکسیژن در بدن افراد سالم نمیشود و این بهانه برای افرادی که ماسک نمیزنند پذیرفته نیست. او تاکید کرد که زدن ماسک فقط برای کودکان خردسال کمتر از دو سال و همچنین بیمارانی که اختلال تنفسی شدید دارند توصیه نمیشود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، مصطفی معین بیان کرد: «زدن ماسک فقط برای کودکان خردسال کمتر از دو سال و همچنین در بیمارانی که اختلال تنفسی شدید دارند توصیه نمیشود».
وی با بیان اینکه استفاده از ماسک باعث افت اکسیژن بدن نمیشود، تاکید کرد: «بنابراین فقط افرادی که اختلالات تنفسی حاد در زمینهی آسم، بیماری مزمن تنفسی یا بیماریهای قلبی - ریوی شدید دارند نباید ماسک بزنند».
رئیس مرکز شورای عالی نظام پزشکی خاطرنشان کرد: «لازم است همهی مردم برای کمک به جلوگیری از انتقال ویروس کرونا، فاصلهی اجتماعی را حفظ کنند، دستها را مرتب بشویند و از زدن دست به صورت خودداری کنند. همچنین زدن صحیح ماسک و تعویض آن پس از چند ساعت اهمیت دارد، در غیر این صورت آلودگی ماسک، خود میتواند باعث بیماری شود یا اینکه کارکرد اصلی خود را از دست بدهد و باعث انتقال ویروس شود».
معین گفت: «افرادی که علائم سرماخوردگی دارند نیز باید ماسک بزنند اما اگر ماسک زدن، علائم آنها را تشدید میکند بهتر است در خانه بمانند و اگر شاغل هستند از شرایط مرخصی و دورکاری استفاده کنند».
وی ادامه داد: «اگر علائم آلرژی بینی و سرماخوردگی مانند عطسه، خارش و آبریزش از بینی و یا سرفه تشدید شود، در صورت ناقل بودن فرد، میتواند آن ویروس را به اطرافیان انتقال دهد، بنابراین معالجهی آلرژی، آسم و یا سرماخوردگی با نظر پزشک معالج ضروری است».
رئیس مرکز تحقیقات ایمونولوژی و آسم و آلرژی دربارهی شباهتها و تفاوتهای آلرژی تنفسی مانند آسم و کرونا اظهار کرد: «تمایز بین این دو به جهت آنکه هر روزه ابعاد بیشتری از ویروس کرونا کشف میشود، سخت است اما میتوان عطسه، خارش و آبریزش بینی و چشم را از مهمترین علائم آلرژی برشمرد، تب در آلرژیها وجود ندارد اما همراهی آن با سرفه و تنگی نفس و گلودرد و در برخی موارد از دست دادن حس بویایی و چشایی و حتی شنوایی به نفع تشخیص عفونت ویروسی کووید۱۹ است».
معین اضافه کرد: «آلرژی معمولاً مزمن است و از مدتها قبل وجود داشته و علائمی دارد که طی هفتهها، ماهها یا حتی سالها بروز پیدا کرده است، معمولا سابقهی خانوادگی آلرژی و یا آسم هم وجود دارد اما اگر فردی علائم آلرژی را به تازگی تجربه کرده باید با پزشک متخصص خود حتما مشورت کند و احتمال بیماری کرونا را در نظر داشته باشند». /پ
نظر خود را بنویسید