فردای کرمان – گروه جامعه: از امشب تا یکشنبه چهارم آبان ماه، میتوان رویدادهای زیبای نجومی را در آسمان به تماشا نشست. آسمان در اولین شب آبانماه، صحنهی همنشینی ماه و مشتری را به تصویر میکشد که میتوان با چشم غیرمسلح هم آن را دید. به گفتهی مدیر انجمن نجومی آماتوری ایران، در نجوم قدیمه، مشتری را «سعداکبر» میدانستند و قِران ماه و مشتری را نیک دانسته و انجام امور را در این زمان مبارک میدانستند اما امروزه از نظر علمی اثر اجرام آسمانی بر زندگی ساکنان کره زمین مورد تایید نیست. صبح جمعه دوم آبان، ملاقات کیوان و ماه رخ میدهد و عصر آن روز نیز ماه به تربیع اول میرسد. دو روز بعد یعنی یکشنبه چهارم آبان نیز ساعت ۲۱:۳۰ مقارنهی داخلی سیاره تیر خواهد بود.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایرنا سراسری، مدیر انجمن نجومی آماتوری ایران با اشاره به رخدادهای نجومی هفته اول آبان ماه، گفت: «اولین رویداد نجومی آبان ماه که ازجمله رخدادهای جذاب نجومی برای رصدگران آسمان است؛ در ساعت ۲۰:۴۰ دقیقه شبانگاه پنجشنبه اول آبان ۹۹ همنشینی ماه و مشتری را خواهیم داشت که با چشم غیرمسلح در افق جنوبغربی قابل مشاهده خواهد بود؛ در این زمان غول سامان خورشیدی برجیس دو درجه (به اندازه قطر یک انگشت در فاصلهی یک دست کشیده از چشم) شمال هلال زیبای افزاینده ماه خواهد بود».
مسعود عتیقی افزود: «این هم نشینی در صورت فلکی کمان (قوس) رخ خواهد داد؛ صورت فلکی کمان به سمت مرکز کهکشان راه شیری قرار دارد؛ بدیهی است از درون تلسکوپ جزئیات بیشتری از دهانههای سطح ماه و اقمار گالیلهای برجیس و علائم سطحی این سیاره مشاهده خواهد شد؛ در نجوم قدیمه مشتری را «سعداکبر» میدانستند و قِران ماه و مشتری را نیک دانسته و انجام امور را در این زمان مبارک میدانستند اما امروزه از نظر علمی اثر اجرام آسمانی بر زندگی ساکنان کره زمین مردود است و مورد تایید نیست».
وی ادامه داد: «ساعت ۷:۱۹ صبح جمعه دوم آبان ۹۹، سیاره حلقه بر گردن کیوان (زحل)، ۲.۶ درجه شمال ماه خواهد بود و با توجه به نور روز و غروب این اجرام در شب گذشته بهتر است پس از تاریکی هوا در شامگاه این روز اقدام به مشاهده و عکاسی از همراهی این اجرام کنید. هر چند که در آن زمان ماه در سمت چپ سیاره کیوان قرار گرفته است».
به گفتهی عتیقی، ساعت ۱۶:۵۳ عصر جمعه دوم آبان، ماه به تربیع اول می رسد و نیمی از سطح روشن ماه به سمت ناظران زمینی قرار خواهد گرفت. دو روز بعد یعنی یکشنبه چهارم آبان نیز سیاره تیز پای تیر (عُطارد) ساعت ۲۱:۳۰ به مقارنهی داخلی میرسد و میان زمین و خورشید قرار میگیرد. سیارات داخلی تیر و ناهید به دلیل آنکه مدارشان نسبت به زمین به خورشید نزدیکتر است، در گردش به دور خورشید در دو وضعیت مقارنهی داخلی و خارجی قرار میگیرند.
وی خاطرنشان کرد: «سیاره تیر پس از مقارنهی داخلی از افق شامگاهی به افق صبحگاهی میرود و طی شبهای قبل و بعد از این تاریخ در آسمان قابل مشاهده نخواهد بود». /پ
نظر خود را بنویسید