فردای کرمان – پروین میرزاحسینی: چند روز پیش خبری در برخی خبرگزاریها و سایتهای خبری مبنی بر برگشت خوردن 200 کامیون حامل گوجه فرنگی از عراق منتشر شد که رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی، علت آن را کیفیت پایین گوجه فرنگیهای صادراتی بیان کرد. برخی کارشناسان نیز دلیل این اقدام عراق را روانه کردن محصولات بیکیفیت، سرمازده و بارانخورده در بستهبندیهای نامناسب به کشور مقصد صادراتی مطرح کردند.
مدیر اجرایی دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی کرمان در جنوب استان با بیان اینکه مستنداتی دربارهی برگشت محمولهی گوجه مشاهده نکرده و نمیتواند این خبر را تایید کند گفت هنوز محصولات جالیزی و گلخانهای جنوب کرمان برداشت نشده و در نتیجه محمولهای از این منطقه، صادر نشده است.
علی محبان، صبح امروز سوم آبانماه در گفتوگو با «فردای کرمان» با بیان اینکه محصولات جالیزی و گلخانهای جنوب کرمان هنوز برداشت نشده است، بیان کرد: «مستنداتی دربارهی برگشت خوردن محمولههای صادراتی گوجه از عراق ندیدهام و نمیتوانم این خبر را تایید کنم. اما با توجه به اینکه هنوز محصولات جنوب کرمان برداشت نشده است، محمولهی صادراتی نداشتیم».
وی از صادرات محصولات جالیزی و گلخانهای جنوب کرمان به کشورهای همسایه خبر داد و افزود: «گوجه هم در گلخانه تولید میشود و هم بهصورت جالیزی کشت میشود که محصول تولیدی جالیزی به دلیل اینکه ماندگاری کمتری نسبت به محصولات گلخانهای دارند به کشورهای نزدیک مثل عراق و افغانستان صادر میشود».
محبان توضیح داد: «به دلیل اینکه گوجه گلخانهای مقاومت بالاتری دارد، این محصول به کشورهایی مانند روسیه که فاصلهی بیشتری دارند صادر میشود».
وی ادامه داد: «سالانه بیش از 400 هزار تن محصول گلخانهای در جنوب استان کرمان تولید میشود که بیش از 60 درصد آن صادر میشود».
مدیر اجرایی دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی کرمان در جنوب استان با اشاره به تولید سالانه بیش از 800 هزار تن محصولات جالیزی در جنوب استان، خاطرنشان کرد: «گوجه گلخانهای سالانه بیش از شش هزار تن تولید میشود که چهار هزار تن آن صادر میشود و میزان گوجه جالیزی نیز سالانه 167 هزار تن است که 120 هزار تن آن صادر میشود».
وی با اشاره به اقدامات اتاق کرمان برای افزایش کیفیت محصولات صادراتی و نحوهی بستهبندی این محصولات، گفت: «در سه سال گذشته تغییرات چشمگیری در بحث بستهبندی داشتیم و محصولات گلخانهای خصوصا گوجه با بستهبندیهای شکیل و تدابیر ویژه ارسال شده است».
محبان توضیح داد: «انجمن مدیران کنترل کیفیت در جنوب کرمان با کمک سازمان جهاد کشاورزی و دفتر استاندارد جنوب راهاندازی شده که تمام هدف آن بر تولید محصول سالم است».
وی ادامه داد: «محصولات صادراتی بستهبندی جنوب کرمان دارای کد استاندارد و کد بستهبندی هستند که از طریق آنها میتوان شرایط تولید و محل تولید محصول را پیگیری کرد».
محبان افزود: «تولیدکنندگان باید برای محصولات خود گواهی سلامت دریافت کنند که این گواهی میتواند تضمینی برای فروش محصولاتشان در بازارهای هدف خصوصا بازارهای صادراتی باشد».
وی تاکید کرد: «تمام این اقدامات برای صادرات محصولات کشاورزی جنوب کرمان انجام شده و در حال ارتقا است».
مدیر اجرایی دفتر نمایندگی اتاق بازرگانی کرمان در جنوب استان با بیان اینکه بازار هدف به دنبال محصول سالم است، افزود: «آزمایشاتی در گمرک ایران و کشور مقصد بر روی محصولات صادراتی انجام میشود و خوشبختانه تاکنون موضوع خاصی برای محصولات صادراتی کرمان وجود نداشته اما برای اینکه امنیت صادرات را افزایش دهیم مقولهی تولید محصولات گواهی شده را پیش میبریم».
وی خاطرنشان کرد: «کارگاههای بستهبندی خوبی در جنوب راهاندازی شده که بهصورت ویژه محصولات حساسی مانند بادمجان، کدو و گوجه را بستهبندی میکنند اما زیرساختها باید توسعه پیدا کند». /پ
نظر خود را بنویسید