فردایکرمان ـ گروه جامعه: دانمارک در شمال اروپا که یکی از بزرگترین پرورشدهندگان نوعی از راسو موسوم به مینک اروپایی است، اکنون تصمیم به کشتار 15 تا 17 میلیون راسو گرفته است تا کارایی واکسن کرونا کاهش نیابد. این تصمیم، در پی آن گرفته شد که 12 نفر که در ارتباط با راسوها بود، به کووید ـ 19 مبتلا شدند. این ویروس که از راسو به انسان منتقل شده، نوع جهش یافتهی کروناست.
دانشمندان معتقدند اگر کرونا جهش یابد، کارایی واکسنهایی که در دنیا در حال ساخت است کم میشود. بنابراین، راسوها را از بین میبرند تا مانع از این رخداد شوند.
«کاره مولباک» رئیس ستاد مبارزه با بیماریهای واگیردار دانمارک با هشدار نسبت به وقوع چنین اتفاقی گفت: «بدترین سناریو این است که ویروس این بار از دانمارک منتشر شود».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا سراسری، دانمارک میلیونها راسو در این کشور را به دلیل جلوگیری از انتقال ویروس کرونا از بین میبرد.
این تصمیم پس از آن گرفته شد که مقامات بهداشتیِ این کشور اعلام کردند ۱۲ نفر به دلیل ارتباط با راسوها به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شدهاند و شیوع ویروس کرونا از طریق این حیوان میتواند کارایی واکسن را کاهش دهد.
ویروس جهشیافته کرونا در پنج مرکز پرورش راسو در دانمارک مشاهده شده است. این گونه کرونای جهشیافته در مناطق مختلف این کشور به ۱۲ نفر سرایت کرده است. با این حال هیچکدام از این افراد دیگر ناقل ویروس کرونا نیستند.
مت فردریکسن، نخست وزیر دانمارک با اعلام این خبر در جمع مقامهای بهداشت و درمان بر ضرورت نابودی ۱۵ تا ۱۷ میلیون راسو تاکید کرد.
دانمارک در شمال اروپا بزرگترین پرورش دهنده راسوهای موسوم به مینک اروپایی است.
دانشمندان میگویند جهش یک ویروس امری طبیعی است و تعیین اینکه آیا چنین جهشی مانع از کارایی واکسن مبارزه با ویروس شود، مسئلهی پیچیدهای به شمار میرود. با این حال مقامهای بهداشت و درمان دانمارک معتقدند که انتقال ویروس کرونا از طریق راسوها ممکن است تغییرات هرچند کوچکی در پادتن تولید شده در بدن انسان بگذارد و به این ترتیب اثر واکسن یا واکسنهای در حال ساخت برای مبارزه با بیماری کووید-۱۹ را تحت تاثیر قرار دهد.
«کاره مولباک» رئیس ستاد مبارزه با بیماریهای واگیردار دانمارک با هشدار نسبت به وقوع چنین اتفاقی گفت: «بدترین سناریو این است که ویروس این بار از دانمارک منتشر شود».
وی با اشاره به پژوهشهای دانشمندان تاکید کرد: «تحقیقات نشان میدهند که پادتن تولید شده برای واکنش به ویروس انتقال یافته از راسوها از پادتنهای عادی کماثر تر است و همین میتواند باعث ناکارایی واکسنهای در حال ساخت برای مبارزه با کووید-۱۹ شود».
دانمارک پیش از این و در فصل تابستان برنامه کشتار گسترده راسوها را در مزارعی که مواردی از ابتلا به ویروس کرونا در آنها مشاهده شده بود، به اجرا گذاشت. دولت دانمارک میگوید تاکنون بیش از یک میلیون ۲۰۰ هزار راسو در این کشور از بین برده شدهاند.
رئیس اتحادیه پرورش دهندگان راسو در دانمارک، این تصمیم را عامل مرگ صنعت تولید خز از پوست این جانور کوچک دانسته است.
به گزارش یورونیوز، دانمارک یکی از کشورهای موفق در کنترل بیماری کووید-۱۹ در جهان به شمار میرود با این حال با شیوع موج جدید ابتلا به این بیماری، دانمارک مانند بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی، مقررات سختگیرانه را بار دیگر به اجرا گذاشته است. / الف
نظر خود را بنویسید