فردای کرمان – گروه جامعه: مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با اشاره به خطر انتقال آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از طریق پرندگان وحشی مهاجر، گفت با توجه به اینکه گوشت مرغ و تخممرغ در سبد غذایی خانوارهای ایرانی و مخصوصا در تامین پروتئین مورد نیاز خانوارهای کمدرآمد نقش مهمی دارد، شیوع این بیماری و اشکال در تامین این مواد غذایی، جامعه را با مشکل مواجه خواهد کرد و با توجه به مشکلات تامین واکسن و ایمن نبودن بخش قابل توجهی از جمعیت طیور کشور در مقابل این بیماری، تشخیص سریع و صحیح بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اهمیت ویژهای دارد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان، حسین رشیدی در نشست تیم بررسی و مطالعات اپیدمیولوژیک بیماریهای دامی با محوریت بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، بیان کرد: «با شروع فصل سرما و مهاجرت پرندگان وحشی، احتمال شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان وجود دارد».
وی افزود: «خطر انتقال از پرندگان وحشی را باید در این بیماری مدنظر داشت زیرا استان کرمان کریدور مهاجرت پرندگان وحشی است و این پرندگان در مسیر خود در محلهای تجمع آب فرود میآیند».
رشیدی ادامه داد: «با توجه به مشکلات تامین واکسن و ایمن نبودن بخش قابل توجهی از جمعیت طیور کشور در مقابل این بیماری، اهمیت تشخیص سریع و صحیح بیماری و بررسی راهکارهای جایگزین واکسیناسیون برای کنترل این بیماری حائز اهمیت ویژه است».
وی بیان کرد: «با توجه به اینکه گوشت مرغ و تخممرغ در سبد غذایی خانوارهای ایرانی و مخصوصا در تامین پروتئین مورد نیاز خانوارهای کمدرآمد نقش مهمی دارد، شیوع این بیماری و اشکال در تامین این مواد غذایی، جامعه را با مشکلات جدی مواجه خواهد کرد».
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان با بیان اینکه دستورالعملهای کنترل بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان باید بر اساس واقعیتهای موجود تنظیم شوند و تمام افرادی که در زنجیرهی ارزش تولید مرغ و تخممرغ دخیل هستند در نظر گرفته شوند، یادآور شد: «هر چند واسطههای غیررسمی در نقاط مختلف زنجیرهی ارزش و واحدهای غیرمجاز پرورش طیور مورد تایید نیستند اما به دلیل تاثیر زیاد آنها در انتشار بیماری باید بر اساس شرایط موجود در برنامههای کنترل و پیشگیری برای آنها هم برنامه داشت».
وی در این رابطه، یافتن راهکارهایی مثل جوجهریزی همزمان واحدهای کوچک یک منطقه، برنامهریزی در مورد کشتار و همکاری و هماهنگی اتحادیههای پرورشدهندگان طیور و افراد و نهادهای ذیربط دیگر را موثر دانست.
رشیدی گفت: «کتابی تحت عنوان «مدیریت خطر بیماریهای حیوانات با رویکرد زنجیرۀ ارزش» تهیه شده توسط خانم دکتر سعیده رزبان، دبیر تیم بررسی و مطالعات اپیدمیولوژیک بیماریهای دامی بهزودی منتشر خواهد شد که در آن به اهمیت توجه به تمامی افراد مرتبط با زنجیرههای ارزش در مدیریت موثر بیماریها و نقش محرکهای اقتصادی در بروز رفتارهای پرخطر از نظر انتشار بیماریها در طول زنجیرهی ارزش تولید محصولات دامی پرداخته میشود».
در این نشست در خصوص عوامل خطر موجود در استان برای انتشار بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان تبادل نظر و اعلام شد علاوه بر روشهای معمول انتقال و انتشار این بیماری، کود مرغی بهویژه کود وارد شده از استانهای پرخطر میتواند یکی از عوامل پر خطر بروز این بیماری باشد. /پ
نظر خود را بنویسید