فردای کرمان – گروه جامعه: شهردار کرمان توسعهی بیرویهی شهر کرمان در دورههای مختلف را ریشهی بسیاری از مسایل امروز بیان کرد و گفت: «تراکم جمعیت کرمان متناسب با گستردگی شهر نیست و حداقل باید چهار برابر میزان فعلی باشد؛ بنابراین، این موضوع موجب دشواری خدمترسانی و افزایش هزینههای ادارهی شهر کرمان نسبت به سایر شهرها شده است».
به گزارش فردای کرمان به نقل از کرمانآنلاین، سیدمهران عالمزاده بیان کرد: «هر شهری مشکلاتی دارد که بخشی از آنها ناشی از اشتباههای تاریخی و برخی مربوط به موقعیت زمانی خاص است و این مسأله مختص شهر کرمان نیست».
وی توسعهی بیش از حد و بیرویهی شهر کرمان در دورههای مختلف را ریشهی بسیاری از مسایل امروز مطرح کرد و افزود: «تراکم جمعیت کرمان متناسب با گستردگی شهر نیست و حداقل باید چهار برابر میزان فعلی باشد؛ بنابراین، این موضوع موجب دشواری خدمترسانی و افزایش هزینههای ادارهی شهر کرمان نسبت به سایر شهرها شده است».
شهردار کرمان درخصوص بهسازی ورودیهای شهر، با اشاره به طراحی اصلاح ورودیهای شهر توسط مشاور و تکمیل مرحلهی طراحی خاطرنشان کرد: «طراحی ورودی غربی کرمان از سمت بلوار شهید صدوقی (جاده تهران) به پایان رسیده و منتظر تأیید شورای ترافیک است».
وی افزود: «پس از تأیید طرح ورودی غربی توسط شورای ترافیک، به پیمانکار واگذار میشود؛ ضمن اینکه اصلاح مابقی ورودیها نیز به همین ترتیب در حال انجام است».
عالمزاده با اشاره به اینکه انجام حفاری توسط ارگانهای مختلف ازجمله مخابرات، آب، برق و گاز، یکی از دغدغههای شهرداری است، گفت: «حفاری بهدلیل عملیاتهای توسعهی شبکههای مخابرات، آب، برق و گاز و همچنین بهدلیل فرسودگی و نیاز به اصلاح تجهیزات، اغلب غیرقابل پیشبینی است که باعث نارضایتی مردم میشود».
وی با بیان اینکه حفاریها موجب ایجاد زحمت برای مردم و همچنین شهرداری میشود، خاطرنشان کرد: «ما هم از این مسأله ناراضی هستیم، اما این حفاریها برای خدمترسانی به مردم لازم است و ما ناگزیریم اجازه دهیم».
شهردار کرمان کمبود آب مناسب برای آبیاری فضای سبز را یکی دیگر از مشکلات شهرداری بیان کرد و افزود: «بهدنبال مجوز برای افزایش چاهها جهت آبیاری فضای سبز هستیم، اما بهدلیل بالا بودن EC آب که ممکن است به فضای سبز صدمه بزند، باید به سمت تصفیهی آب برویم».
عالمزاده افزود: «در این دوره، توسعهی شبکهی آب خام در همهی مناطق شهر در دستور کار قرار گرفته و تاکنون 23 میلیارد تومان در این بخش هزینه شده است».
وی در مورد ساماندهی تابلوهای شهری، با اشاره به اینکه اصول مربوط به تابلوهای شهری در خیابانهای جدید رعایت میشود، افزود: «ترمیم و اصلاح تابلوهای موجود در مناطق پنجگانه نیز در دستور کار است».
شهردار کرمان خاطرنشان کرد: «سرقت تابلوها یکی از مشکلاتی است که هزینهی مضاعفی را به شهرداری تحمیل میکند».
عالمزاده بیان کرد: «اولویت اجرای پروژهها و اقدامات شهرداری در سطح شهر بر اساس بودجه و اولویتهایی است که شورای اسلامی شهر مصوب کرده است؛ بنابراین، نمیتوانیم بودجهی شهر را در بعضی بخشها مثل آسفالت و فضای سبز متمرکز کنیم؛ بلکه باید برای توسعهی متوازن تلاش کنیم».
وی با اشاره به افزایش بیش از چهار برابری بودجهی شهرداری در سه سال اخیر، بیان کرد: «سه سال پیش بودجهی شهرداری کرمان 320 میلیارد تومان بود، اما با اقداماتی که انجام شد، با وجود تنگناهای اقتصادی توانستیم طی سهسال بودجهی شهرداری را به 1300 میلیارد تومان افزایش دهیم».
شهردار کرمان خاطرنشان کرد: «جبران عقبماندگیهای تاریخی و توسعهی بیرویهی شهرِ ما، نیازمند تلاش و تحمل فراوان مسئولان و شهروندان است».
عالمزاده با اشاره به اولویت ساخت پارکها و فضاهای سبز جدید در شهر کرمان، افزود: «برای نمونه شهرک «الغدیر» بیش از 30 سال قدمت دارد، اما متأسفانه پارک و فضای سبز خوبی در آن ساخته نشده بود که در این دوره، چهار پارک و فضای سبز در این محدوده ساخته شد».
وی ادامه داد: «برخی از پارکهای موجود نیاز به مرمت اساسی دارند که همزمان در حال بهسازی هستند».
شهردار کرمان با اشاره به اینکه قرار است در قالب «پویش آسفالت شهرداری کرمان»، یک میلیون و 800 هزار مترمربع از معابر شهر در مدت یکسال آسفالت شود، بیان کرد: «تاکنون، 400 هزار مترمربع از معابر سطح شهر براساس اولویتبندی مناطق آسفالت شده و این روند همچنان ادامه دارد».
عالمزاده درخصوص مشکل زمینهای خالی برای شهرداری، خاطرنشان کرد: «در مورد زمینهای خالی دو مسأله وجود دارد؛ برخی از آنها خانههای متروکهی واقع در بافت تاریخی هستند که آنها را شناسایی کرده و به ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان ارجاع دادیم که عمدتاً مخروبه بودند».
وی ادامه داد: «با هماهنگی ادارهکل میراث فرهنگی بیش از 20 پلاک در بافت تاریخی تخریب و خاکونخالهی ساختمانیِ آن جمعآوری شد که عموماً براساس شکایتهای مردمی اقدام شده است».
شهردار کرمان خاطرنشان کرد: «برخی دیگر از زمینهای خالی، زمینهای رهاشده در سطح شهر هستند که عمدتاً مجهولالمالک یا در وارث هستند و تعیین تکلیف آنها دشوارتر است، اما در دستور کار شهرداری قرار دارد».
عالمزاده ادامه داد: «تعیینتکلیف زمینهایی که سند ثبتی دارند، آسانتر است، اما متأسفانه عمدهی زمینهای کرمان سند دستی دارند که ایجاد مشکل میکند». /پ
نظر خود را بنویسید