فردایکرمان ـ گروه جامعه: معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان با بیان اینکه شمار بیماران کرونا در استان افزایش چشمگیری پیدا کرده و روند همچنان صعودی است، اعلام کرد: «هفت شهرستان استان کرمان در وضعیت سیاه قرار دارند و مابقی شهرهای استان در وضعیت زرد، نارنجی و قرمز هستند».
دکتر احمدیطباطبایی، با اشاره به اینکه در کنار دانشگاه علومپزشکی، همهی مردم و دیگر دستگاهها و نهادها نیز در مقابله با این همهگیری وظیفه و مسئولیت دارند، مثالی زد و گفت: «در کرمان کارگر یکی از کارخانهها به کرونا مبتلا و تست تشخیصی وی مثبت شده بود و نباید سرکار میرفت اما شاهد هستیم کارفرما به کارگر دستور میدهد که سرکار بیاید و این کارگر بسیاری را در محل کار آلوده کرده است؛ ما این کارخانه را به دادستانی معرفی کردیم و اکنون باید دادستانی با مسئولین این کارخانه برخورد کند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایسنا کرمان، دکتر سید وحید احمدیطباطبایی، سهشنبه 20 آبانماه افزود: «متاسفانه شاهد روند صعودی ابتلا به کرونا و مرگومیر در استان کرمان هستیم و در برخی روزها بیش از ۲۰ نفر در استان کرمان بهدلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست میدهند که بسیار جای تاسف دارد».
وی با بیان اینکه فعلا استان کرمان وضعیت خوبی ندارد، ادامه داد: «هفت شهرستان استان کرمان در وضعیت سیاه قرار دارند و مابقی شهرهای استان در وضعیت زرد، نارنجی و قرمز هستند».
وی اضافه کرد: «متاسفانه تقریبا ظرفیت بیمارستانهای افضلیپور و پیامبر اعظم (ص) شهر کرمان (بیمارستان های مرجع بیماران کرونایی استان کرمان) تکمیل شدهاند و از بیمارستانهای دیگر برای پذیرش و خدمترسانی به بیماران کرونایی کمک گرفتهایم».
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان درباره محدودیتهای ایجاد شده در راستای کنترل اپیدمی کرونا، نیز گفت: «مصوبات استان کرمان در راستای سیاستهای ستاد ملی مقابله با کرونا هستند و به طور مثال مناطقی که در وضعیت قرمز قرار دارند باید گروههای شغلی ۲، ۳ و ۴ در آنها تعطیل شوند؛ بنابراین در کرمان مشاغل گروه ۲ تا ساعت ۱۸ میتوانند فعالیت داشته باشند و برای گروههای شغلی ۳ و ۴ همچنان بحث تعطیل کامل مطرح است».
وی با بیان اینکه امیدواریم این محدودیتها در کنترل شیوع بیماری مفید باشد، تصریح کرد: «پیشبینی میکنیم که آذرماه سختی در پیش داشته باشیم».
احمدیطباطبایی با اشاره به اینکه بسیاری از سناریوهای پیشبینی شده برای کرونا درست از کار در نیامده است، توضیح داد: «فوت حتی ۱۰۰ نفر به دلیل ابتلا به کرونا در کشور آمار بسیار زیادی است زیرا ۱۰۰ خانواده عزادار میشوند ولی اکنون متاسفانه شاهد جان باختن روزانه بیش از ۴۰۰ نفر در کشور هستیم و این موضوع بسیار جانکاه است».
وی با تاکید بر ابتلای مجدد برخی افراد به کرونا، اظهار کرد: «مواردی از ابتلای مجدد در استان از جمله چندین نفر از همکاران خودمان برای بار دوم و حتی سوم داشتهایم که نشان میدهد حتی افرادی که یکبار به کرونا مبتلا شدهاند در مصونیت کاملی قرار ندارند و همچنان باید مسائل و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند».
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان با بیان اینکه برآورد علمی از درصد مبتلایان به کرونا در استان کرمان نداریم، تاکید کرد: «اینکه چند نفر در استان مبتلا شدهاند مهم نیست زیرا اگر رعایت نکنند دوباره به کرونا مبتلا میشوند».
احمدیطباطبایی در بخش دیگری از سخنان خود توضیح داد: «موج دوم بیماری کووید ۱۹ در استان کرمان از مردادماه روند نزولی به خود گرفت اما از اواخر شهریورماه روند ابتلا و فوتیها در استان صعودی شد و متاسفانه بین این دو موج فاصلهای نبود تا کادر بهداشت و درمان بتوانند نفس بکشند و مقداری خستگی رفع کنند».
وی افزود: «اوضاع و احوال بیماری کرونا در استان بسیار افتضاح است و پرسنل کادر بهداشتی و درمانی خسته شدهاند و از سوی دیگر تعداد بیماران روند افزایشی چشمگیری پیدا کرده است که طبیعتا کیفیت مراقبتها کاهش پیدا خواهد کرد و این موضوع مختص کرمان و یا ایران نیست و در همه جای دنیا این اتفاق خواه ناخواه خواهد افتاد».
معاون بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان با تاکید بر آنکه پایان پاییز و زمستان سختی در پیش داریم، مطرح کرد: «مردم باید به این باور برسند که برای شکست این بیماری، مشارکت و مسئولیتپذیریشان در راس امور قرار دارد».
وی بیان کرد: «اگر وظایف دانشگاه علوم پزشکی را به دو حوزه درمان و بهداشت تقسیم کنیم و قاعدتا ۸۵ تا ۹۰ درصد مسئولیت در حوزه درمان یعنی بیمارستان و مراکز درمانی سرپایی برعهده دانشگاه علوم پزشکی است و حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد آن در اختیار ما نیست. به طور مثال تهیه تانکهای اکسیژن مربوط به سازمان صنعت، معدن و تجارت است یا عدم وجود یک داروی خاص باز در حیطه وظایف ما نیست و ممکن است به خاطر تحریم یک دارویی در بازار کمبود باشد».
احمدیطباطبایی ادامه داد: «حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد مسئولیت حوزه بهداشت بر عهده دانشگاه علومپزشکی است و بهطورمثال برگزاری مراسم ازدحام در این دوران کرونا ممنوع است و توصیهها و تاکیداتی در این خصوص به مردم کردهایم و حالا اگر افراد عروسی با حضور ۱۰۰۰ نفر میگیرند ما نمیتوانیم با آنها برخورد کنیم و نهادهای مربوطه باید برخورد کنند و باید در این شرایط رودربایستیها را کنار گذاشت و با خاطیان برخورد قاطع کرد».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: «در کرمان کارگر یکی از کارخانهها به کرونا مبتلا و تست تشخیصی وی مثبت شده بود و نباید سرکار برود اما شاهد هستیم کارفرما به کارگر دستور میدهد که سرکار بیاید و این کارگر بسیاری را در محل کار آلوده کرده است بنابراین ما این کارخانه را به دادستانی معرفی کردیم و اکنون باید دادستانی با مسئولین این کارخانه برخورد کند». / الف
نظر خود را بنویسید