فردای کرمان – گروه جامعه: شهردار کرمان از آمادگی شهرداری برای راهاندازی کافهکتاب در پارکهای کرمان خبر داد و گفت که میتوان از ظرفیت پارکها برای مانوس کردن کودکان با کتاب استفاده کرد. او همچنین با اشاره به راهاندازی کتابخانهی سیار با استفاده از تجهیز چند اتوبوس برای حضور در مناطق حاشیهی شهر، گفت که این اتوبوسها میتوانند بهصورت هفتگی به محلههای مختلف بروند تا ضمن جلب توجه مردم به موضوع کتاب، موجب شور و نشاط در محلهها نیز بشوند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از کرمانآنلاین، سیدمهران عالمزاده در نشست با مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان که به مناسبت هفتهی کتاب برگزار شد، با اشاره به رسالت فرهنگی و اجتماعی شهرداری در خصوص ترویج فرهنگ کتابخوانی، بیان کرد: «با افزایش ساعت مطالعه در جامعه، سطح فرهنگ و دانش عمومی ارتقا پیدا خواهد کرد».
وی با تأکید بر اینکه کتاب خواندن و آشنایی کودکان با کتاب باید از دوران کودکی شروع شود، به انتخاب کرمان بهعنوان پایلوت شهر دوستدار کودک اشاره کرد و افزود: «شهرداری در حوزهی ترویج فرهنگ کتابخوانی، میتواند سهم عمدهای داشته باشد؛ بنابراین، لازم است در اقدامی سهجانبه موارد لازم را جمعبندی و طرح ویژهای را در حوزهی کودک ارائه کنیم».
شهردار کرمان ادامه داد: «در این زمینه میتوانیم از ظرفیت دستگاههای متولی و متخصص حوزه ی کودک نیز بهره بگیریم».
وی به راهاندازی کافهکتاب در پارکها نیز اشاره کرد و گفت: «کافهکتاب از لحاظ اقتصادی و فرهنگی جذابیت دارد و میتوان از ظرفیت پارکها برای این موضوع در راستای ترویج کتابخوانی استفاده کرد».
عالمزاده افزود: «در ساعات حضور کودکان در پارکها میتوان آنها را با کتابخوانی مأنوس کرد که این ایده میتواند با همکاری شهرداری و ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی محقق شود».
وی به راهاندازی کتابخانه سیار برای ترویج فرهنگ کتابخوانی در شهر کرمان نیز اشاره کرد و یادآور شد: «این کتابخانه در مناطق حاشیهی شهر و مناطق کمبرخوردار که ساختاری برای مطالعه در آنها وجود ندارد، میتواند مؤثر و برای مردم جذاب باشد».
شهردار کرمان افزود: «در این خصوص میتوانیم چند اتوبوس را تجهیز کنیم تا بهصورت هفتگی به محلههای مختلف بروند و ضمن جلب توجه مردم به موضوع کتاب، موجب شور و نشاط در محلهها نیز بشوند».
عالمزاده با بیان اینکه شهرداری در حد توان برای ترویج فرهنگ کتابخوانی تلاش میکند، گفت: «برای راهاندازی کافهکتاب و کتابخانه سیار نیاز است با ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان چارچوب مشترکی تعیین کنیم و نقشه راه داشته باشیم».
وی ترویج فرهنگ کتابخوانی را بهواسطهی افزایش سطح فرهنگ عمومی تأثیرگذار دانست و بر توجه بیشتر به این موضوع تأکید کرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نیز در این نشست در خصوص برنامههای هفتهی کتاب گفت: «رایگان بودن عضویت در کتابخانههای شهر و خرید کتاب از طریق کتابفروشیها با ۲۰ درصد تخفیف، ازجمله برنامههای هفتهی کتاب است».
محمدرضا علیزاده افزود: «15 دستگاه فرهنگی برنامههای خود را در خصوص هفتهی کتاب ارائه کردهاند و 130 برنامه در این زمینه تدارک دیده شده است».
وی ضمن ابزار خرسندی از توجه شهردار کرمان به امور فرهنگی گفت: «در سال گذشته با کمک و همراهی شهردار کرمان، نمایشگاه خوب و قابل توجهی در زمینهی کتاب برگزار کردیم و امیدوراریم امسال نیز بتوانیم نمایشگاه مجازی کتاب را در کرمان راهاندازی کنیم».
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان موضوعاتی چون تلاش برای انتخاب کرمان بهعنوان پایتخت کتاب ایران، ارتقای سواد رسانهای، ترویج برنامههای قرآنی و ترویج فرهنگ کتابخوانی را از مصوبات شورای فرهنگ عمومی در سال گذشته دانست و بیان کرد: «شهرداران، محور ترویج کتاب در مراکز استانها و رئیس شورای برنامهریزی پایتخت کتاب هستند».
علیزاده ترویج کتابخوانی در شهر و اقدامات لازم برای انتخاب کرمان بهعنوان پایتخت کتاب ایران را مهم دانست و گفت: «کرمان از لحاظ فعالان حوزهی کتاب و نویسندگان خبره، ظرفیت خوبی دارد؛ بنابراین، میتوانیم با همافزایی، کارهای مهمی انجام دهیم و زمینه را برای انتخاب کرمان بهعنوان پایتخت کتاب ایران فراهم کنیم». /پ
نظر خود را بنویسید