فردای کرمان – گروه جامعه: سخنگوی سازمان ثبت احوال با بیان اینکه تاکنون برای ۴۹ میلیون و ۳۰۹ هزار نفر کارت ملی هوشمند صادر شده گفت که بیش از 9 میلیون نفر در انتظار دریافت کارت ملی هستند. او مشکل اصلی در عدم صدور کارت ملی هوشمند را تامین بدنهی کارت بیان کرد و توضیح داد که در حال حاضر تراشهی کارت و مواد اولیهی آن وارداتی است، زیرا در کشور پلیکربنات موجود نیست. ابوترابی گفت افرادی که کارت ملی هوشمند خود را دریافت نکردهاند برای کارهای اداری و بانکی میتوانند از رسید کارت ملی هوشمند استفاده کنند.
او همچنین از مردم خواست در این دو هفتهای که محدودیتها اعمال میشود برای اموری مانند تغییر نام و نامخانوادگی به دفاتر پیشخوان مراجعه نکنند و تنها برای ثبت ولادت و وفات مراجعه کنند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان سراسری، سیفالله ابوترابی با اشاره به آخرین وضعیت دریافت کارت ملی هوشمند اظهار کرد: «تصمیم دولت برای اجرای دولت الکترونیکی نیاز به یک سری سازوکارهایی داشت و اولین سازوکار آن استفاده از کارتی بود که به وسیلهی آن همهی شهروندان ایرانی در فضای دولت الکترونیکی شناسایی شوند».
وی ادامه داد: «هموطنان با مراجعهی تدریجی به ادارات و دفاتر پیشخوان برای ثبتنام کارت ملی هوشمند خود اقدام کردند، تا پایان سال ۹۶ بدون مشکل کارت ملی هوشمند در مهلت ۱۵ روزه به دست متقاضیان میرسید، اما با بحث تحریم، وارد کردن بدنهی کارت و تراشه از اوایل سال ۹۷ با مشکل روبهرو شده است».
سخنگوی سازمان ثبت احوال اضافه کرد: «در حال حاضر نیز تراشهی کارت و مواد اولیهی آن وارداتی است، زیرا در کشور پلیکربنات موجود نیست، لذا چاپخانه دولتی که بر اساس قانون متولی تامین بدنهی کارت است، تلاش گستردهای در این زمینه انجام داده است».
وی با اشاره به اینکه ۵۸ میلیون و ۹۴۶ هزار نفر از هموطنان مراجعه کردند و تکمیل ثبتنام انجام دادند، گفت: «برای ۴۹ میلیون و ۳۰۹ هزار نفر کارت ملی هوشمند در سراسر ایران که بیش از دو میلیون و ۸۰۰ هزار کارت تولید داخلی بوده صادر شده است؛ اینگونه نیست که کارت موجود باشد، ولی تحویل ندهیم؛ سازمان ثبت احوال هیچ چیز پنهانی با مردم نخواهد داشت».
سخنگوی سازمان ثبت احوال مطرح کرد: «چهار کشور در دنیا تراشه تولید میکنند؛ امیدواریم بتوانیم توسط شرکتهای دانشبنیان این تراشهها را به صورت داخلی تامین کنیم».
ابوترابی با اشاره به اینکه کارت ملی هوشمند اهمیت ویژهای برای دولت الکترونیک دارد، گفت: «ما ظرفیت تولید 5/2 میلیون کارت ملی هوشمند را در ماه داریم، متاسفانه در تامین بدنهی کارت ملی هوشمند مشکل داریم و چاپخانهی دولتی به ما قول داده است تا ماهانه یک میلیون کارت به ما تحویل دهند که تقاضای سازمان ثبت احوال بیشتر از این بوده است».
سخنگوی سازمان ثبت احوال بیان کرد: «دولت خود واردکنندهی کارت بوده، این کارت جنسش از پلیکربنات است و اکنون در کشور موجود نیست، هر کسی مدعی است که توان بدنهی کارت ملی هوشمند و تراشهی آن را دارد از آن استقبال میکنیم».
وی با بیان اینکه ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر در انتظار کارت ملی هوشمند هستند، گفت: «برای حل مشکل افرادی که کارت ملی هوشمند خود را دریافت نکردهاند مصوبهای به همهی دستگاهها ابلاغ شده است تا کارهای اداری و بانکی خود را به همراه رسید کارت ملی هوشمند انجام دهند».
ابوترابی با بیان اینکه متولی تامین بدنهی کارت ملی هوشمند چاپخانهی دولتی است، گفت: «اگر ماهانه یک میلیون کارت ملی هوشمند به ما تحویل دهند، در مجموع ۹ ماه طول میکشد تا افراد در نوبت کارت ملی هوشمند، کارت خود را دریافت کنند».
سخنگوی سازمان ثبت احوال در خصوص انتخاب نامهای بیگانه برای فرزندان، توضیح داد: «انتخاب نام برای فرزند شرایطی دارد و هر نامی که ریشهی بیگانه داشته باشد اجازهی ثبت آن را نمیدهیم، ۲۵۶ هزار نام در سازمان ثبت احوال برای انتخاب وجود دارد، برای انتخاب نامهای جدید نیز کمیسیونی وجود دارد که در آن با وجود کارشناسان مربوط آن نام مورد بررسی قرار میگیرد و در صورت تایید افراد میتوانند آن نام جدید را انتخاب کنند».
ابوترابی بیان کرد: «از مردم خواهش میکنم در این دو هفته که محدودیتها اعمال میشود برای اموری چون تغییرات نام و نامخانوادگی به دفاتر پیشخوان مراجعه نکنند و تنها برای ثبت ولادت و وفات مراجعه کنند». /پ
نظر خود را بنویسید