فردایکرمان ـ گروه جامعه: دبیر انجمن علمی پزشکی ورزشی ایران گفت: «میزان کمتحرکی و ورزش نکردن ایرانیان بعد از شروع اپیدمی کرونا در ایران ۲۰ درصد بیشتر شده است، قبل از کرونا ۵۰ درصد بیتحرکی داشتیم اما اکنون از هر چهار ایرانی، سه نفر ورزش نمیکند!».
غریبپور با بیان اینکه این مسئله اکنون یکی از نگرانیهای جدی کشور است، اظهار کرد: «توصیهی متخصصان به مردم این است که حداقل ۱۵۰ ساعت در هفته فعالیت فیزیکی و ورزشی داشته باشند و روزانه حداقل ۳۰ دقیقه پیادهروی داشته باشند تا به افزایش متابولیسم بدن کمک کند».
به گزارش فردایکرمان به نقل از ایرنا سراسری، محمد حسین غریبپور، روز دوشنبه 10 آذرماه در اینباره افزود: «این مسئله اکنون یکی از نگرانیهای جدی کشور است. در دوران کرونا شرایط و میزان ورزش تحرک مردم بدتر شده است. در دنیا ۲۰ تا ۳۰ درصد مردم ورزش نمیکنند اما در ایران قبل از کرونا ۵۰ تا ۶۰ درصد مردم ورزش نمیکردند و بعد از کرونا این میزان ۲۰ درصد هم بیشتر شده و اکنون بیش از ۷۵ درصد مردم هیچگونه فعالیت ورزشی ندارند».
دبیر انجمن پزشکی ورزشی ایران گفت: «توصیه متخصصان به مردم این است که حداقل ۱۵۰ ساعت در هفته فعالیت فیزیکی و ورزشی داشته باشند و روزانه حداقل ۳۰ دقیقه پیادهروی داشته باشند تا به افزایش متابولیسم بدن کمک کند. این حداقل میزان توصیه شده است و هر چقدر میزان ورزش روزانه و هفتگی بیشتر شود و مثلا به ۳۰۰ دقیقه در هفته برسد، بیشتر به سلامت جسمی و روحی افراد کمک میکند».
وی ادامه داد: «فعالیت ورزشی علاوه بر اینکه از بیماریهای قلبی و اسکلتی پیشگیری میکند از بروز افسردگی، اضطراب و بیماریهای روانی هم پیشگیری میکند و با افزایش ایمنی بدن در پیشگیری از کرونا هم موثر است. ورزش کردن نقش مهمی نیز در بهبودی از بیماری و بازتوانی دارد».
غریبپور گفت: «یکی از مسائل مهم جامعه توسعه فرهنگ ورزش خانودگی است، به مردم توصیه میکنیم برای خود و خانواده شان زنگ ورزش تعریف کنند و ساعتی را در روز به انجام ورزشهای هوازی در خانه یا پارکهای خلوت نزدیک خانه اختصاص دهند».
وی افزود: «انجام ورزش روزانه برای کودکان نیز بسیار مهم و ضروری است و حتما باید کودکان ۶۰ دقیقه در روزدر قالب بازی ورزش هوازی، قدرتی، تعادلی و کششی داشته باشند، در غیر این صورت به عوارض خطرناکی در آینده مبتلا میشوند و در خطر چاقی، بیماریهای اسکلتی و متابولیک قرار میگیرند».
وی گفت: «به ورزشکاران توصیه میشود در جاهای خلوت ورزش کنند که نیازی به استفاده از ماسک نباشد اما گر درجاهایی ورزش میکنند که شلوغ است حتما باید از ماسک استفاده کنند و فاصله اجتماعی ۴ تا ۵ متر را رعایت کنند تا در معرض ترشحات تنفسی قرار نگیرند».
وی اظهار کرد: «مشکلات قلبی و ریوی خطرناکترین عارضه در بین مردم است اما شایعترین اختلال در بین مردم مشکلات عضلانی است که با ورزش بسیاری از این مشکلات بر طرف میشود». / الف
نظر خود را بنویسید