گروه جامعه ـ ابوالفضل کارآمد؛ مدیرمسئول روزنامه نسل آفتاب یادداشتی نوشته و همگان را به اندیشیدن دربارهی آینده فراخوانده است. او متن این یادداشت را در اختیار «فردایکرمان» قرار داده که در ادامه میخوانید:
«رفتار ما انسانها بایستی با نگاهی به آینده و دیگران تنظیم شود؛ زیرا این رفتارها و کنشها و عملکردها در ارتباط مستقیم با خودمان و نیز آیندگان است و در اینباره نباید هیچ تردیدی به خودمان راه دهیم.
آنچه که امروز نسل ما میکارد و یا نمیکارد به خودمان و آیندگان مرتبط است؛ اگر امروز چیزی نکاریم و یا در زمینههای دیگر تولید نکنیم، هم امروز با جامعهای فقیر و تنگدست مواجه هستیم و هم این فقر و بیچارگی و تنگدستی را به آیندگان به ارث خواهیم گذاشت.
برای رفع این معضل در سطح مدیریت موثر اجرایی و ... باید به سرعت از شر آدمهای کوتهبین، تنگ نظر، خودخواه، متصلب، راحت طلب و ... جامعهی خودمان را خلاص کنیم. تردید نکنیم که داشتههای امروز جامعه محصول تلاش و کوشش و آیندهنگری بزرگان و گذشتگانمان است. داراییها و داشتههای امروز ما محصول وسعت نظر و تلاش آنهاست که مصداق آن در همین بیت شعر« ضربالمثل» آمده است: «دیگران کاشتند و ما خوردیم/ ما بکاریم و دیگران بخورند».
تفکرات و دیدگاههای عقبمانده، سودجو، منجمد و فرتوت، جامعه را به فلاکت و فقر میکشاند. جامعهای که فقط میخورد و مصرف میکند و تولید نمیکند جامعهای سیاه بخت، بدبخت و مفلوک است، و نظام آموزشی ما حداقل باید فرزندان ما را از خردسالی و کوچکی با این مفاهیم و فرهنگ آشنا کند، که لااقل به اندازهای که مصرف میکنیم بایستی تولید کنیم تا دستمان پیش تولیدات دیگر کشورها دراز نباشد.
وقتی میگوییم تولید، منظور در تمام عرصهها از جمله فرهنگی، هنری، اقتصادی و ... است . با نگاهی دقیق و حتی غیردقیق به شرایط امروزمان میتوانیم قضاوت کنیم که ما در چه وضعیتی به سر میبریم و چه آیندهای در پیش رو داریم.
اگر مجریان و سیاستگذاران جامعهی ما دچار چنین گرفتاریهایی باشند و تفکرات بسته و غیرفعالی وجود داشته باشد، باید هرچه سریعتر جایشان را عوض کنند و جوانانی فعال و خوشفکر را به کار گیرند، تا خدایی ناکرده به بنبست جامعهای با فرهنگ زشت مصرفی و وابسته نرسیم که فرزندانش فکر کنند که: « دیگران کاشتند و ما خوردیم / ما میخوریم هرچه بادا باد»!
جامعهی توحیدی جامعهای است که در آن تولید با برنامه! در راس امورات است و این دقیقا همان فرمانی است که قرآن کریم بشریت را به آن فرا میخواند که اگر میخواهید دستتان در برابر دیگران دراز نباشد و دشمنانتان را به رعب و وحشت بیندازید و آنها از تهدید کردن شما دست بردارند فراوان، قوه و قدرت (تولید و ... ) تولید کنید و یقین کنید که یکی از مختصات جامعهی توحیدی همانا خصیصهی تولیدی است. این شرایط زمانی محقق میشود که دولت به وظیفهی ذاتی خود که همانا تکمیل زیرساختهاست، با برنامهریزی دقیق عمل کند، و ...
پایان سخن اینکه به راستی با جامعهای که دچار این همه مشکلات اقتصادی است چگونه میتوان تفکر نفوذ در منطقه و مبارزه با امپریالیسم جهانی و .. را پیگیری کرد؟».
3012
نظر خود را بنویسید