فردای کرمان – پروین میرزاحسینی: هرچه به شب یلدا نزدیکتر میشویم بهانهها برای برنامهریزی و برگزاری دورهمی و میهمانیها بیشتر میشود. همه به دنبال راهحلی هستند تا شاید بتوانند چند ساعتی را دور هم بگذرانند و از معاشرت با فامیل لذت ببرند.
عدهای میگویند دورهمی را با رعایت پروتکلهای بهداشتی برگزار خواهند کرد، زمان میهمانی را کوتاه میکنند و یا اینکه با فاصله از هم مینشینند و حواسشان به تهویهی هوا هست؛ اما معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان میگوید هیچیک از این موارد نمیتواند از ابتلا به کرونا جلوگیری کند زیرا رعایت پروتکلها در دورهمیهای فامیلی سخت است و از همه مهمتر باید خطر افراد مبتلای بدون علامت را جدی گرفت.
دکتر سیدوحید احمدیطباطبایی در گفتوگو با خبرنگار «فردای کرمان» بیان کرد: «رعایت فاصله در میهمانی، کوتاه کردن زمان دورهمی و یا تهویهی اتاق برای پیشگیری از ابتلای به کرونا همه از احتمالات است، افراد باید بیش از دو متر با یکدیگر فاصله داشته باشند، تعداد آنها هرچه کمتر باشد احتمال ابتلا کمتر است و نباید بیش از شش نفر باشند، پنجرهها باید مرتب باز باشند و زمان دور هم جمع شدن آنها هم بسیار کوتاه باشد، با ماسک بنشینند، چیزی نخورند و زمان با هم بودن آنها هم بسیار کوتاه باشد».
وی ادامه داد: «رعایت این موارد احتمال انتقال را پایین میآورد اما اینکه بگوییم این موارد احتمال ابتلا به کرونا را منتفی میکند اینطور نیست و امکان انتقال وجود دارد».
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان تاکید کرد: «رعایت این موارد بسیار سخت است مخصوصا زمانی که افراد در کنار فامیل قرار میگیرند یک هیجان اجتماعی شکل میگیرد و رعایت کردن مواردی مانند فاصلهی دو متری و یا سایر پروتکلها بسیار سخت است».
وی افزود: «ضمنا از افراد ناقل بدون علامت هم نباید غافل شویم، این افراد بدوناینکه علامتی از کرونا داشته باشند به راحتی بیماری را به سایرین منتقل میکنند».
احمدیطباطبایی گفت: «بهترین کار برگزاری شب یلدا به صورت مجازی است، افراد میتوانند با عزیزانشان تماس بگیرند و به صورت تلفنی صحبت کنند و یا با استفاده از اینترنت تصویری یکدیگر را ببینند و دورهمی را برای سال آینده بگذارند». /پ
نظر خود را بنویسید