فردای کرمان – گروه جامعه: مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه تمامی زبالهها در استان آلودگی دارند و باید حتما به صورت مخصوص جمعآوری و و دفن شوند، زبالهگردیهای شبانه در شهرها را یکی از معضلات دانشگاه علوم پزشکی برای شیوع و انتقال ویروس کرونا بیان کرد و گفت که تستهای انجام شده نشان داده بسیاری از این افراد دارای بیماری کووید ۱۹ بدون علامت هستند.
وی تاکید کرد: «زبالهگردی و پسماندهای غیرمجاز هماکنون دو خطر و معضل جدی دانشگاه علوم پزشکی دربارهی شیوع ویروس کرونا هستند».
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، حمیدرضا گلزاری دربارهی نظارت بر جمعآوری زبالههای بیمارستانی و دفن آنها، توضیح داد: «تقریبا در شرایط کنونی تمامی زبالههای سطح شهر عفونی هستند اما برای مراکز درمانی و بیمارستانی، استان کرمان پیشقدم بوده به طوری که هم اکنون تمامی مراکز درمانی و بیمارستانهای استان به دستگاههای بیخطر امن کردن پسماند عفونی مجهز شده ضمن آنکه زبالههای بخشهای خصوصی درمانی و کلینیکها و ۹۵ درصد زبالههایی که حساس بوده و عامل انتقال عفونت در آنها وجود دارد نیز توسط این دستگاههای بیخطرساز امن و در محل دفن زبالههای شهرداری با ماشینهای ویژهی امحا و دفن میشوند و مشکلی در این زمینه در استان نداریم».
وی ادامه داد: «مشکل اصلی ما این است که هم اکنون تقریبا در تمامی منازل، بیمار کرونایی داریم و این بیماران زبالههای عفونی را تولید میکنند که به خانوادهها توصیهی اکید داریم که زبالههای بیماران خود را در اتاق ایزوله جمعآوری کرده و در دو پلاستیک ضخیم گذاشته و سپس در سطلهای زباله قرار دهند».
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با توصیه به شهرداریهای سراسر استان کرمان برای نظارت ویژه بر استفاده از لوازم حفاظتی برای عوامل اجرایی پسماند به عنوان یکی از اقشار آسیبپذیر و در معرض بالای خطر انتقال ویروس گفت: «متاسفانه شاهد بازیافت غیرمجاز از داخل زبالهها توسط عوامل جمعآوری پسماند هستیم که به دلیل کمبود نیرو نمیتوانیم آنها را به صورت کامل رصد کنیم که انتظار میرود شهرداری نیز در این زمینه ورود کرده و با متخلفانی که با جان خود بازی میکنند، برخورد داشته باشند».
گلزاری با اشاره به اینکه تمامی زبالهها در استان آلودگی دارند و باید حتما به صورت مخصوص جمعآوری و و دفن شوند، افزود: «زبالهگردیهای شبانه در شهرها یکی دیگر از معضلات دانشگاه علوم پزشکی از بابت شیوع و انتقال ویروس است. در قدیم شهرداری کرمان با استفاده از عوامل اجرایی در سطح شهر موضوع جمعآوری زبالهگردها را پیگیری میکردند که متاسفانه مدتی است این کار دیگر صورت نمیگیرد و میطلبد در شرایط کنونی نظارتی بر این امر صورت گیرد».
وی اظهار کرد: «متاسفانه با تستهای صورت گرفته از این افراد مشخص شده خیلی اوقات این افراد دارای بیماری کووید ۱۹ بدون علامت هستند بنابراین «زبالهگردی» و «پسماندهای غیرمجاز» هم اکنون دو خطر و معضل جدی دانشگاه علوم پزشکی دربارهی شیوع ویروس کرونا است».
گلزاری در ادامه با انتقاد از رهاسازی ماسک و دستمالهای کاغذی از سوی مردم در معابر عمومی گفت: «متاسفانه علیرغم تمامی توصیههای صورت گرفته، همچنان شاهد این عمل از سوی برخی افراد هستیم که معتقدیم این افراد با این اقدام خود دیگران و به ویژه پارکبانان را در معرض خطر جدی بیماری کرونا قرار داده که حقالناسی بر گردن این افراد است».
مدیر گروه بهداشت محیط و حرفهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه مردم باید ماسکهای خود را در کیسهی فریز نگهداری کرده و سپس آن را در سطلهای زباله بیندازند ادامه داد: «یکی از مکانهای پرخطر انتقال ویروس کرونا، پمپ بنزین و نازلهای بنزین هستند که طبق دستورالعملهای ابلاغی باید متصدی جایگاه عملیات سوختگیری را انجام دهد اما با توجه به اینکه به دلیل کمبود نیرو این کار تا حدودی صورت نمیگرفت طبق پروتکلی اعلام کردیم که در تمامی جایگاههای سوخت دستکش یکبار مصرف و مواد گندزدا قرار داده شود که تقریبا این کار صورت میگیرد اما متاسفانه شاهد هستیم که خیلی از مردم رعایت نمیکنند».
وی به موضوع ازدحامهای صورت گرفته در دفاتر پیشخوان دولتی برای ثبتنام در سامانهی سجام برای سهام عدالت اشاره کرد و گفت: «متاسفانه شاهد اقداماتی هستیم که بدون هماهنگی وزارتخانهای صورت میگیرد. وزارت اقتصاد و دارایی میتوانست با مشورت گرفتن از وزرات بهداشت، این فرآیند ثبتنام را در یک بازهی زمانی بیشتری انجام دهد که شاهد چنین ازدحام در دفاتر پیشخوان دولت نباشیم».
گلزاری با اشاره به دستور استاندار کرمان بر افزایش تعداد دفاتری که فرآیند ثبتنام سهام عدالت را انجام داده و تمدید زمان این ثبتنام تا پایان دی ماه در استان گفت: «طی هفتهی گذشته ۱۵ دفتر پیشخوان دولت در حوزهی دانشگاه علوم پزشکی کرمان را به دلیل عدم رعایت فاصلهگذاری فیزیکی و اجتماعی و همچنین ازدحامهای صورت گرفته بسته و از مردم نیز انتظار داریم تا جایی که امکانش است این کار را از طریق اینترنتی در منزل یا به مرور زمان انجام داده و از ایجاد ازدحام در دفاتر پیشخوان خودداری کنند». /پ
نظر خود را بنویسید