فردای کرمان - گروه فرهنگوهنر: «ایدهی برگزاری جشنواره شعر رضوی که اینک ابعاد ملی و بینالمللی یافته و مثل شجره طیبهای بر جامعه فرهنگی و هنری کشور سایه افکنده در سال 1373 در استان کرمان و در زمان مدیریت وقت آقای سیدجواد جعفری مطرح شد». این مطلب را سعید نجفیزاده که سالهاست مسئولیت دبیرخانهی جشنواره شعر رضوی را در کرمان برعهده دارد عنوان کرد و در ادامه افزود: «در عینحال این جشنواره برآمده از عشق و انگیزهی عدهی زیادی از علاقهمندان، ادیبان، شاعران، پژوهشگران و دوستداران اهلبیت عصمت و طهارت به منظور ترویج و اشاعهی فرهنگ و سیرهی زندگی امام هشتم(ع) که اینک به سال بیستو ششم خود رسیده و دبیرخانهی دائمی آن در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همواره در تمام این سالها بیوقفه و با تمام توان و انگیزهی لازم فعال بوده و هر سال هم بر غنای محتوی و شکل اجرایی آن افزوده شده است».
نجفی با بیان اینکه هماکنون به یک مجموعهی مجرب تبدیل شدهایم تصریح کرد: ارکان و اجزای این جشنواره تعریف شده و برنامههای آن، همه از پیش تعیین شده و حالت آزمون و خطا را پشت سر گذاشته است».
مسئول دبیرخانه دائمی جشنواره گفت: این جشنواره همچنین دارای منشور خاص، دستورالعمل و تقویم اجرایی مشخص و سایت رسمی است و کلیات برگزاری سالانهی آن با محوریت اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی به تصویب شورای فرهنگ عمومی استان میرسد .
نجفیزاده با اشاره به اینکه این جشنواره به عنوان اولین حرکت رقابتی در حوزه شعر وادب و بر مبنای بنیهی فرهنگی و ابتکارات و خلاقیتهای هنری و معنوی برنامهریزی شده است افزود: «ابتدا به صورت استانی و بعدها منطقهای و ملی برگزار شده و هماکنون به سطح بیناللملی نیز ارتقا یافته است و برابر آمار موجود تاکنون در مجموع بیش از 21000 اثر شعری طی 25 سال جشنواره در مقاطع مختلف معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتهاند و همچنین 13عنوان کتاب آسمان هشتم، شامل اشعار قرائت شده در جشنوارهها به چاپ رسیده است».
وی با تاکید برنقش شاعران نام آور کشورمان گفت: «استادانی همچون حمید سبزواری، علی معلم، علی موسویگرمارودی و بسیاری از پیشکسوتان شعر امروز ایران همچون آقایان احد دهبزرگی، محمدعلی بهمنی، عبدالجبار کاکایی، حسین اسرافیلی، محمدعلی مجاهدی، م موید، محمدجواد غفورزاده شفق، غلامرضا سازگار، عباس براتیپور، هادی منوری، احمد اسداللهی و همچنین شاعران پیشرو و فعال محافل ادبی کشور نظیر آقایان علیرضا قزوه، پرویز بیگی حبیبآبادی – مصطفی محمدی خراسانی، حجتالاسلام زکریا اخلاقی، حمیدرضا شکارسری، محمود اکرامیفر، مرتضی امیری اسفندقه، غلامرضا کافی، رضا اسماعیلی، اسماعیل امینی، فاضل نظری، حمیدرضا برقعی، سیدمحمد امینیجعفری، امیر بزرگر، عباس باقری، سیدعلی میرافضلی، محمدعلی جوشایی، میلاد عرفانپور، محمدسعید میرزایی، صابر امامی، قادر طراوتپور، قربان ولیی، علیرضا فولادی، زهیر توکلی، سیداحمد حسینی، مهدی رحیمی زمستان، و دهها تن از نخبگان و چهرههای نامآشنای شعر کشور با این جشنواره همکاری داشته و طی سالهای گذشته به دفعات میهمان جشنواره بودهاند».
مسئول دبیرخانه دائمی جشنواره گفت: «همچنین در مقاطع مختلف این جشنواره شاهد حضور شاعران فارسی زبان دیگر کشورها همچون محمدکاظم کاظمی (افغانستان)، صمیر مقبل (عراق)، عزیز مهدی (هندوستان) و .... تاجیکستان و بسیاری چهرههای جوان دیگر بوده و هر یک از فرصت به دست آمده جهت ابراز ارادت به آستان قدس حضرت ثامن الحجج علیابن موسیالرضا(ع) بهره گرفتهاند».
وی با اشاره به اینکه این جشنواره هر ساله به بزرگداشت یکی از شاعران تاثیر گذار کشور میپردازد گفت: «در مقاطعی برنامهریزی برای بزرگداشت آقایان م. موید، جلیل واقعطلب، علی انسانی، حسین آهی در دستور کار بوده است. همچنین تاکنون نکوداشت چهرههای درگذشتهی شعر و ادب همچون زندهیاد قیصر امینپور، طاهره صفارزاده، محمود شاهرخی، فاطمه جهانگرد، حجتالاسلام فخر مهدوی، شاهرخ اورامی، مشفق کاشانی، حمید سبزواری، احمد عزیزی، عبدالجبارکاکایی و آقای سیدجواد جعفری مدیرعامل سابق بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنر امام رضا(ع) را همزمان برگزار کرده است».
نجفیزاده گفت: «در حال حاضر بانک اطلاعات معرفی شاعران و هنرمندان ولایی و آئینی کشور، بانک اطلاعات محافل و تشکلهای ادبی کشور، آمار و اطلاعات کامل وجامع مربوط به پژوهشهای آئینی درشعر رضوی، مجموعههای مستقل و یا گردآوری شده از معتبرترین و بهترین آثار سروده شده توسط شاعران و سرایندگان فارسی زبان وهمچنین اطلاعات کاملی در بارهی ولاییسرایان کشورهای همسایه در دبیرخانهی این جشنوارهی باسابقه و پربرکت محفوظ و موجود است».
وی با بیان اینکه مدیران و مسئولین ارشد استان، همچنین مردم علاقهمند به حرکتهای ادبی و هنری مخصوصآ این جشنوارهی معنوی، رویدادی چنین معظم را از خود میدانند، گفت: «انتظار میرود ثمرات و برکات برگزاری مهمترین رویداد شعر آیینی کشور که سالهاست اهالی دیار کریمان را مشمول خود ساخته پا برجا وباقی بماند».
مسئول دبیرخانه دائمی جشنواره در پایان گفت: «در آغاز دورهی جدید این رویداد فرهنگی وهنری در حوزهی شعر وادب کشور، بر این باوریم که نگاهی تازه با رویکردی تقادانه وآسیبشناسانه به این جشنواره ضروری است؛ این کار بدون تردید موجب پیراستگی و پویایی هر چه بیشتر برای رسیدن به سطحی بالاتر از نظر کیفیت و اثر بخشی برنامه خواهد شد».
*منبع: ویژهنامه رواق ضمیمهی هفتهنامه استقامت ش ۷۱۷
نظر خود را بنویسید