فردای کرمان – گروه فرهنگوهنر: طولانی شدن دورهی کرونا اگرچه تمامی اقشار جامعه را از نظر شرایط اقتصادی تحت فشار قرار داده است اما بیم آن میرود فشاری که بر فعالان حوزهی فرهنگ و هنر در این مدت وارد شده، باعث شود مشاغل مرتبط با این حوزه مشکلات غیرقابل جبرانی را برای جامعه ایجاد کند. معاون امور هنری و فرهنگی اداره کل ارشاد استان با تشریح سیاستهای حمایتی اداره ارشاد در دوران کوتاه میگوید برای از سرگیری فعالیتهای سالنهای تئاتر در حال مذاکره و مکاتبه با ستاد مبارزه با کرونا است.
وحید محمدی در گفتوگویی که از طریق روابط عمومی اداره کل ارشاد در اختیار فردای کرمان قرار گرفته ضمن تقدیر از صبوری هنرمندان میگوید: «نزدیک به یکسال از شیوع بیماری کرونا و تعطیلی طولانی مدت مراکز و فعالیتهای فرهنگی و هنری میگذرد که باعث بیکاری خیل عظیمی از فعالان حوزهی فرهنگ و هنر شده است. این در حالی است که بسیاری از مشاغل و صنوف دیگر که از لحاظ کمیت و کیفیت خطر بیشتری نسبت به صنوف فرهنگی و هنری دارند با اتخاذ تدابیر و اقدام پیگیرانه و تعریف پروتکلهای بهداشتی مخصوص، فعالیتهای خود را از سر گرفتهاند».
صحبتهای محمدی را در ادامه بخوانید.
به گزارش فردای کرمان، وحید محمدی، معاون امور هنری و سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با اشاره به انجام مکاتبات و پیگیری برای تغییر گروه مشاغل هنرهای نمایشی در وضعیت نارنجی اظهار امیدواری کرد که فعالیتهای تئاتری در سطح استان بهزودی از سر گرفته شود.
محمدی دربارهی وضعیت از سرگیری فعالیتهای تئاتری و رایزنیهایی که در این خصوص انجام شده است گفت: «نزدیک به یکسال از شیوع بیماری کرونا و تعطیلی طولانیمدت مراکز و فعالیتهای فرهنگی و هنری میگذرد که باعث بیکاری خیل عظیمی از فعالان حوزهی فرهنگ و هنر شده . این در حالی است که بسیاری از مشاغل و صنوف دیگر که از لحاظ کمیت و کیفیت خطر بیشتری نسبت به صنوف فرهنگی و هنری دارند با اتخاذ تدابیر و اقدام پیگیرانه و تعریف پروتکلهای بهداشتی مخصوص، فعالیتهای خود را از سر گرفتهاند».
وی ادامه داد: «اگرچه مکاتبه و تلاش این اداره کل در ستاد استانی مبارزه با کرونا به دلیل طرح مدیریت هوشمند محدودیتها و عدم اختیار ستاد جهت اعمال تغییرات، چندان منتج به نتیجه نشده است اما با انجام مکاتبات لازم و ارائهی ادلهی تخصصی از طریق وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیگیری لازم با ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر تغییر دستهبندی و انتقال مشاغل مربوط به تئاتر از گروه ۳ به گروه ۲ انجام و انشاءالله بهزودی وضعیت از سرگیری فعالیتهای تئاتری مشخص خواهد شد».
محمدی از صبوری هنرمندان شریف خانوادهی ارجمند تئاتر در پیروی از تمامی دستورالعملها و ابلاغیههای ستاد مبارزه با کرونا و اداره کل تقدیر کرد و افزود: «همواره هنرمندان و جامعهی هنری در مقاطع مهم و حساس و سرنوشتساز در کنار مسئولان ایستاده و ضمن احترام به تصمیمات دولت و حفظ روحیهی مشارکت و همراهی، در راستای اعتلای فرهنگ و هنر جامعه قدم برداشتهاند».
وی اظهار کرد: «این قشر در کمال نجابت و متانت از تمامی دستورالعملها و ابلاغیهها تبعیت کرده و مطیع کامل بودهاند و با توجه به طولانی شدن وضعیت بحران و آسیبهای به وجود آمده، موظف هستیم این خواستهی به حق آنان را پیگیری و دنبال نماییم».
معاون مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور هنری و سینمایی در بخش دیگری از سخنانش درخصوص سیاستهای حمایتی حوزهی تئاتر گفت: «بر اساس هماهنگی انجام شده اداره کل هنرهای نمایشی از گروههایی که در ایام کرونا آمادگی اجرا در فضای مجازی را داشته و ثبتنام کرده باشند طی شرایطی تا سقف ۳۰ میلیون تومان حمایت خواهد کرد».
وی تاکید کرد: «این آثار در فضای جدید تارنمای ایرانتئاتر که اخیراً بهصورت بستر ارائهدهنده و پلتفرم حرفهای آثار نمایشی ارتقا یافته و از طریق سازمان سینمایی کشور نیز صدور مجوز و پخش محتوای آن تسهیل شده، اطلاعرسانی و به نمایش گذارده میشود و زمینهی استفاده از پلتفرمهای خصوصی هم که پیش از این وجود داشته نیز فراهم است».
محمدی افزود: «ساختار حمایتی دیگری که از سوی اداره کل هنرهای نمایشی به گروههایی که از ابتدای تیرماه 99، بعد از سه ماه تعطیلی به سبب کرونا، با اختصاص 50 درصد ظرفیت سالنها، از مخاطبان میزبانی داشتهاند در نظر گرفته شده، که کمک 50 درصدی به میزان مبلغ کل فروش هر نمایش بود که این مورد با هماهنگی انجمن هنرهای نمایشی در حال جمعبندی و قابل انجام خواهد بود».
وی بیان کرد: «اگر چه توازنی بین منابع بودجه با خسارتها وجود ندارد اما خرسندیم که با تصویب بیمهی بیکاری هنرمندان نمایشی در هیات محترم دولت، بارقههایی از امید و گام اجرایی بزرگی در راستای حمایت از خانوادهی شریف تئاتر برداشته خواهد شد».
وی در بخش دیگری از سخنانش در خصوص کمکها و تسهیلات پرداختی به هنرمندان تئاتر اظهار کرد: «بر اساس هماهنگیهای انجام شده و گزارشات دریافتی، تاکنون قریب به 700 میلیون تومان برای تعداد 239 نفر از هنرمندان رشتهی تئاتر و تعداد 220 نفر از هنرمندان رشتهی سینما در استان، که عضو «صندوق اعتباری هنر» بودهاند در قالب «هنر کارت» یک میلیون و 500 هزار تومانی به عنوان هدیه به اصحاب فرهنگ و هنر پرداخت و یا در مرحلهی پرداخت قرار دارد».
معاون امور هنری و سینمایی ارشاد استان کرمان ادامه داد: «همچنین مقرر شده که مبلغ یک میلیارد و 400 میلیون تومان از محل «سامانه تحفه» به صورت تسهیلات برای حمایت از طرحها و درخواستهای هنرمندان استان تخصیص یابد که این مبلغ در صورت وجود درخواست، امکان افزایش خواهد داشت».
وی ادامه داد: «در این میان فهرست تماشاخانههای خصوصی برای دریافت حمایتها تا سقف 100 میلیون تومان با بهرهی چهار درصد از سوی اداره کل به مرکز هنرهای نمایشی ایران ارسال که مراحل آن در شرف انجام و معرفی به بانک است».
محمدی با اشاره به اینکه ثبت درخواستهای جدید دریافت تسهیلات «صندوق کارآفرینی امید» از تاریخ ۲۱ تا ۲۳ دیماه در سامانهی «تحفه» امکانپذیر خواهد شد، افزود: «متقاضیانی که پیشتر موفق به ثبتنام شدهاند نیز در این فرصت میتوانند پس از ویرایش و تکمیل فرمها و ارائهی طرح، تقاضای خود را به دبیرخانه استان ارسال کنند».
وی با توجه به فعال شدن مجدد «سامانهی کارا» مربوط به «وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی» به منظور پرداخت تسهیلات بانکی بنگاهمحور و حمایت از فعالیتها و مشاغل غیردولتی به شدت آسیبدیده از شیوع کرونا در حوزهی فرهنگوهنر گفت: «این تسهیلات با بهرهی 12درصد بود که برخلاف سایر بخشها، هنرمندان تئاتر استقبال چندانی نشان ندادند، اما در مرحلهی جدید ثبتنام، خوشبختانه سقف تسهیلات پرداختی نسبت به دورهی قبل افزایش یافته و تا اردیبهشت سال ۱۴۰۰ مشمول دورهی تنفس خواهد بود و با توجه به اینکه در حال جمعآوری مجدد و تکمیل اطلاعات صاحبان مشاغل هنری و سینمایی از طریق انجمن و تشکل صنفی خانه ی تئاتر و خانهی سینما هستیم، لذا انتظار داریم مشارکت بیشتری از سوی هنرمندان عزیز شاهد باشیم».
وی اظهار کرد: «در دستورالعمل مربوط به «سامانهی کارا» برای هر یک از تماشاخانههای تئاتر 150 میلیون تومان، آموزشگاههای آزاد هنرهای نمایشی درجه یک تا سه هر کدام 130 میلیون تومان، گروههای تئاتر ثبت شده، موسسات هنری تکمنظوره و کانونهای سرگرمیهای نمایشی هر کدام 100 میلیون تومان و اساتید، هنرمندان و مربیان هنری هر کدام 20 میلیون تومان سقف تسهیلات استحقاقی پیشبینی شده است».
محمدی بخشودگی اجارهبهای سالنها و مجتمعهای فرهنگی و هنری زیر نظر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، که از طریق قانونی طی قرارداد واگذار شدهاند را نیز در راستای حمایت از هنر نمایش دانست و اضافه کرد: «به منظور حمایت از جامعهی هنری فقط مبلغ یک میلیارد ریال به عنوان سه ماه حق بیمهگری مربوط به 400 نفر از هنرمندان عرصهی هنر نمایش استان، اعم از تئاتر و سینما، از سوی صندوق اعتباری هنر پرداخت شده است».
وی در خصوص انجام تمرینات گروههای تاتری سطح استان اعلام کرد: «با توجه به اینکه فرایند آمادهسازی کارها و تولیدات نمایشی زمانبر و زمینهساز اجرا در شرایط عادی خواهد بود لذا با توجه به رایزنیهای انجام شده، در حال حاضر تمرینات گروهها به صورت جداگانه با حداکثر تعداد 15 نفر بازیگر در وضعیت نارنجی و 20 نفر در شرایط زرد با رعایت پروتکلهای بهداشتی شامل انجام تستهای مربوطه قبل از ورود به محل تمرین و ضدعفونیهای نوبهای در محل مجتمعهای فرهنگی وهنری سطح استان بلامانع خواهد بود».
معاون امور هنری و سینمایی در پایان سخنانش ضمن تایید مشکلات عدیدهی جامعهی تئاتری استان ابراز امیدواری کرد تا در سایهی تعامل و همکاری تمامی بخشها بتوانیم با کمترین خسارت از این بحران عبور کنیم. /پ
نظر خود را بنویسید