فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه ۱۴ نفری که تا الان واکسن تزریق کردهاند حالشان خوب است و هیچ عوارضی نداشتهاند گفت که واکسن کرونا وقتی اثر دارد که در اختیار مردم قرار گیرد که در این خصوص ظرف یک ماه آینده، دو تا سه میلیون دوز واکسن در ماه تولید میشود و ظرف سه تا چهار ماه آینده این عدد به ۱۲ تا ۱۴ میلیون میرسد.
به گزارش فردای کرمان به نقل ازایسنا سراسری، محمد مخبر در خصوص آخرین روند ساخت واکسن ایرانی کرونا توسط ستاد اجرایی فرمان امام، بیان کرد: «این کار طبق پروتکلهایی که وزارت بهداشت تعیین کرده به خوبی پیش میرود و امروز به گروه سوم از آن ۵۶ داوطلب واکسن تزریق خواهد شد».
وی در خصوص وضعیت ۱۴ نفری که پیش از این تست واکسن ایرانی کرونا بر روی آنان انجام شده است هم گفت: «۱۴ نفری که تا الان واکسن تزریق کردهاند حالشان خوب است و هیچ عوارضی نداشتهاند و بیش از آنکه تصور میکردیم جواب داده، واکسن حتما جواب خواهد داد».
مخبر ادامه داد: «بحث تولید آزمایشگاهی واکسن یک موضوع است که در ستاد اجرایی از سه مسیر دیگر تا پیش از عید به تست انسانی میرسد و در جاهای دیگر هم این کار دارد انجام میشود اما آن چیزی که مهم است تولید انبوه است یعنی واکسن وقتی اثر دارد که در اختیار مردم قرار گیرد که در این خصوص ظرف یک ماه آینده به دو تا سه میلیون دوز در ماه خواهیم رسید و ظرف سه تا چهار ماه آینده این عدد به ۱۲ تا ۱۴ میلیون میرسد که اگر این اتفاق رخ دهد کشور از این لحاظ مشکل نخواهد داشت».
وی خاطرنشان کرد: «در مورد ماسک زمانی حرفی زدیم اما عدهای فکر کردند شعار است اما امروز بیش از ۱۰۰ میلیون ماسک فقط در انبارها موجود است و سه کشور اروپایی و منطقهای، درخواست خرید ماسک از ما دارند و در بحث ونتیلاتور هم همین است».
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام ادامه داد: «تست سریع را به ما ندادند ولی بچههای ما زیر دو هفته توانستند این کیت را بسازند و امروز یک میلیون کیت در انبار موجود داریم. همین الان شش کشور که سه کشور اروپایی هستند درخواست خرید این کیت را دارند».
وی خاطرنشان کرد: «بحث واکسن را در کشور به نقطهای خواهیم رساند که بیش از نیاز تولید کنیم».
مخبر در خصوص تولید دارو در کشور هم گفت: «یکی از جهتگیریهای جدی ستاد در چند سال گذشته بحث پر کردن خلا داروهایی است که در کشور تولید نمیشود. الان ۹۷ درصد داروهای مورد نیاز در کشور تولید میشود و سه درصد واردات داریم ولی این سه درصد ۳۵ درصد قیمت تمامشدهی دارو را تشکیل میدهد».
وی اظهار کرد: «شهرک دارویی برکت برای این تشکیل شده که هم توسط ستاد اجرایی و هم مردم که اولویت ما هم هستند این سه درصد تولید شود و تاکنون شرکتهای متعددی در این شهرک راه افتاده تا این سه درصد را تامین کنند».
مخبر با بیان اینکه از ابتدای شیوع کرونا یکی از سیاستهای اصلی ما این بود که هر دارویی از هر نقطهی دنیا که احتمال اثر داشته مثل رمدسیویر را بسازیم و بعضی از داروها را زیر دو هفته ساختهایم، گفت: «امروز ورمکتین تقریباً جزو داروهایی جدید است که تشخیص این بوده که اثر دارد که زیر یک ماه در کشور تولید کردهایم. ما جزو چهار کشوری هستیم که توانستیم دارو را تولید کنیم و تا ۹۰ درصد زیر قیمت تمامشدهی خارجی آن را در اختیار مردم قرار میدهیم». /پ
نظر خود را بنویسید