فردای کرمان – گروه اقتصاد: معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان گفت: «استان کرمان از نبود کامیونهای یخچالدار به ویژه در فصل برداشت محصولات کشاورزی بیشترین آسیب و ضربه را متحمل شده که باید برای حل این مسئله تدابیر لازم اندیشیده شود».
وی گفت که برنامهریزی برای ورود کامیونهای خارجی در فصل برداشت محصول، دریافت مجوز برای واردات کامیونهای کارکرده به کشور و همچنین در نظر گرفتن 30 درصد سوخت اضافه برای کامیونهای عزیمتکننده به جنوب، میتواند بخشی از این مشکلات را برطرف کند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمان، حسین مهرابی، در نشست بررسی بازار داخل و صادرات محصولات کشاورزی جنوب استان افزود: «برنامهریزیهای لازم در خصوص ورود کامیونهای خارجی در فصل برداشت محصول، دریافت مجوز برای واردات کامیونهای کارکرده به کشور و همچنین در نظر گرفتن 30 درصد سوخت اضافه برای کامیونهای عزیمتکننده به جنوب، میتواند بخشی از مشکلات در این زمینه را برطرف کند».
وی با تاکید بر اجرای مادهی 2 و 3 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار به عنوان خواستهی جدی بخش خصوصی، اظهار کرد: «باید تصمیمات پرنوسان و غیرکارشناسی که به اقتصاد و جامعهی ما لطمه وارد میکند، برداشته شود».
مهرابی بیان کرد: «مجموعهی استان برای تنظیم بازار، رفع موانع تولید و بهبود محیط کسب و کار و رفع مشکلات صادرات محصولات و تولیدات در حد توان خود تلاش میکند و همراه بخش خصوصی خواهد بود».
رئیس اتاق کرمان نیز در این نشست گفت: «برای ساماندهی محصولات جنوب و صادرات آنها با اولویت کشورهای همسایه، بهتر است شرکتهای حمل و نقل با صادرکنندگان نشستهایی را برگزار و مسائل را توجیه کنند تا صادرکنندگان بتوانند به بهترین شکل از خدمات شرکتهای حمل و نقل استفاده کنند».
سیدمهدی طبیبزاده با بیان اینکه در این شرایط همه باید برای ساماندهی بازار و ملاحظهی وضعیت کشاورزان تلاش کنند، افزود: «لازم است ناوگان حمل و نقل یخچالدار کشور تقویت شود و تنها یک شرکت نمیتواند پاسخگوی نیاز موجود باشد».
رئیس دفتر نمایندگی اتاق کرمان در جنوب استان کرمان نیز بر اجرای مادهی 2 و 3 قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار مبنی بر در نظر گرفتن نظر بخش خصوصی در تصمیمگیریهای مختلف تاکید کرد و گفت: «این مهم اتفاق نیفتاده و با صدور بخشنامههای یکشبه بدون نظر کارشناسی بخش خصوصی، نمیتوان فعالیت موثری انجام داد».
عباس جبالبارزی، نبود شرکتهای مدیریت صادرات در منطقه را یکی از عوامل غیرحرفهای عمل کردن در صادرات محصولات جنوب بیان کرد و افزود: «اعمال برخی محدودیتها توسط کشورهای همسایه، نبود ناوگان مناسب حمل و نقل، عدم تامین مالی و دریافت به موقع تسهیلات صادرات، وضع هرگونه تعرفه برای محصولات جنوب و...از جمله مشکلات در مسیر صادرات محصولات جنوب استان است».
گفتنی است در این نشست مقرر شد نشستها و مکاتبههایی با مسئولان ارشد اجرایی اقتصاد کشور برای رفع مشکلات از جمله دریافت مجوزها، اختصاص تسهیلات و ... برگزار شود. /پ
نظر خود را بنویسید