فردایکرمان ـ گروه جامعه: روغن خوراکی با عنوان «روغن سه کاره» وجود ندارد.
مدیر گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علومپزشکی کرمان با اعلام این خبر افزود: «سازمان ملی استاندارد هیچگونه تاییدیهای به «روغن مصرفی سه کاره» نداده است».
به گزارش فردایکرمان به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشتی علومپزشکی کرمان، بهاره غیاثی یادآور شد: «کاربرد انواع روغنها و چربیهای خوراكی، عبارت است از پخت و پز، سالاد و سرخ کردن و برای انتخاب مناسب باید پروفایل یا ترکیبات هر روغن را بسته به نوع کاربرد آن در نظر گرفت»
وی ادامه داد: «سازمان ملی استاندارد هیچگونه تاییدیهای به «روغن مصرفی سه کاره» نداده است و این عبارت که باعث القاء شبهه در کیفیت و مصرف برای مصرفکنندگان شده است، به هیچوجه مورد تایید نیست».
وی بیان کرد: «روغن مایع به دلیل اینکه حاوی اسیدهای چرب غير اشباع فراوان و فاقد کلسترول است به روغن جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد به شرط اینکه از مصرف بیش از حد روغن و غذاهای چرب با آموزش استفاده صحیح و کاربردی از انواع روغن و چربیها پرهیز شود».
غیاثی تاکید کرد: «روغن مخصوص سرخ کردن برای مصارف دیگر نظیر پخت و پز، سالاد و برنج مناسب نیست زیرا اسیدهای چرب ضروری در روغن مخصوص سرخ کردن ناچیز است».
وی افزود: «در صورتی که روغن مخصوص سرخ كردنی در دسترس نباشد، روغن نیمهجامد مناسبتر از روغنهای مايع برای سرخ کردن است. زیرا حرارت دادن زیاد روغنها باعث كدر شدن، قهوهای شدن، دود کردن و سوختن آن شده و تهدید کننده سلامت است».
غیاثی گفت: «روغنهای مخصوص سرخ کردنی در اثر تغییرات در طول زنجیره اسیدهای چرب، میزان تحمل حرارت آنها بالا میرود و مصرف موردی روغنهای مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن ایرادی ندارد، اما توصیه نمیشود که در همهی وعدههای غذایی استفاده شود».
وی در خصوص عدم استفاده از روغنهای پخت و پز و سالاد برای سرخ کردن گفت: «روغنهای مخصوص سالاد مثل روغن هسته انگور اصلا تحمل حرارت را ندارند پس نمیتوانیم برای مصارف دیگر مثل سرخ کردن از آنها استفاده کنیم». / الف
نظر خود را بنویسید