فردای کرمان – گروه جامعه: معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان با بیان اینکه وضعیت کرونایی استان هماکنون در شرایط ثبات قرار دارد، گفت: «از 29 آذر ماه به بعد شهر قرمز در استان نداریم و در مجموع وضعیت دیماه و اوایل اسفندماه استان به لحاظ بیماری تثبیت شده است و تنها نگران ورود کرونای انگلیسی هستیم که درگیری در سنین پایین و قدرت ابتلا و فوت بیشتری دارد».
وی با بیان اینکه خطر همچنان استان را تهدید میکند، بر رعایت کردن اصول مراقبتی تاکید کرد.
به گزارش فردای کرمان به نقل از پایگاه اطلاعرسانی استانداری کرمان، محمدصادق بصیری در تشریح اقدامات یک سالهی ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونای استان کرمان، بیان کرد: «کشور تاکنون سه پیک بیماری کووید ۱۹ را تجربه کرده و استان خوزستان اخیرا وارد پیک چهارم شده است، اما خوشبختانه در استان کرمان بیش از دو پیک بیماری را تاکنون نداشتهایم».
وی اضافه کرد: «اسفندماه سال گذشته و آغاز شیوع بیماری در کشور، استان کرمان با همراهی و همکاری همهی مردم و تدابیر صورت گرفته و سختکوشی کادر درمان با مشکل جدی مواجه نشد و پیک اول کشور را در کرمان نداشتیم».
بصیری ادامه داد: «کمیتهی بازرسی و نظارت به منظور انجام دقیق نظارت در گروههای مختلف شغلی و سازمانها و ادارات به صورت کاملا ابتکاری، گروههای بیستگانهی ذیل مجموعه را تشکیل داد و مسئولیت هر گروه به دستگاه خاصی سپرده شد ضمن آنکه چکلیستهای تخصصی بازرسی و نظارت برای گروههای مختلف در کارگروه نظارت و بازرسی و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهیه و ملاک عمل بازرسان قرار گرفت».
وی گفت: «با ابلاغ طرح جامع هوشمند محدودیتها، کار استانها تسهیل شد و به نوعی هماهنگی در کشور به وجود آمد و با رنگبندی شهرها، نحوهی کار ادارات و کارکنان، مکانهای تجاری و بازرگانی و خدماتی، حوزهی آموزشی، فرهنگی و اجتماعی، ترددها و حملونقل مشخص شد و برای هماهنگی موارد، طرح شهید سلیمانی پیشنهاد شد که مدیریت و کنترل اپیدمی را به شیوهی محله و خانوادهمحور پیگیری کند».
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان با بیان اینکه طرح شهید سلیمانی با مسئولیت استاندار و جانشینی دانشگاه علوم پزشکی و مدیریت اجرایی سپاه همزمان با سراسر کشور در استان کرمان آغاز شد و طرح جامع هوشمند محدودیتها در دل آن شکل گرفت، اظهار کرد: «با شکلگیری قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا به دستور رهبر معظم انقلاب، مصوبات ستاد ملی و قرارگاه به منزلهی مصوبهی شورای امنیت کشور و حکم قانونی و لازمالاجرا تلقی شده و عدم اجرای آن تخلف محسوب میشود».
کرمان هماکنون در شرایط ثبات قرار دارد
وی با بیان اینکه به واسطهی اقدامات و همکاریهای صورت گرفته در راستای مقابله با ویروس کووید ۱۹، استان کرمان هماکنون در شرایط ثبات قرار دارد، گفت: «طی یک سال گذشته 65 جلسهی ستاد استانی پیشگیری و مقابله با کرونا در استان برگزار شده و از 53 مصوبهی ابلاغی ستاد ملی، ۴۴ مصوبه شامل استان بوده که با توجه به جزئیات اجرایی به 64 مصوبه تبدیل کردیم و به نهادها و ارگانهای مختلف ارجاع داده شد».
بصیری بیان کرد: «کمیتهی بازرسی و نظارت ستاد استانی مقابله با کرونا با زیرمجموعه گروههای بیستگانه از ابتدای تیر ماه تا پایان دیماه سال جاری جمعا 116 هزار و 444 واحد را در ۲۰ شاخهی مختلف نیازمند بازرسی تشخیص دادند که با همکاری افتخاری یکهزار و 826 بازرس از دستگاههای مختلف، 453 هزار و 192 مورد بازرسی در تمام این مراحل انجام شد».
2 درصد بازرسیها منجر به تعطیلی و برخورد قضایی شد
بصیری خاطرنشان کرد: «78 درصد این بازرسیها با 98 هزار و 636 مورد به تذکر شفاهی منجر شد، به این معنی که 78 درصد موارد با اصول مطرح شده همراه بودند».
وی بیان کرد: «24 هزار و 150 مورد تذکر کتبی جهت رفع نواقص معادل 20 درصد بازرسیها صادر شده و تنها دو درصد شامل 4397 واحد منجر به تعطیلی، پلمب و برخورد قضایی شدند».
بصیری ادامه داد: «در گزارش کشور به قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا، کرمان از جمله استانهای برتر در رعایت پروتکلها به ویژه در اصناف انتخاب شده و بعد از استان یزد با 93 درصد رعایت کردن در رتبهی دوم قرار دارد».
جانشین استاندار کرمان در ستاد استانی مقابله با کرونا اضافه کرد: «قبل از اجرای طرح جامع هوشمند محدودیتها در سطح کشور، در استان کرمان 70 پست ایست و بازرسی راهاندازی و 16 نقطهی ورودی با کمک 2100 نیروی هلالاحمر، بسیجی و راهور کنترل میشد و 3686 مورد هم جریمهی 500 هزار تومانی اعمال شد».
بصیری افزود: «بعد از ابلاغ طرح هوشمند محدودیتها، پستهای ایست و بازرسی استان ارتقا یافت و در مجموع یکهزار و 466 پست ثابت و سیار در استان دایر و 17 هزار و 582 نیروی انتظامی و بسیج در راستای اجرای طرح به کار گرفته شدند».
وی از عودت 45 هزار و 322 خودرو از ورودیهای استان و اعمال جریمه برای 3666 خودرو در شهرهای نارنجی، 974 جریمه در شهرهای قرمز و ۳۶ هزار و ۶۰۴ خودرو ناقص منع تردد شبانه توسط کمیتهی امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد استانی مقابله با کرونا خبر داد و اظهار کرد: «کمیتهی اقتصادی ستاد استانی مقابله با کرونا در راستای حمایت از کسب و کارهای آسیبدیدهی متاثر از شیوع بیماری کرونا در قالب پرداخت تسهیلات، از مجموع 24 هزار و 497 فقره پروندهی ثبتنام شده در سامانهی "کارا"، 14 هزار و 910 فقره تسهیلات پرداخت شده که مبلغ 244 میلیارد تومان را شامل میشود و حفظ اشتغال 20 هزار و 947 نفر را صورت داده است».
بصیری ادامه داد: «در حوزهی کمیتهی جلب مشارکتهای مردمی، چهار هزار و 303 نفر از خیرین استان کرمان در قالب 200 تشکل مردم نهاد (سمن) در طرح مشارکت اجتماعی ستاد کرونا فعالیت کمکرسانی داشتهاند و این کمکها شامل ارائهی تجهیزات و خدمات بیمارستانی و بستههای مواد غذایی، مواد بهداشتی و ضدعفونی، ماسک، لوازمتحریر، طبخ غذای گرم، توزیع آرد و خرید تجهیزات بیمارستانی است».
وی خاطرنشان کرد: «در این طرح مبلغ 24 میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از ابتدای شروع ویروس کرونا به نیازمندان سطح استان اهدا شده است».
خطر همچنان استان را تهدید میکند
بصیری گفت: «هر چند که استان کرمان دو پیک بیماری را تجربه کرده، اما بدان معنی نیست که خطر ما را تهدید نمیکند، رعایت کردن اصول مراقبتی استفاده از ماسک، فاصلهگذاری و تغذیهی مناسب میتواند خطر ابتلا به کرونا را همواره کاهش دهد».
معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی استاندار کرمان با تاکید بر اینکه تجربه به ما میگوید که با کمک هم میتوان مدیریت ویروس را عهدهدار بود افزود: «از 29 آذر ماه به بعد ما شهر قرمز در استان نداریم و در مجموع وضعیت دی ماه و اوایل اسفند ماه استان به لحاظ بیماری تثبیت شده است و تنها نگرانی ورود کرونای انگلیسی را داریم که درگیری در سنین پایین و قدرت ابتلا و فوت بیشتری دارد».
وی اظهار کرد: «از مجموع دو هزار تخت بیمارستانی استان در حال حاضر 400 مورد آن اشغال است که 124 مورد قطعی کووید ۱۹ و 277 مشکوک به بیماری هستند تعدادی هم در آیسییو و تحت دستگاه تنفس مصنوعی قرار دارند».
وی گفت: «دو هزار تخت نقاهتگاهی استان آماده است و در کل استان از نظر امکانات و هماهنگی بین دستگاهی در آمادگی صددرصد به سر میبرد».
نظر خود را بنویسید