فردای کرمان – گروه اقتصاد: رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان از کاهش نرخ بیکاری در روستاهای کرمان خبر داد و گفت: «اقدامات صورت گرفته در خصوص اعطای تسهیلات در استان كرمان طی دو سال گذشته باعث شده علیرغم همهی مسائل و مشكلات اقتصادی و همچنین شیوع ویروس كرونا در 10 ماه اخیر نرخ بیكاری روستایی استان از 11.4 درصد در بهار 1397 با یك روند نزولی به 9.6 درصد در پاییز 1399 كاهش یابد».
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان، جعفر رودری در هفتمین جلسهی كارگروه اقتصادی اشتغال و سرمایهگذاری استان کرمان در سالجاری که با حضور معاون محترم توسعه روستایی و مناطق محروم رئیسجمهوری و رئیس محترم كمیته امداد کشور برگزار شد، با بیان اینکه تعداد كل روستاهای دارای سكنهی استان پنجهزار و 613 و نرخ رشد جمعیت روستایی استان بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ 0.95 درصد است، بیان کرد: «نسبت این جمعیت به جمعیت شهری در استان كرمان ۴۱ درصد است و جمعیت روستانشین استان بین سالهای ۸۵ تا ۹۵ ثابت مانده است».
وی افزود: «استان كرمان بعد از استانهای خراسان رضوی، فارس و سیستان و بلوچستان رتبهی چهارم در جمعیت روستایی استانهای كشور را دارد».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان همچنین با اشاره به اینكه روستاهای کرمان نقش بسزایی در اقتصاد استان ایفا میكنند، اظهار کرد: «قریب به ۳۹ درصد از تولید ناخالص داخلی استان در روستاها رقم میخورد».
وی همچنین جمعیت فعال روستایی استان را بر اساس آخرین آمار و اطلاعات در سال ۱۳۹۸، 383 هزار و 889 نفر اعلام کرد و گفت: «33 هزار و 452 نفر از جمعیت فعال روستایی استان بیكار هستند كه قریب به ۹۹ درصد آنها باسوادند».
رودری خاطرنشان كرد: «براساس قانون برنامهی پنجسالهی ششم توسعه و در راستای برنامهریزی منطقهای، تقویت اقتصاد روستایی و توسعهی اقتصاد صادراتمحور، تاکنون مطالعات هزار و 786 روستای استان انجام شده است».
وی افزود: «با توجه به مطالعات انجام شده، لازم است جایگاه قانونی برای اجرای آنها در برنامههای توسعه دیده شود لذا پیشنهاد میشود سازوكار اجرایی جهت پیادهسازی اسناد توسعهی روستایی در نظام برنامهریزی استانها به كار گرفته شود و جایگاه این اسناد و پروژههای استخراج شده در اولویتهای استفاده در تسهیلات روستایی همچنین تسهیلات تبصرهی ۱۸ و تسهیلات اعطایی كمیته امداد مشخص و ردیف اعتباری مشخص برای انجام مطالعات توسعهی روستایی در برنامهی هفتم توسعه كشور پیشبینی شود».
رودری همچنین با اشاره به عملكرد قانون اشتغال پایدار روستایی گفت: «بر اساس تفاهمنامهای كه به امضای وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه كشور رسیده، ۲۰ درصد منابع پیشبینی شدهی قانون میبایست در طرحهای متقاضیان سرمایهگذاری تحت پوشش نهادهای حمایتی اختصاص یابد كه این مهم در استان با اختصاص 20.5 درصد از اعتبارات انجام شده است».
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان کرمان خاطرنشان كرد: «اقدامات صورت گرفته در خصوص اعطای تسهیلات در استان كرمان طی دو سال گذشته باعث شده علیرغم همهی مسائل و مشكلات اقتصادی و همچنین شیوع ویروس كرونا در ۱۰ ماه اخیر نرخ بیكاری روستایی استان از 11.4 درصد در بهار ۱۳۹۷ با یك روند نزولی به 9.6 درصد در پاییز ۱۳۹۹ كاهش یابد».
نظر خود را بنویسید