فردای کرمان – گروه جامعه: معاون کل وزارت بهداشت با ابراز نگرانی از کاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور، نسبت به شیوع کرونای انگلیسی در تمامی استانها هشدار داد و از بیماران مبتلا به کرونا خواست تا به رعایت قرنطینه پایبند باشند.
حریرچی همچنین گفت که علاوه بر امکان ورود و شیوع کرونای آفریقای جنوبی و برزیلی در کشور ممکن است در داخل کشور نیز جهشهایی در ویروس رخ دهد و به همین دلیل باید احتیاط بیشتری داشته باشیم.
وی تاکید کرد که ما بیشتر نگران کسانی هستیم که تاکنون بیشتر رعایت کردند و مبتلا نشدند. نگران شهرهایی هستیم که تاکنون کمتر مبتلا شدند و نگران لایههایی از اجتماع هستیم که تاکنون کمتر درگیری داشتهاند. زیرا شهرهایی که شدید درگیری داشتند یا افرادی که درگیری داشتند، یک ایمنی پیدا کردند و تا اطلاع ثانوی ایمنی دارند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا سراسری، ایرج حریرچی بیان کرد: «در حال حاضر در هر ۳۱ استان کشور، ویروس انگلیسی را داریم و در برخی از استانهای کشور خصوصا از جنوب غرب به این سمت، بعضی موارد و حتی بالای ۵۰ درصد موارد از نظر ویروس انگلیسی مثبت میشود».
وی افزود: «ما دو نگرانی داریم؛ یکی ورود ویروسهای جهشیافتهی شدید غیرانگلیسی است مانند ویروس آفریقای جنوبی و برزیلی است. تعارف هم ندارد ممکن است یک نفر با فردی در فرودگاه کشور دیگر، مجاور شود که از کشور حامل ویروس آمده و به همین ترتیب آن فرد وارد ایران شده و به افراد دیگر ویروس را منتقل کند. دومین نگرانیمان این است که ما مصون از جهش در داخل کشور نیستیم. ممکن است در داخل جهشهایی در ویروس رخ دهد و این دو نگرانی موجب میشود که خودمان را ملزم بدانیم و رعایت احتیاط بیشتری کنیم».
حریرچی با بیان اینکه در حال حاضر متوسط رعایت پروتکلها در کشور ۵۵ درصد است، گفت: «این در حالی است که رعایت پروتکل در برخی استانها ۲۹ درصد یا ۳۴ درصد است. البته استان با رعایت ۷۵ درصدی هم داریم که آن هم کم است. از نظر ما رعایت ۹۰ درصدی پروتکلها مطلوب است که هیچ وقت به این میزان نرسیدیم و بالاترین رقم ما ۸۳.۸ درصد بوده است. باید توجه کرد که استانهایی که درصد رعایت پروتکلها در آنها کم است، حتی اگر مقصد مسافرتی نباشند، درصد ابتلایشان بالا میرود».
وی تاکید کرد: «ما بیشتر نگران کسانی هستیم که تاکنون بیشتر رعایت کردند و مبتلا نشدند. نگران شهرهایی هستیم که تاکنون کمتر مبتلا شدند و نگران لایههایی از اجتماع هستیم که تاکنون کمتر درگیری داشتهاند. زیرا شهرهایی که شدید درگیری داشتند یا افرادی که درگیری داشتند، یک ایمنی پیدا کردند و تا اطلاع ثانوی ایمنی دارند، اما آنهایی که رعایت نکردند، ممکن است دچار بیماری شوند. باید همچنان رعایت کنیم، عدم رعایت موجب قتل نفس است».
معاون کل وزارت بهداشت ادامه داد: «فاجعه این است که تقریبا هر روز ۱۲ تا ۱۳ هزار نفر از افرادی که باید در قرنطینه میبودند، از قرنطینه خارج میشوند. ۷۰ درصد کسانی که مکلف به قرنطینه هستند، بیش از دو کیلومتر از خانهشان خارج میشوند. ما این همه محدودیت میگذاریم، برای رعایت است. این افراد دیگران را مبتلا میکنند. در یکی از استانها یک خانوادهای یک دورهمی برگزار کردند و مبتلا شدند. به هر چه اعتقاد داریم، پروتکلها را رعایت کنیم. اگر رعایت نکنیم، دیگران را مبتلا میکنیم».
معاون کل وزارت بهداشت همچنین گفت: «ما پیشگوییکننده نیستیم، بلکه پیشبینی کنندهایم و بر اساس علم صحبت میکنیم، نه رمل و اسطرلاب. وقتی درصد رعایت دستورالعملها از ۸۳ درصد به ۵۵ درصد میرسد، مطمئن باشید که موارد بیماری افزایش مییابد. این یک فرمول ریاضی علمی است. اگر بخواهیم یک اقدام مهم در رعایت پروتکلها را بگوییم استفاده از ماسک است، اما ماسک همه چیز نیست. حتی در صورت زدن دو ماسک در محیط بسته و نزدیک به هم مانند مترو، ماشین و ... احتمال ابتلا وجود دارد. در مسافرت هم بحث خرید، پیادهشدن بین راه و مجاروت با افراد و ... مهم است. مگر چند درصد مردم ویلا دارند یا امکان رفتن به هتل و ویلا دارند؟ عمدهی افرادی که به برخی مقاصد گردشگری میرفتند اقشار متوسط به پایین بودند که از چادر و مدارس و ... استفاده میکردند. درصد افرادی که میتوانند بدون مجاورت با دیگران سفر کنند، کم است و عمدتا باید با اتوبوس، قطار، اتوبوس و... بروند. حال به دلیل تماس افراد با یکدیگر مسافرت عامل انتقال است». /پ
نظر خود را بنویسید