فردای کرمان – گروه فرهنگوهنر: دانشجویی که موضوع پایاننامهاش تحقیق دربارهی هنر کاربافی (از قدیمیترین رشتههای هنری پارچهبافی) در سیرجان بود، پس از اتمام تحصیل به دلیل علاقهای که به این رشتهی هنری پیدا میکند، آموزش کاربافی را نزد کسانی که در سالهای دور به این کار مشغول بودند، فرامیگیرد و حالا به گفتهی معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی کرمان، تلاش این دانشجوی هنرمند سبب احیای رشتهی کاربافی در سیرجان شده است و بعد از حدود 30 سال، بار دیگر دستگاههای کاربافی راهاندازی شدهاند.
به گفتهی وی، هماکنون 15 هنرمند در شهرستان سیرجان و یک هنرمند در شهر کرمان مشغول فعالیت در رشتهی کاربافی هستند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از ایسنا کرمان، کاظم حسینزاده از احیا و باززندهسازی رشتهی هنری کاربافی در شهرستان سیرجان خبر داد و اظهار کرد: «هنر کاربافی از قدیمیترین رشتههای هنری پارچهبافی به شمار میرود که حدود ۳۰ سال به فراموشی سپرده شده بود که اکنون به همت هنرمندان شهرستان سیرجان این رشتهی هنری باززندهسازی شده است».
وی افزود: «در روزهای ابتدایی هنرمندان این رشته با یک دستگاه فعالیت میکردند که در حال حاضر به چهار دستگاه افزایش پیدا کرده است و بافندهها در روستای محمودآباد سیرجان مشغول به کار هستند».
حسینزاده با بیان اینکه هماکنون 15 هنرمند در شهرستان سیرجان و یک هنرمند در شهر کرمان مشغول به فعالیت هستند، بیان کرد: «علاوه بر بافندهها دو نیروی چلهکشی، یک نفر نخریسی و دو نفر دیگر نیز در خیاطخانه به تولید این رشتهی هنری میپردازند».
وی با اشاره به اینکه به دلیل هزینههای بالای دستگاههای کاربافی، تولید این محصول با تعداد محدود انجام میشود، افزود: «احیای رشتهی کاربافی با همکاری فرشته شکاری یکی از هنرمندان این رشتهی هنری در شهرستان سیرجان رقم خورد».
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان کرمان بیان کرد: «این هنرمند پس از تحقیق در مورد رشتهی کاربافی و ارائهی آن به صورت پایاننامهی دانشگاهی، به این رشته علاقمند میشود و در خدمت هنرمندانی که در ایام گذشته به این کار مشغول بودند آموزشهای لازم را فرا میگیرد».
وی خاطرنشان کرد: «اکنون این هنر به صورت کاربردی براساس نیاز روز جامعه به صورت مانتو، شال، کیف و رومیزی تولید میشود و در معرض فروش و نمایش درمیآید». /پ
نظر خود را بنویسید