فردای کرمان – گروه جامعه: رئیس کل دادگستری استان کرمان با اشاره به آغاز طرح مصلحین و حکمین قرآنی در مساجد سراسر استان با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی، گفت: «استفاده از ظرفیت نهادهای مدنی و مردمی در رفع اختلافات و دعاوی از راهبردهای اصلی سند تحول قوه قضاییه است و مسجد به عنوان یک پایگاه اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و مردمی در این راستا نقش بسیار اثرگذاری دارد».
به گفتهی وی، در استان کرمان پنجهزار و 350 نفر به عنوان مصلح و حَکَم قرآنی در راستای رفع دعاوی و اختلافات آموزشهای لازم را فراگرفتهاند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از روابط عمومی اداره کل دادگستری استان کرمان، یدالله موحد در آیین انعقاد تفاهمنامهی بین دادگستری کل استان کرمان و اداره کل تبلیغات اسلامی استان با هدف شروع طرح مصلحین و حکمین قرآنی در مساجد سراسر استان، افزود: «استفاده از ظرفیت مساجد به منظور اجرای هر چه بهتر طرح مصلحین و حکمین قرآنی و توسعهی فرهنگ صلح و سازش اقدام مبارکی است که در استان کرمان شروع شده و روزبهروز شاهد اثرگذاری بیشتر آن خواهیم بود».
وی با اشاره به حجم بالای ورودی پروندهها به مراجع قضایی، بیان کرد: «کاهش کارکرد نهادهای مدنی مانند خانواده، مساجد و میانجیگری، موجب افزایش ورود اختلافات و دعاوی به دستگاه قضایی خواهد شد».
موحد با اشاره به اینکه هرچه کارکرد نهادهای حاکمیتی و عمومی ضعیف شود، دعاوی و اختلافات بیشتری شکل گرفته و به دستگاه قضایی وارد میشود، یادآور شد: «کارکرد صحیح بسیاری از نهادهای اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی مانع بروز بخش عمدهای از جرایم و دعاوی خواهد شد».
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر قوه قضاییه با حجم بالای مراجعات و تراکم دعاوی روبهرو است، ادامه داد: «حجم بالای پروندههای ورودی به مراجع قضایی پیام خوبی ندارد و در شان نظام مقدس جمهوری اسلامی نیست و قوه قضاییه در سند تحول قضایی به خوبی به این موضوع توجه کرده و بنا دارد نقش نهادهای مدنی و عمومی را در پیشگیری از دعاوی و اختلافات در محاکم پررنگ تر کند».
رئیس کل دادگستری استان کرمان با بیان اینکه در سابق باید به موضوع رفع دعاوی و اختلافات با استفاده از ظرفیت نهادهای مدنی و مردم بیشتر توجه کرده و مشارکت جویی می کردیم، افزود: «مشارکت با نهادهای رسمی، مدنی و مذهبی در جهت پیشگیری از اختلافات و دعاوی و رسیدگی به آنها با همکاری معتمدین، متنفذین و افرادی که نفوذ کلام دارند در قوه قضاییه به صورت ویژه مورد توجه قرار گرفته است».
وی ایجاد شوراهای حل اختلاف را در راستای رفع اختلافات و دعاوی براساس صلح و سازش دانست و گفت: «طرحهای جدید قوه قضاییه ازجمله میانجیگری، مصلحین و حکمین قرآنی، داوری و ... ازجمله روشهای جایگزین دادرسی رسمی است که اثرات مثبتی از جمله کاهش هزینهها، سرعت دادرسی، توسعهی اعتماد به مقام صادرکنندهی رای و حل نزاع همراه با از بین بردن ریشهای اختلافات را به دنبال دارد».
موحد با اشاره به ظرفیت هیاتهای مذهبی، روحانیت و مساجد در توسعهی فرهنگ صلح و سازش در جامعه، گفت: «مسجد به عنوان کانونی تاریخی، دینی، فرهنگی و معنوی در اجرای رویکردهای قوه قضاییه برای توسعهی صلح و سازش با استفاده از ظرفیتهای مدنی و متنفذین نقش و جایگاه ویژهای دارد که بر این مبنا طرح مصلحین و حکمین قرآنی در مساجد سراسر استان کرمان با همکاری سازمان تبلیغات آغاز شده تا قبل از شکلگیری پرونده در دستگاه قضایی، نسبت به رفع دعاوی و اختلافات اقدام شود».
وی با اشاره به اجرای موفق ایدهی هر مسجد یک حقوقدان در استان کرمان، یادآور شد: «در سطح استان کرمان پنجهزار و 350 نفر به عنوان مصلح و حَکَم قرآنی آموزشهای لازم را فراگرفتهاند تا در راستای رفع دعاوی و اختلافات گامهای اثرگذاری برداشته شود». /پ
نظر خود را بنویسید