فردای کرمان – گروه جامعه: آیین اختتامیهی نخستین جشنوارهی جهانی نقاشی کودک شهرداری کرمان با معرفی 60 برگزیده از 22 کشور جهان، به کار خود پایان داد.
به گفتهی معاون شهردار کرمان و رئیس اجرایی جشنواره، پس از اعلام فراخوان جشنواره در 196 کشور جهان، از 88 کشور به سایت جشنواره مراجعه داشتند و بیش از چهار هزار اثر به دبیرخانهی جشنواره ارسال شد.
وی گفت که در مرحلهی اول از میان آثاری که از 37 کشور جهان ارسال شده بود، در قالب سه گروه سنی و یک گروه ویژهی کودکان دارای معلولیت، بیش از 350 اثر به مرحلهی نهایی راه یافت و در نهایت با نظر هیات داوران، 60 اثر به عنوان آثار برتر معرفی شدند.
به گزارش فردای کرمان به نقل از کرمان آنلاین، شهردار کرمان، در آیین اختتامیهی نخستین «جشنوارۀ جهانی نقاشی کودک شهرداری کرمان» که بهصورت آنلاین و با حضور مهدی جمالینژاد، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریها، استاندار کرمان، نمایندگان یونیسف در ایران، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو و اعضای شورای اسلامی شهر کرمان برگزار شد، با بیان اینکه جهان آینده، میراث ما برای کودکان است و ما باید جهانی سرشار از خلاقیت و زیبایی برای فرزندانمان به یادگار بگذاریم، افزود: «نخستین جشنوارهی جهانی نقاشی کودک شهرداری کرمان، تلاشی برای تمرین خلاقیت، آفرینش زیبایی و تمرین گفتوگو و تعامل کودکان جهان با یکدیگر است».
سیدمهران عالمزاده خاطرنشان کرد: «کرمان قدمتی به اندازهی تاریخ حیات بشر دارد و فرهنگ آن به رواداری مشهور است، اما این ظرفیتها پشت نامهربانی جغرافیا، پنهان مانده و بر عهدهی ماست که پتانسیلهای عظیم و داشتههای خود را به جهان بشناسانیم».
وی ادامه داد: ما در شهرداری کرمان تلاش کردیم با برگزاری این جشنواره، از سویی داشتههای فرهنگی خود را از دید کودکان با سایر جهان به اشتراک بگذاریم و از سویی دیگر، با دعوت از کودکان جهان، خود را در آیینهی تصاویر زیبایی که آنها ترسیم میکنند، بازیابیم».
عالمزاده، میزبانی نگاههای خلاق و معصوم کودکان سراسر دنیا را مایهی مباهات شهرداری کرمان توصیف کرد و افزود: «برگزاری نخستین جشنوارۀ جهانی نقاشی کودک، شهر کرمان را در تحقق بهتر «شهر دوستدار کودک» یاری میرساند».
وی کودکان جهان را صاحبان اصلی این جشنواره دانست و بیان کرد: «از کودکان شرکتکننده، خانوادهها و آموزگاران آنها که زمینهی حضور کودکان سراسر جهان را در این رویداد فراهم کردند، تشکر میکنم».
شهردار کرمان افزود: «جشنوارهی جهانی نقاشی کودک، ثمرهی یک کار جمعی موفق بود که برگی دیگر بر افتخارات شهر کرمان اضافه کرد».
وی گفت: «امیدوارم جشنوارهی جهانی نقاشی کودک شهرداری کرمان در سالهای آینده نیز استمرار یابد و دورههای بعدی آن با پویایی و موفقیت هرچه بیشتر برگزار شود».
انتشار فراخوان جشنواره در ۱۹۶ کشور دنیا
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان نیز بیان کرد: «برنامهریزی، همفکری و مشورت با کارشناسان متخصص مرتبط با کودکان و بررسی تجربههای مشابه در سایر کشورهای جهان در زمینهی برگزاری جشنوارهی جهانی نقاشی کودک، از یک سال پیش آغاز شد و با حمایت شورای اسلامی شهر، در برنامهی شهرداری کرمان قرار گرفت».
محمد جهانشاهی افزود: «از شش ماه پیش با همکاری و حمایت نمایندگان یونیسف و دفتر منطقهای یونسکو در ایران، وزارت امور خارجه و سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، فراخوان جشنواره در ۱۹۶ کشور منتشر شد».
رییس اجرایی نخستین جشنوارهی جهانی نقاشی کودک شهرداری کرمان خاطرنشان کرد: «در این مدت از ۸۸ کشور جهان به سایت جشنواره مراجعه داشتند و بیش از چهار هزار اثر به دبیرخانهی جشنواره ارسال شد».
وی ادامه داد: «در مرحلهی اول از میان آثاری که از ۳۷ کشور جهان ارسال شد، در قالب سه گروه سنی و یک گروه ویژهی کودکان دارای معلولیت، بیش از 350 اثر به مرحله نهایی راه یافت».
معاون شهردار بیان کرد: «با نظر هیات داوران مرکب از سه داور بینالمللی و دو داور ایرانی و داورانی خردسال از ملیتهای مختلف، ۶۰ اثر برتر معرفی میشود».
وی گفت: «نام برگزیدگان در سایت جشنواره اعلام میشود و مدال و لوح برگزیدگان از طریق پست ارسال خواهد شد، همچنین برگزیدگان بایستی اصل نقاشی را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند».
جهانشاهی خاطرنشان کرد: «۳۰۰ اثری که به مرحلۀ نهایی راه پیدا کردهاند، در کتاب جشنواره چاپ خواهد شد و به شرکتکنندگان گواهی شرکت در جشنواره داده میشود».
کرمان ظرفیت تبدیل شدن به پایگاه گردشگری هنری را دارد
استاندار کرمان نیز ضمن تشکر از مجموعهی شهرداری کرمان بهخاطر برگزاری مطلوب رویداد جهانی جشنوارهی نقاشی کودک، هنر را وسیلهای برای خلق ارزشهای اصیل انسانی و توصیف زیباییهای آفرینش دانست و افزود: «هنر، فرصتی برای شکوفایی استعدادهای نهفتهی افراد و جوامع در مسیر ساخت فرهنگ و تمدن جاودانه است».
علی زینیوند، نخستین جشنوارهی جهانی نقاشی کودک شهرداری کرمان را اقدامی قابل تقدیر و فرصتی برای معرفی بیشتر ظرفیتهای استان کرمان دانست و خاطرنشان کرد: «مردم استان کرمان در طول تاریخ با الهام از طبیعت و فرهنگ خود به خلق آثاری زیبا پرداختهاند و استان کرمان با پیشینهی تاریخی پربار در عرصهی فرهنگ و هنر، ظرفیت تبدیل شدن به پایگاه گردشگری هنری را دارد».
وی یادآور شد: «استان کرمان با اجرای برنامههای فرهنگی و هنری متعدد ازجمله جشنوارهی موسیقی نواحی، سالهاست در برگزاری برنامههای هنری بینالمللی پیشتاز بوده و امیدواریم این رویدادها تداوم داشته باشد».
استاندار کرمان بیان کرد: «جشنوارهی جهانی نقاشی کودک با هدف افزایش سطح آگاهی کودکان در ابعاد گوناگون زندگی و افزایش اشتیاق آنها به مشارکت در رقابتهای فرهنگی و اجتماعی با سایر کودکان جهان، موجب خلق آیندهای بهتر و معرفی دیار تاریخی و فرهنگی کرمان به کودکان امروز و آتیهسازان فردا میشود و در این مدت نیز برگزاری این جشنواره، فضای استان را بانشاط و پرتحرک ساخته است».
وی افزود: «تداوم اجرای چنین رویدادهایی در سطح بینالمللی، فرصتهای فراوانی را برای مردم استان بهویژه کودکان به ارمغان میآورد».
شهر کرمان شایستۀ بهترینهاست
نایبرئیس شورای اسلامی شهر کرمان هم در ادامه، به نمایندگی از اعضای شورای اسلامی شهر کرمان، ضمن تشکر از شهرداری و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرمان برای برگزاری این رویداد فرهنگی گفت: «گام برداشتن در مسیر پیشرفت، مستلزم در نظر گرفتن همهی جوانب توسعه است و در این میان، توجه به فعالیتهای فرهنگی و هنری، نقش مؤثری دارد».
رامین ارجمندکرمانی، با تأکید بر اینکه این جشنواره با تکیه بر بروز استعداد کودکان و نگرش همهجانبه، فرصت مناسبی را برای معرفی کرمان فراهم کرده است، افزود: «شهر کرمان با داشتن پیشینهی تاریخی و ظرفیتهای مختلف و ناشناختهی فرهنگی، هنری و اجتماعی، شایستهی بهترینهاست و نیاز است تا در دنیا شناخته شده و سهم پررنگتری داشته باشد».
وی با تأکید بر اینکه امیدورایم این جشنواره در سالهای آینده نیز ادامه داشته باشد، گفت: «به نمایندگی از مردم شهر کرمان، از کودکانی که در این جشنواره شرکت کردهاند و همچنین خانوادهها و آموزگارانی که زمینهی مشارکت کودکان را در این جشنواره فراهم کردهاند، تشکر میکنم».
شهر کرمان شایستۀ پیوستن به شبکۀ شهرهای جهانی یونسکو است
در ادامه، دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو بیان کرد: «مایهی خوشحالی و افتخار است که شهرداران کلانشهرها و شهرهای مهم کشور، با زبان هنر آشنا هستند و از ظرفیت هنر برای پیشرفت و توسعهی شهرها بهره میبرند».
حجتالله ایوبی خاطرنشان کرد: «در بیانیهی تأسیس سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد «یونسکو» که بر ویرانههای جنگ جهانی دوم بنا شد، آمده است که برای خشکاندن ریشهی جنگ، خشونت و افراطیگری در جهان، باید ریشهی این آسیبها در ذهن، روان و جان مردم خشکانده شود».
وی با اشاره به اهمیت آموزش و سرمایهگذاری روی کودکان برای از بین بردن ریشههای خشونت، افراطیگری و جنگ، افزود: «پرورش دادن روح و ذهن کودکان با زبان هنر، خلاقیت، ادبیات و فرهنگ موجب میشود از همان کودکی روح خشونت در آنها از بین برود».
دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو، اقدام شهرداری کرمان در برگزاری جشنواره جهانی نقاشی کودک را اقدامی ستودنی توصیف کرد و افزود: «بسیاری از رفتارهای انسانها برخاسته از ضمیر ناخودآگاه و عادتهای آنهاست و با توجه به اینکه ضمیر ناخودآگاه در کودکی شکل میگیرد، اگر کودکان در معرض شعر و ادبیات، موسیقی، نقاشی و هنرهای مختلف قرار گیرند، ضمیر ناخودآگاه آنها حتی در بزرگسالی هم، جنگ، خشونت و افراطیگری را برنمیتابد.».
ایوبی یادآور شد: «اینکه شهرداری کرمان در شرایط دشوار کرونایی توانست زمینهی تعامل و مشارکت کودکان کشورهای مختلف را فراهم کند، بسیار ارزشمند است و کمیسیون ملی یونسکو ضمن حمایت از این اقدام، تمام تلاش خود را برای پیوستن شهر کرمان به شبکهی شهرهای جهانی یونسکو خواهد داشت.».
وی افزود: «شهر کرمان، شهروندان و شهرداری این شهر، شایستگی این جایگاه را دارند و امیدواریم بهزودی کرمان به شبکۀ شهرهای جهانی یونسکو بپیوندد». /پ
نظر خود را بنویسید