گروه جامعه ـ مراسم گرامیداشت روز جهانی پست در بخش شهداد برگزار و از بازنشستگان این حوزه تجلیل شد.
به گزارش فردایکرمان، امام جمعه شهداد در این مراسم با اشاره به نقش و جایگاه پست در دنیای کنونی گفت: «از آغاز خلقت تا الان و تا قیامت آن چیزی که یقینا خواهد بود پست است که در هر عصری به تناسب آن عصر، نامی داشته است».
حجتالاسلام والمسلمین احمد اللهوردی اظهار کرد: «شاید بسیاری از ما غافل باشیم از اینکه پست در یک کشور چقدر میتواند دارای اهمیت باشد و در کشور ما هم از اهمیت خاصی برخوردار است».
وی یادآور شد: «اگر هزاران دستگاه ارتباطی در آینده در دنیا بیاید، پست جایگاه خودش را حفظ کرده و هر روز نور بیشتری میدهد زیرا جابهجایی همهی نامههای محرمانه توسط پست انجام میشود و پست بهترین ذخیرهای است که هر کس هر کجا گرفتار شد، میتواند با مراجعه به پست تاریخ نامههایی که رد و بدل کرده را بگیرد».
امام جمعه شهداد افزود: «شما ممکن است سالها پیش نامه یا مرسولهای را پست کرده باشید و الان میتوانید به راحتی در مدارک پست آن را پیدا کنید؛ به همین دلیل عرض کردم اگر هزاران دستگاه ارتباطی و محرمانه و فوق محرمانه در دنیای کنونی دست به کار شوند و کار کنند و آینده هم یقینا پیشرفتهای شگفتانگیزی خواهد بود ولی اداره پست در کشور ما و در دنیای کنونی جایگاه خودش را دارد و هر روز بیشتر و بهتر مردم متوجه میشوند که پست چه جایگاهی دارد».
مدیر کل اداره پست استان کرمان نیز در این مراسم با اشاره به شاخص سرانهی مرسوله، اظهار کرد: «شاخص سرانهی مرسوله به این معنی است که در طول یک سال، چند بار پست به شما مراجعه میکند یا شما به پست مراجعه دارید».
علیرضا اکبری افزود: «ما فکر میکنیم هر چه تکنولوژی و دنیای IT پیشرفت کند این سرانه کم میشود و دیگر کسی به پست مراجعه نمیکند اما در کشورهای پیشرفتهای که در تکنولوژی و IT از ما جلوتر هستند، عکس این مسئله اتفاق افتاده یعنی هر چه تکنولوژی رشد کرده سرانهی مرسوله نیز افزایش یافته است».
اکبری ادامه داد: «میانگین سرانهی مرسوله در کشورهای دنیا 50 و در اروپا 700 است اما این عدد در کشور ما به عدد 10 هم نمیرسد».
وی یکی از دلایل این مسئله را استفاده از یک نیرو برای انجام امور مختلف عنوان و اظهار کرد: «کشورهای پیشرفتهی دنیا میگویند تمامی دستگاههای دولتی موظف هستند خدماتشان را الکترونیکی کنند و دولت الکترونیک باید جاری و ساری باشد، اما هر دستگاهی میخواهد وسیله، مرسوله و یا کار و خدمتی را درب منازل به صورت فیزیکی ببرد و انجام دهد، فقط یک نفر حق مراجعه دارد و آن هم پست است و به همین دلیل پست را دولتی نگه داشتهاند».
مدیر کل پست استان کرمان افزود: «ما هم پست دولتی هستیم اما متاسفانه افراد متعددی در طول ماه تحت عناوین مامور برق، آب، شهرداری، بانک و دادگستری به درب منازل مراجعه میکنند و ما به اینها موازیکاری میگوییم».
وی از اجرای طرح پستچی معتمد محله در شهداد به عنوان پایلوت خبر داد و خاطرنشان کرد: «بر اساس این طرح، شهداد را به محلات کوچک تقسیم میکنیم و با جذب همان نیروهایی که دارند الان برای ادارات آب و برق کار میکنند، کار را اجرایی میکنیم».
اکبری با بیان اینکه ما کسی را بیکار نخواهیم کرد، گفت: «بر اساس این طرح، ماموری که الان میرود کنتور آب را میخواند، کنتور برق را هم میخواند و هر نوع مایحتاجی که باشد درب خانهی شهروندان شهدادی میبرد. این دیدگاه آیندهی ماست».
وی با بیان اینکه ما هدفمان ایجاد آرامش و امنیت در خانهها است، اذعان کرد: «امنیت و آرامش وقتی شکل میگیرد که فقط یک نفر به درب خانهها مراجعه کند و آن فرد را حتی بچهی خانواده نیز با عنوان پستچی معتمد محله بشناسد».
مدیر کل پست استان کرمان افزود: «با توجه به گستردگی مرکز استان، انجام این کار در شهر کرمان شدنی نیست و ما افتخار میکنیم اگر بتوانیم شهداد را پایلوت پستچی معتمد محله انتخاب کنیم».
وی در ادامه از اجرای طرح استانداردسازی آدرسها خبر داد و اظهار کرد: «متاسفانه در کشور آدرس استاندارد نداریم و میتوانیم هر مکان را از جهات اربعه آدرس داد. یک مکان مشخص در ادارت مختلف مثل آب، برق و شهرداری آدرسهای متفاوتی دارد».
اکبری با بیان اینکه آدرس استاندارد برای اولین بار در کشور استرالیا اجرا شد، گفت: «این کار توسط یک ایرانی به نام آقای پروفسور رجبیفرد در استرالیا انجام شد و در حال حاضر نیز در ایران قرار است اجرا شود و حتی آقای رجبیفرد توانسته برای استانداردسازی آدرسها مصوبهی اقتصاد مقاومتی بگیرد».
وی طرح استانداردسازی آدرسها را یک کار ملی و مهم دانست و افزود: «اجرای این طرح در مواقع بحران در شهرهای بزرگ به آتشنشانی، اورژانس، نیروی انتظامی و دستگاههای خدمترسان کمک میکند تا نزدیکترین آدرس به محل را که استاندارد است و در GPS خود دارند به راحتی پیدا کنند».
مدیر کل پست استان خاطرنشان کرد: «این طرح که با عنوان سامانهی سینا یا سامانهی یکپارچهی نشانهی ایرانیان توسط اداره پست اجرا میشود در شهرهای رفسنجان و سیرجان در هفتهی پست کلید خورد و انشاءالله شهداد را هم در برنامههای کاری با پیگیریهایی که آقای جهانجو خواهند داشت اولویت قرار میدهیم تا بتوانیم آدرسهای اینجا را نیز استاندارد کنیم».
وی همچنین از اجرای طرح سیماک خبر داد و گفت: « استان کرمان پایلوت اجرای سامانه یکپارچه مدیریت املاک کشور با عنوان سیماک بود که سامانهای است برای شفافسازی در زمینهی ملک و جلوگیری از زمینخواری».
اکبری ادامه داد: «کرمان با توجه به اینکه پایلوت طرح سیماک بوده موفق شده مصوبهی اقتصاد مقاومتی بگیرد و خوشبختانه این سامانه در اکثر دهیاریها و شهرداریهای استان نصب است و فعالیت دارد».
وی در ادامه با اشاره به غیرفعال شدن تنها دفتر پیشخوان شهداد خاطرنشان کرد: «میخواهیم یک فرد بومی مجددا این دفتر را فعال کند و کافی است این فرد، پروانه یا امتیاز را از شخص قبلی با مراجعه به اداره کل فناوری ارتباطات استان خریداری و دفتر پیشخوان را راهاندازی کند».
مدیر کل پست استان تاکید کرد: «از نظر ما نیاز شهداد بیشتر از این است و حتی شهداد میتواند دو دفتر پیشخوان داشته باشد. ما در حال حاضر برای سیماک هم مشکل داشتیم زیرا پست متولی این است که سیماک را در دفاتر پیشخوان و ICT روستایی فراهم کند».
اکبری ضمن تقدیر از محمد جهانجو رئیس پست شهداد، گفت: «شهداد برای آقای جهانجو کم است، ایشان نیروی جوانی است که ما از او در مسئولیتهای مدیریتی در سایر شهرستانهای استان استفاده میکنیم و من این نوید را خواهم داد اگر نیروی جایگزین ایشان شود باز هم شهدادی باشد و غیر بومی نخواهیم گذاشت».
وی اظهار کرد: «آقای جهانجو کارهای خیلی خوب و ابتکاراتی انجام دادند که من حتما آنها را در فضای مجازی منتشر خواهم کرد تا الگویی برای سایر مدیران شهرستانی باشد».
اکبری افزود: «از مدیران شهداد میخواهم تا با آقای جهانجو برای اجرای طرح پایلوت همکاری کنند تا ما بتوانیم ایشان را به منزلهی اجرای طرح پستچی معتمد محله در کشور معرفی کنیم و ارتقا بدهیم».
نظر خود را بنویسید